HSL:n osavuosikatsaus: matkustajamäärät ja lipputulot ovat kasvussa

HSL:n joukkoliikenteessä kulki tammi-elokuussa 2,5 prosenttia enemmän matkustajia kuin vuoden 2018 vastaavana aikana. Lipputuloja kertyy vuonna 2019 yli neljä prosenttia viime vuotta enemmän.

Kaikissa joukkoliikennevälineissä tehtiin tammi-elokuussa enemmän matkoja kuin HSL keväällä arvioi. Kasvu oli vahvinta metrossa. Jos sama jatkuu kehitys syksyllä, metrossa tehdään koko vuonna miljoona matkaa enemmän kuin HSL keväällä arvioi. Myös raitiovaunuilla on kuljettu ennakoitua enemmän, kun matkustajat ovat tottuneet poikkeusreitteihin, joita Hämeentien remontti on keväästä asti aiheuttanut.  

HSL arvioi, että joukkoliikenteessä kulkee vuonna 2019 kaiken kaikkiaan 397 miljoonaa matkustajaa, noin 2,5 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

Lipputuloja HSL:lle kertyy koko vuonna 386,7 miljoonaa euroa, joka on 4,5 prosenttia enemmän kuin vuonna 2018 ja 3,7 prosenttia yli talousarvion. Lipputulojen ennustaminen on tosin tällä hetkellä tavallista epävarmempaa, sillä uudet hinnoitteluvyöhykkeet tulivat voimaan huhtikuun lopussa. Muutaman kuukauden kokemusten pohjalta on vaikea arvioida, kuinka uudet vyöhykkeet vaikuttavat tulojen kertymiseen ja matkustamiseen.

Suotuisan lipputulokehityksen ansiosta HSL:n toimintatuotot ylittävät tänä vuonna talousarvion 1,7 prosentilla. Toimintakulut alittavat talousarvion 2,5 prosentilla, sillä joukkoliikenteen kustannustaso on jäämässä budjetoitua matalammaksi. HSL ennustaa, että tilikauden tulos on neljä miljoonaa euroa alijäämäinen, kun talousarviossa oli varauduttu lähes 36 miljoonan euron alijäämään.

 

 

 

 

Kommentit

HSL voi kiittää lipputuojen noususta helsinkiläisiä lipunhintojen nostamisesta.
Erottajalta Steissille parin pysäkin väli maksaa saman kuin Erottajalta Espoon perukoille.
Nukkuivatko helsinkiläisten edunvalvojat, kun espoolaiset rukkasivat joukkoliikenteen lipun hintoja.

Toivottavasti alennetaan lippuja varaa kerrankin on . Toivottavasti ei mene Rihtniemen ja muiden bonukseen

Varmaan nyt lippujen hinnat laskevat, kun HSL:n lipputulot kasvavat ja yhteydet huononevat

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.