Lataa HSL-korttisi vyöhykeaikaan jo ennakkoon

HSL:n joukkoliikenne siirtyy uuteen aikaan lauantaina 27.4., kun lippuvyöhykkeet muuttuvat. Uuden järjestelmän käyttöönoton takia HSL-kortille ei voi lauantaina ladata kautta eikä arvoa. Myöskään kortin asiakasryhmää tai tietoja ei ole mahdollista päivittää. HSL-kortin kausilippua voi kuitenkin käyttää ja arvolippuja ostaa kortinlukijalta.

Voit varautua latauskatkoon ja ladata HSL-kortille arvoa tai kautta jo ennakkoon. Ennen uudistusta ladattu kausilippu voi jatkua uusien vyöhykkeiden puolelle, eli se voi olla voimassa 27.4. ja sen jälkeen.

HSL-kortilla voi olla voimassa myös kaksi kautta peräkkäin. Voit siis ladata kortille jo valmiiksi kauden, joka alkaa vasta uusien vyöhykkeiden aikaan, vaikka sinulla olisi kortilla voimassa oleva kausilippu. Kausien väliin saa jäädä enintään 60 päivää, ja kausilipun voimassaolo voi alkaa heti tai 1–60 päivän kuluessa ostohetkestä.

Jos kausilippusi on voimassa 27.4. jälkeen, lippusi muuttuu automaattisesti uusilla vyöhykkeillä kelpaavaksi. Näin voimassa olevat liput muuttuvat 27.4. klo 04.30:

  • Helsingin sisäinen -> AB
  • Espoon ja Vantaan sisäiset -> BC
  • Seutulippu -> ABC
  • Kerava–Sipoo–Tuusula -> D
  • Kirkkonummi–Siuntio -> D
  • Lähiseutu 2 -> BCD
  • Lähiseutu 3 -> ABCD

Myyntijärjestelmien päivityksen takia myöskään palvelu- ja myyntipisteet eivät myy lauantaina 27.4. lippuja. HSL-kortin kausilippua voi käyttää ja arvolippuja ostaa kortinlukijalta. Myös HSL-sovellus toimii lauantaina tavalliseen tapaan, eli voit ostaa sillä kerta-, vuorokausi- ja kausilippuja. Kertalippuja voi ostaa HSL:n kertalippuautomaateista, Helsingin pysäköintiautomaateista ja bussinkuljettajilta.

Palvelu- ja myyntipisteiden sekä automaattien yhteystiedot 

Lisätietoa HSL-sovelluksesta, jonka voit ladata Android- ja iPhone-puhelimiin

Lue lisää uusista vyöhykkeistä ja lipuista

Kuvituskuva

Kommentit

MItäs Itä-Helsingissä asuvat tekevät, kun ostettu bussilippu ei toimikaan muutoksen jälkeen, koska ovat C-alueella.

Osa Itä-Helsinkiä, esim. Östersundom, on C-vyöhykettä, koska se sijaitsee suhteellisen kaukana Helsingin keskustasta ja kuuluu siten sijaintinsa puolesta C-alueelle. Näin myös siksi, että Östersundomin ja Sipoon välille ei haluttu kahden vyöhykkeen välistä korkeaa hintaporrasta. Näin kävisi, jos Östersundom olisi B-vyöhykettä, sillä Sipoo on D-vyöhykkeellä. Uusien vyöhykkeiden käyttöönoton yhteydessä voimassa oleva Helsingin sisäinen kausilippu muuttuu AB-lipuksi. Jos Östersundomilaisen pitää muuttaa kausilippunsa matkustusalue, hän voi tehdä sen jossakin HSL:n tai kuntien palvelupisteessä. HSL postittaa östersundomilaisille kausilipun haltijoille ABCD-vuorokausilipun, jolla he voivat matkustaa tekemään päivityksen. Jos matka ei ulotu aivan Helsingin keskustaan saakka, kannattaa ennen matkustusalueen muuttamista tarkastaa, riittääkö BC-lippu. Palvelupisteiden yhteystiedot: hsl.fi/myyntipaikkahaku 

Jos haluan seuraavan kauden 50 % opiskelija-alennuksella + nykyisen sisäisen lipun hinnalla, täytyykö kauden alkaa pe 26.4. vai voiko se alkaa la 27.4.?

Voimassa oleva kausilippu muuttuu automaattisesti 27.4. klo 4.30. Sillä ei ole väliä, milloin lipun voimassaolo on alkanut, mutte sen pitää siis olla voimassa 27.4. klo 4.30. Toivottavasti tämä vastasi kysymykseesi!

Voisiko samalla iPhoneen tulla "oma matkakortti" sovellus, kun uudet vyöhykkeet alkaa?

Miksi vyöhykeuudistuksessa Espoon sisäinen muutetaan BC-vyöhykkeeksi eikä AB-vyöhykkeeksi? Eikö suurin osa espoolaisista tarvitse Helsinkiin eikä Kauniaisiin suuntautuvaa vyöhykettä? Ilmeisesti odotettavissa on ruuhkia 29.4. alkaen, että pääsee vaihtamaan vyöhykkeen AB:ksi.

Voiko vyöhykemuutoksen tehdä vain muutamassa palvelupisteessä eikä myyntipisteissä?

Koska BC lippu kattaa kaiken, minkä Espoon sisäinen. Jos on ostanut Espoon sisäisen, tarkoittaa se ettei ole ainakaan säännöllistä tarvetta mennä Helsinkiin. Espoossa asuu ihmisiä myös C-vyöhykkeellä. Olisi outoa, jos esimerkiksi Espoo Keskuksessa asuva ei lipulla pääsisi kotiinsa.

Matkustusalueet muuttuvat siten, että ne vastaavat mahdollisimman hyvin kausilipun nykyistä matkustusaluetta. Jos nyt on Espoon sisäinen kausilppu, sillä ei pääse matkustamaan Helsinkiin vaan lippu kelpaa Espoon alueella. Myös BC-lipulla pääsee matkustamaan koko Espoon alueella, lisäksi se kelpaa osassa Helsinkiä. Jos taas nyt matkustaa Espoosta Helsinkiin, käytössä on seutulippu, joka muuttuu uudistuksessa ABC-lipuksi.

Saako jollain ohjelmalla puhelimeen näkymään arvo kortin saldon,
kuten aijemmalla kortilla luettamalla puhelimessa.
Kortin vaihtuessa ei enään puhelin osaa lukea tietoja.

Uusien sinisten korttien lukeminen puhelimella tai tabletilla ei onnistu.

Sen sijaan internetissä toimiva saldopalvelu, joka oli rikki 317 vrk, on vihdoin ja viimein korjattu. Se on samalla siirtynyt myös uuteen osoitteeseen:

https://kortti.hsl.fi/

Uusien sinisten korttien lukeminen ONNISTUU sovelluskaupasta saatavalla Oma matkakortti -sovelluksella.

27.4 jälkeen on vain eläkeläisalennusluokka. Jos kortille on ladattu aikaa, joka jatkuu kyseisen pvm:n jälkeenkin, huomioidaanko muutos automaattisesti?

Voimassa olevat kausiliput muuttuvat automaattisesti uusilla vyöhykkeillä kelpaaviksi. Uutisessa on taulukko, joka kertoo, miten liput muuttuvat. Jos voit nyt ostaa kortillasi alennushintaisia eläkeläisille tarkoitettuja lippuja, alennusoikeus pysyy voimassa automaattisesti.

Olen eläkeläinen, Voinko ladata kortilleni arvolippua omalta konelta jo ennen ennen 27.4. ja saada minule kuuluvaan eläkeläisalennuksen?

Toistaiseksi HSL-korttia ei voi ladata omalta koneelta vaan sitä varten pitää asioida esimerkiksi kioskilla. Eläkeläisalennusta saadakseen pitää täyttää joitakin ehtoja, joista kerrotaan tarkemmin sivulla https://www.hsl.fi/liput-ja-hinnat/alennusliput/elakelaiset. Lisäksi oma HSL-kortti pitää päivittää palvelupisteessä, jos kortilla ei nyt ole asiakasryhmänä eläkeläinen. 

Lapselleni on viime vuonna vaihdettu "aikuisten" matkakortti kun hän täytti 17. Uusien vyöhykkeiden aikaan lasten lippu on edullisempi kuin opiskelijoiden eli miten hän saa lapsialennuksen kun ikäraja nousee uudistuksen myötä kahdeksaantoista? Oletteko perustaneet "alennusryhmän" näille 17 vuotiaille lapsille joilla on jo aikuisten kortti?

Hei, tässä siirtymävaiheessa täytyy valitettavasti käydä palvelupisteessä päivittämässä lapsen alennusryhmä.

Kuuluuko tuo ”päivitys” tehdä 27:4: jälkeen ja peritäänkö siitä jälleen kerran uuden matkakortin hinta vai onko ” päivitys” veloitukseton

Päivityksen voi tehdä 29.4. alkaen maksutta palvelupisteessä.

Minulla on työnantajan tarjoama ePassi työmatkaetu jota saan 10 euroa / kk ePassi appille. Olen käyttänyt sitä aina ladatessani aikaa matkakortilleni. Haluaisin jatkossa ostaa 30 vrk jatkuvan säästötilauslipun eli miten voin käyttää tuota ePassi-etua jatkossa vai onko tuo lippuvaihtoehto täysin poissuljettu mikäli haluaa käyttää ePassia?

Valitettavasti toistaiseksi voit käyttää ePassia ainoastaan HSL-kortille ladattavan lipun maksamiseen.

Niinköhän mahtaa käydä, koko lippu uudistus useita vuosia myöhässä. Kiitos siitä teidän ja toimittajan "tieto". Epäilen säätälipun käyttömahdollisuutta tänä vuonna, samoin kuin netti latauksen. Jos halua olisi ollut niin ainoa oikea muutos olisi ollut matkan pituuteen perustuva. Pötypuhetta ettei ole mahdollista toteuttaa.

Hei!
Pääsen opiskelijahintaisen lipun piiriin uudistuksen myötä. Täytyykö opiskelijastatus käydä muuttamassa HSL:n palvelupisteessä ja voiko sen tehdä ennakkoon?

Saadaksesi alennusta sinun pitää päivittää opiskelijastatus HSL-kortillesi palvelupisteessä. Valitettavasti sen voi tehdä vasta maanantaista 29.4. alkaen. Lisätietoa palvelupisteeseen mukaan tarvittavista liitteistä ja dokumenteista: https://www.hsl.fi/node/17006 

Olen näitä kommentteja täällä sivustolla lukenut, niin todella moni kantakaupungin alueella asuva/kulkeva valittaa, että heidän kustannuksellaan tämä uudistus on mahdollista ja he joutuvat maksamaan muiden matkat. Ihan samalla tavalla vain B- vyöhykkeellä kulkevat maksavat AB -vyöhykkeen lipusta.

Niinpä, aina löytyy kyllä joku joka valittaa ;) Ja aika koomista että rikkaat kantakaupunkilaiset viitsivätkin valittaa "maksavansa" muiden matkat...

Hei HSL, tässä olisi ollut teillä erinomainen hyvän PR:n paikka: Tehdä matkustamisesta ilmaista lauantain ajaksi. Antaa vaikka ihmisten kokeilla erilaisten vyöhykelippujen ostamista matkakorteilla, mutta jättää ne veloittamatta.

Kannatan tätä! Tässähän on jäämässä ilmeisesti ainakin kaksi asiakasryhmää (17-vuotiaat ja yli 30-vuotiaat opiskelija-alennusta aiemmin saamattomat opiskelijat) ilman heille kuuluvia alennuksia kahdeksi päivää, koska lipun muutoksen voi tehdä vasta 29.4. Palkkioksi tästä he pääsevät ruuhkauttamaan asiointipisteitä silloin 29.4:tä.

Milloin noiden lippujen hintojen muutokset tarkkaan ottaen tulevat voimaan?
Jos ostan etukäteen lipun, jonka voimassaolo alkaa 26.4, 27.4. tai 28.4., missä näistä tapauksista menee uusi hinta?

Sivut

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.