Lipunmyynnissä poikkeuksia lauantaina 27.4.

HSL:n joukkoliikenne siirtyy uuteen aikaan lauantaina 27.4., kun uudet vyöhykkeet ABCD korvaavat kuntarajoihin perustuneet matkustusalueet. Järjestelmäpäivitysten takia lipunmyynnissä on joitakin poikkeuksia käyttöönottopäivänä.

Vyöhykeuudistus merkitsee suuria muutoksia myös taustajärjestelmiin, minkä takia niiden päivittämiseen on varattu ensimmäinen päivä. Lauantaina 27.4. päivitetään 3 100 kortinlukijaa, yli 500 lippuautomaattia, reilut 1 700 ajoneuvolaitetta sekä 300 myyntipisteen ja 19 palvelupisteen myyntijärjestelmät. Myös yli miljoonan matkustajan HSL-sovellus siirtyy uusiin vyöhykkeisiin.

Lipunmyynti lauantaina 27.4.

Lauantaina 27.4. voit ostaa lippuja HSL-sovelluksella, HSL-kortilla, osasta automaatteja ja bussinkuljettajilta

HSL-sovellus toimii tavalliseen tapaan, eli voit ostaa sillä kerta-, vuorokausi- ja kausilippuja uusille vyöhykkeille. Voit käyttää myös HSL-kortilla olevaa kautta ja arvoa kortinlukijalla normaalisti. Voit ostaa kertalippuja HSL:n kertalippuautomaateista, Helsingin pysäköintiautomaateista ja bussinkuljettajilta.

   

Poikkeukset lipunmyynnissä lauantaina 27.4.

HSL-kortille ei voi ladata kautta eikä arvoa. Osa automaateista, palvelu- ja myyntipisteet eivät myy lippuja, sillä niiden myyntijärjestelmiä päivitetään.

 

Lauantaisiin joukkoliikennematkoihin kannattaa varautua ennakkoon

  • HSL-kortille kannattaa ladata arvoa tai kautta valmiiksi. Ennen uudistusta ostettu, lauantaina 27.4. voimassa oleva kausilippu muuttuu automaattisesti uusilla vyöhykkeillä kelpaavaksi.
  • Voit ostaa myös kerta- ja vuorokausilippuja ennakkoon myynti- ja palvelupisteistä. Ne ovat pahviselle kertakortille ladattavia lippuja, joiden voimassaolo alkaa ensimmäisestä käyttökerrasta, kun näytät lipun kortinlukijalle.
  • Voit ladata HSL-sovelluksen Android- ja iPhone-älypuhelimiin maksutta sovelluskaupasta.

Vanha, vihreä matkakortti pitää vaihtaa uuteen siniseen HSL-korttiin ennen lauantaita, koska vihreällä kortilla ei voi matkustaa uusilla vyöhykkeillä. Kortin vaihto on maksutonta vielä 26.4., mutta sen jälkeen vaihdosta peritään 6 euron käsittelymaksu, ja kortin voi vaihtaa ainoastaan  palvelupisteissä 29.4. alkaen.

Sunnuntaina 28.4. lipunmyynti toimii jälleen normaalisti ja voit ladata HSL-kortille kautta ja arvoa kioskeissa ja muissa myyntipisteissä sekä automaateilla. Samoin kerta- ja vuorokausilippuja myydään jälleen kioskeissa, marketeissa ja automaateissa.

Voimassa olevat kausi-, kerta- ja vuorokausiliput muuttuvat 27.4. klo 04.30:

  • Helsingin sisäinen -> AB
  • Espoon ja Vantaan sisäiset -> BC
  • Seutulippu -> ABC
  • Kerava–Sipoo–Tuusula -> D
  • Kirkkonummi–Siuntio -> D
  • Lähiseutu 2 -> BCD
  • Lähiseutu 3 -> ABCD

Palvelu- ja myyntipisteiden yhteystiedot myyntipaikkahausta: https://www.hsl.fi/myyntipaikkahaku
Lisätietoa HSL-sovelluksesta: https://www.hsl.fi/sovellus
Lisätietoa uusista vyöhykkeistä https://www.hsl.fi/uudetvyöhykkeet

Kommentit

Jos on AB-kausilippu ja matkustaa D-vyöhykkeelle, riittääkö että ostaa HSL:n sovelluksella CD-lipun vai pitääkö ostaa BCD-lippu kuten oli asian laita 26.4. asti, kun yhdistelmä Helsingin sisäinen + Lähiseutu 2 ei ollut sallittu? Jos ostaa arvolipun kortinlukijalla, onko sillä väliä painaako ABCD, BCD vai CD? Joka tapauksessa tulee CD-lisälippu?

Jos on AB-kausilippu, D-vyöhykkeelle mennessään voi ostaa CD-lisävyöhykelipun. Uutta on siis juuri se, että yhdistelmällä kausilppu + lisävyöhykelippu voi laajentaa kausilipun matkustusaluetta. Sellainen tarkennus vielä, että kausilipun ja lisävyöhykelipun pitää olla samassa kanavassa, eli jos kausilippu on ostettu HSL-kortilla, myös lisävyöhykelippu pitää ostaa kortilla. Ja jos kauslippu on HSL-sovelluksessa, myös lisävyöhykelippu ostetaan sovelluksella. Sovelluksen kausilipuista lisävyöhykelipun voi ostaa niihin, jotka on ostettu 27.4. tai sen jälkeen.

Hei, olisi kysymys että jos on kortti käytössä ja siinä AB valmiina ja on asiaa C:n puolelle, ja kortilla myös arvoa, että veloittuisi siis automaattisesti eli tarviiko painaa näppäintä vai ei? Jos tarvitsee, niin mitä näppäintä ensin että veloittuu oikein? Kiitos.

Jos kortillasi on kausi AB, lisävyöhykelipun osto C-vyöhykkeelle menee näin:

Valitse matkustualue (tässä tapauksessa ABC) ja maksa lippu näyttämällä korttia lukijalle. Tämän jälkeen näyttö kertoo, mitä lisävyöhkkeitä olet ostanut. Lukija huomioi kausilippusi, ja veloittaa vain lisävyöhykelipun hinnan. Lisätietoja lukijan käytöstä uusilla vyöhykkeillä voit lukea uusien vyöhykkeiden verkkosivuilta.

 

 

 

 

Minkä takia ei saa invaliidi alennusta jos ostaisi kausi lipun puhelimeen.

Miten toimii yli 70-vuotiaiden matkakortti ja sovelluksesta ostettu, jotta alennus toteutuu klo 9-14? Matkakortti on vaihdettu oikeaksi.

70 vuotta täyttäneet saavat 27.4. alkaen arvo- ja lisävyöhykelipun alennettuun hintaan klo 9–14 alkaville matkoille arkisin ja viikonloppuisin. Lipun hinta on 50 % aikuisten vastaavan lipun hinnasta. Alennusta saa henkilökohtaisella HSL-kortilla ostettavista arvo- ja lisävyöhykelipuista. HSL-sovelluksella ostetuista lipuista alennusta ei vielä toistaiseksi ole saatavilla.

Voidakseen ostaa alennushintaisia lippuja pitää käydä palvelupisteessä päivittämässä HSL-kortilleen alennukseen oikeuttava asiakasryhmä. Kortin päivittäminen on maksutonta, mutta valitettavasti pelkkä siniseen korttiin vaihtaminen ei riitä. Jos siis samalla kertaa ei ole voitu vielä päivittää alennukseen oikeuttavaa asiakasryhmää, alennuksen saaminen edellyttää asiointia palvelupisteessä.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.