Työmaat aiheuttavat muutoksia joukkoliikenteeseen kesällä 2019

HSL:n liikenteessä on myös kesällä ja syksyllä 2019 katu- ja ratatöistä johtuvia poikkeusjärjestelyjä. Ne vaikuttavat ennen muuta raitioliikenteeseen, missä poikkeuksia on luvassa muun muassa linjoille 2, 7 ja 9. Myös rantaradan suunnan junaliikenteessä on poikkeuksia.

Kustakin yksittäisestä poikkeuksista tiedotetaan tarkemmin erikseen.

3.6.–11.8.: Pasilansillan rakennustyöt, linjat 2 ja 7

Raitiolinjat 2 ja 7 ovat poikkeusreiteillä. Linja 2 ajaa reittiä Olympiaterminaali–Kauppatori–Lasipalatsi–Töölö–Meilahti (Kuusitie). Linja 7 kääntyy Pasilan asemalla. Korvaava bussi 2X ajaa reitillä Postitalo–Länsi-Pasila–Pasilan asema. Tarkempi liikennetiedote

17.6.–: Raide-Jokerin rakennustyöt, linjat 550, 58, 80, 92 ja 92N

Raide-Jokeri-hankkeessa rakennettavan uuden pikaraitiotien rakennustyöt alkavat vaikuttaa joukkoliikenteeseen kesäliikenteen alussa 17. kesäkuuta. Ne vaikuttavat runkobussilinjaan 550 sekä linjoihin 58, 80, 92 ja 92N.

Poikkeusreittejä tulee voimaan Oulunkylässä ja Roihupellossa. Oulunkylässä linjan 550 reittiosuus Norrtäljentiellä on työmaata, ja linja kiertää molempiin suuntiin Siltavoudintien kautta. Roihupellossa työmaat sijoittuvat Varikkotielle, ja linjat 550 sekä 58, 80, 92 ja 92N ajavat poikkeuksellisesti Itäväylän kautta. Linjat 92 ja 92N jättävät ajamatta myös Ratasmyllyntien reittiosuuden ja kiertävät Viilarintien kautta.

Linjat 58, 80, 92 ja 92N sekä runkolinja 550 poikkeusreiteille Roihupellossa 17.6.

Linjan 550 reitti Oulunkylassä muuttuu kulkemaan Siltavoudintien kautta 17.6.

Pikaratikka rakentuu -teemasivulla tietoa poikkeusjärjestelyistä

22.–23.6. (juhannus): Kauklahden ratatyöt, L- ja U-junat

L- ja U-junat korvataan busseilla välillä Kauklahti–Kirkkonummi juhannuspäivänä (22.6. klo 4 – 23.6. klo 6).

24.–30.6.: Helsingin ja Pasilan väliset ratatyöt, E- ja Y-junat peruttu arkisin

Ratatöiden vuoksi E-junat (Helsinki–Kauklahti) ja Y-junat (Helsinki–Siuntio) on peruttu arkisin. Liikennettä korvataan U- ja L-junilla.

Lähijunat E ja Y peruttu-arkisin 24.-30.6 sekä 15.-28.7 ratatöiden takia

1.7.–29.9.: Telakkakadun työmaa, raitiolinja 1 ja bussit 14, 17 ja 18N

Linjan 1 päätepysäkki siirtyy Eirasta Kolmikulmaan, ja Bulevardin, Fredrikinkadun, Laivurinkadun ja Tehtaankadun reittiosuus jää ajamatta. Busseilta 14, 17 ja 18N jää ajamatta Munkkisaaren osuus.

Linjan 1 päätepysäkki Kolmikulmassa 1.7.–29.9.

Linjat 14, 17 ja 18N poikkeusreitillä Eirassa 24.6.-29.9.

15.–28.7.: Helsingin ja Pasilan väliset ratatyöt, E- ja Y-junat peruttu arkisin

Ratatöiden vuoksi E-junat (Helsinki–Kauklahti) ja Y-junat (Helsinki–Siuntio) on peruttu arkisin. Liikennettä korvataan U- ja L-junilla. Myös junien aikatauluihin tulee muutoksia.

Lähijunat E ja Y peruttu-arkisin 24.-30.6 sekä 15.-28.7 ratatöiden takia

29.7.–11.8.: Pasilansillan rakennustyöt, linjat 7 ja 9

Pasilan aiempien poikkeuksien lisäksi linjat 7 ja 9 siirtyvät ajamaan seuraaville poikkeusreiteille. Linja 7 ei aja Pasilaan vaan kulkee Mäkelänkatua pitkin väliaikaiselle päätepysäkilleen Käpylän Pohjolanaukiolle. Linja 9 ajaa normaalia reittiään Itä-Pasilaan Radanrakentajantielle, missä sijaitsee sen väliaikainen päätepysäkki. Jätkäsaaren suuntaan linja kulkee Mäkelänkadun, Sturenkadun ja Urheilutalon kautta normaalille reitilleen. Pasilan asemalle ei ajeta raitiovaunulla, mutta korvaava bussi 2X jatkaa liikenteessä.

Raitiolinjat 7 ja 9 poikkeusreitillä Itä-Pasilassa 29.7-11.8.

12.8.–: Raide-Jokerin rakennustyöt laajenevat, linjat 550, 41, 552 ja 701

Uuden pikaraitiotien rakennustyöt laajenevat myös Huopalahden asemalle, ja liikenne Huopalahden aseman alittavassa tunnelissa ja Eliel Saarisen tiellä katkeaa. Linja 550 ja muut Huopalahden tunnelin kautta kulkevat linjat siirtyvät poikkeusreiteille.

Runkolinja 550 sekä linjat 41 ja 552 siirtyvät 12.8. poikkeusreiteille Huopalahdessa

Pikaratikka rakentuu -teemasivulla tietoa poikkeusjärjestelyistä

Lisäksi Maaherrantiellä bussi 550 siirtyy poikkeusreitille, kun Lahdenväylän ylittävän pikaratikkasillan rakennustyöt alkavat.

Koko loppuvuoden: Hämeentien uudistustyömaa

Raitiolinjat 1, 6, 7 ja 8 eivät kulje Sörnäisten kautta vuoden 2019 aikana, kun Hämeentien uudistustyömaa jatkuu suunnitellusti. Bussit kuitenkin kulkevat Hämeentiellä ja Mäkelänkadulla normaalisti, mutta pysäkkien sijainteihin voi tulla töiden edetessä muutoksia. Tarkempi liikennetiedote

Koko loppuvuoden: Maunulan poikkeusreitit

Maunulassa tällä hetkellä voimassa olevat poikkeusreitit jatkuvat suunnitellusti myös kesän ajan. Tarkempi liikennetiedote

Pitkin kesää: Raidemuutoksia Pasilan asemalla

Ratatöiden vuoksi Pasilan asemalla on muutoksia lähtöraiteissa. Seuraathan aseman aikataulunäyttöjä.

Pitkin kesää: Yksittäisiä raitiovaunujen yöpoikkeuksia

Kiskotyöt muun muassa Pitkälläsillalla ja Siltasaarenkadulla aiheuttavat raitioliikenteelle yksittäisiä poikkeusreittejä arkiöisin kello 23:n jälkeen. Poikkeusjärjestelyistä tiedotetaan erikseen.

Miten poikkeuksista saa tietoa?

Kaikki katuremontteja, pysäkkiensiirtoja ja poikkeusliikennejärjestelyitä koskevat liikennetiedotteet tulevat hsl.fi-verkkosivuille noin kaksi viikkoa ennen kuin muutokset tulevat voimaan. Seuraamalla verkkosivujen liikennetiedotteita pysyt ajan tasalla. Lisäksi muutoksista tiedotetaan pysäkeillä asemilla ja liikennevälineissä.

 

Takaisin ylös

Kommentit

Kysymys 550:n poikkeusreitistä Haagassa: Asun C-vyöhykkeellä ja käytän BC-kausilippua. Teen usein matkoja 550:lla Ogelista lännen suuntaan välttääkseni A-vyöhykkeen. Nyt kun 550 menee pian poikkeusreitille ja poikkeaa myös A-vyöhykkeellä, täytyykö minun maksaa kuukauden päästä A-vyöhykelisää kun bussi poikkeaa poikkeuksellisesti Haagassa? Typerää, että esim. Oulunkylän ja Pitäjänmäen välinen matka tulee maksamaan BC-lipun käyttäjille huomattavasti enemmän kuin ennen. On myös hyvä muistaa, että 550:aa on mainostettu HSL:n toimesta hyvänä tapana välttää mm. Pasilan asemalla vaihtaminen, jos ei ole tarvetta maksaa A-vyöhykkeestä.

Hei, linja 550 kulkee reittimuutoksen jälkeen A-vyöhykkeellä eli sillä tulee olla kyseisellä osuudella voimassa lippu jossa A-vyöhyke. Mikäli haluat matkustaa Pääradan suunnasta BC-lipulla Pitäjänmäkeen, kannattaa käyttää esimerkiksi linjaa 54 Pukinmäestä. 12.8. alkaen sekä Kehäradan I- ja P-junat että K-junat pysähtyvät Pukinmäessä eli junilla on siellä sama palvelu kuin Oulunkylässä.

Jotenkin vaikea uskoa että pidätte tällaista kikkailua ja selittelyä helpompana kuin sitä, että 550:ssa nyt vain saisi tuolla kohtaa matkustaa myös BC-lipulla.

Hei, ikävää että koette näin. Meidän näkökulmasta poikkeuksen luominen juuri tälle yksittäiselle linjalle olisi ratkaisuna epäselvä ja aiheuttaisi varmasti sekaannuksia esimerkiksi muillla samoja pysäkkejä käyttävillä linjoilla.

Eihän tuo salliminen vaatisi mitään muuta kuin sen, että tarkastaja sallisi kohdalle sattuessaan BC-lipun. Ei välttämättä minkäänlaista muuta muutosta; pysäkillä asiasta olisi turha tiedottaa.

Mikä on ollut ennätysmäärä voimassaolevia poikkeusreittejä? Tuleeko jossain vaiheessa kesää uusi ennätys?

Hei, luin että taas otatte pysäkkejä pois liikenteestä. Helsingin ja flemarin sekä flemarin ja aleksis kiven kadun pysäkkejä. Älkää yhdistäkö näitä pysäkkeja, Ettekö te ajattele ihmisten palveluja, vanhuksia? Antakaa pysäkkien olla paikoillaan. Kismittää vieläkin kun meiltä on viety hieno 17 bussiyhteyskin aikanaan. Ei ole kivaa kun liput kallistuu ja helsinkiläiset ovat maksumiehenä. Ratikka lipun hinta takaisin helsinkiläisille halvemmaksi.

Siitä kuustien silmukan pysäkiltä kysyisin

(Toisen kuusitien bussipysäkin poistamisesta kertovassa uutisessa oli kommenteissa puhetta tästä aiheesta ja te vastaisitte että se [kuusitien silmukan pysäkki] tulee).

Pahoittelut vastauksen viivästymisestä. Kuusitien silmukan uuden pysäkin käyttöönottamisen aikataulusta ei ole vielä tietoa, mutta tiedotamme kun asia varmistuu. Pysäkki siis on tulossa käyttöön valmistuttuaan.

Tiedotetaanko tässä siitä kuusitien silmukan päätepysäkistä?

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.