Uusi maksupalveludirektiivi tulee voimaan 14.9. – näin muutos vaikuttaa HSL:n sovelluslippuihin

Eurooppalainen uusi maksupalveludirektiivi (PSD2) tulee voimaan 14.9.2019 ja tuo mukanaan verkkomaksujen yhteyteen vahvan tunnistautumisen. Mobiilisti kortilla tehtävä ostos on siis lain mukaan vahvistettava esimerkiksi pankkitunnuksilla tai sormenjäljellä.

HSL tekee parhaansa, jotta asiakkaiden matkojen maksaminen olisi edelleen mahdollisimman vaivatonta.

Näin muutos vaikuttaa HSL-sovellukseen

Muutos tarkoittaa sitä, että myös HSL-sovelluksessa kortilla tehtävät ostokset on mahdollisesti vahvistettava pankin määrittelemällä tavalla lähiviikkoina. On aina pankin päätös, missä tilanteessa vahvaa tunnistautumista pyydetään – voit tiedustella omalta pankiltasi korttimaksujen käytännöistä.

HSL-sovelluksen ostamisen vahva tunnistautuminen on parhaillaan tekeillä ja pyritään julkistamaan lähiaikoina. Tiedotamme, kun sovelluksen uusi versio on ladattavissa.

HSL-sovelluksessa matkapuhelinlaskun yhteydessä veloitettavaan mobiilimaksuun ei ole tulossa muutoksia – se toimii kuten ennenkin. Lisäksi sovelluksen kanssa samanhintaisia kertalippuja on mahdollista ostaa lippuautomaateista, R-kioskeilta ja muista myyntipisteistä, HSL:n palvelupisteistä sekä HSL-kortin arvolla.

Taustalla eurooppalainen uusi maksupalveludirektiivi (PSD2)

Muutoksen taustalla on PSD2, eurooppalainen uusi maksupalveludirektiivi, jonka tarkoituksena on lisätä korttimaksujen turvallisuutta. Direktiivin myötä pankkien on edellytettävä asiakkailtaan vahvaa tunnistautumista korttimaksujen yhteydessä. Tunnistautua voi esimerkiksi pankkitunnuksilla tai sormenjäljellä – näistä saat lisätietoa omasta pankistasi.

 

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.