Helsingissä muutoksia pysäkkien nimissä 29.3. – jatkossa pysähdytään myös Hankenilla

Seitsemän pysäkin nimi muuttuu maalis-huhtikuun vaihteessa Helsingissä. Pysäkkien nimiä vaihdetaan, jotta ne kuvastaisivat paremmin muuttuvaa lähiympäristöään

Etu-Töölössä sijaitsevien ”Kauppakorkeakoulut” nimisten bussi- ja raitiovaunupysäkkien (H0203, H0204, H1305, H1306, H1163) nimi on jatkossa "Hanken". Muutoksella on haluttu kunnioittaa pysäkkien läheisyydessä sijaitsevaa ja viime vuonna 110-vuotta täyttänyttä ruotsinkielistä kauppakorkeakoulua Hankenia. Muutokseen vaikutti myös se, että paikalla aiemmin sijainnut Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu muutti Otaniemeen 2019. Näin ollen entinen nimi ei enää vastannut muuttunutta tilannetta.

Samalla kertaa eli sunnuntaina 29.3. myös Helsingin itäosassa sijaitsevassa Ultunan kaupunginosassa olevat ”Rajapysäkki” -nimiset pysäkit (H5104 ja H5111) nimetään uudestaan "Degermossa" -nimelle, joka kuvastaa paremmin ympäröivää aluetta. Pysäkkien nimiä vaihdetaankin säännöllisesti, jotta ne kuvastaisivat paremmin muuttuvaa lähiympäristöään ja palvelisivat näin paremmin matkustajia.

Kommentit

Kas vain, teitte tavallaan sen mitä aikaisemmin olin ehdottanutkin!

HYVÄ IDEA MUUTTAA KAUPPAKORKEAKOULUT - PYSÄKKI NIMELLE HANKEN !

Mutta silti Hernesaarenrannassa on pysäkki "Henry Fordin katu", vaikkei kyseinen katu ole vuosikymmeniin ylettänyt sinne asti, eikä kyseinen pysäkki todellakaan ole paras niille, jotka Henry Fordin kadun jäljellä olevalle pätkälle mahdollisesti ovat menossa. Sen nimen vaihtaminen ei koskaan tullut mieleen? Enää sillä ei liene niin väliä; kohtahan siitä ei enää bussia mene.

Kiitos kommentista. Hernesaari on tosiaan muutoksen tilassa ja kovinkaan kauaa ei enää nykyisellä paikalta kulje busseja. Toisaalta voisihan pysäkin nimi olla Liuskasaarenkatu, joka oli Henry Fordin kadun vanha nimi? Yleisesti ottaen pysäkkien paikat siirtyvät erilaisten katujen muutosten yhteydessä ja olemme usein jälkijunassa muutosten suhteen.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.