HSL:n uuden toimitusjohtajan haku käynnistyy

Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymän (HSL) toimitusjohtajan virka avautuu haettavaksi. Paikka avautuu hakuun, sillä HSL:n nykyinen toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi on ilmoittanut jäävänsä eläkkeelle ensi vuoden aikana.

Uuden toimitusjohtajan valintaa valmistellaan HSL:n hallituksen tilapäisessä toimikunnassa, johon kuuluvat hallituksen puheenjohtaja Risto Rautava, varapuheenjohtaja Sirpa Hertell ja jäsenet Tarja Kantola ja Sakari Rokkanen. Hakuprosessissa käytetään myös ulkopuolista asiantuntija-apua.

HSL:n toimitusjohtaja johtaa hallituksen alaisena kuntayhtymän toimintaa. Hän myös vastaa asioiden valmistelusta HSL:n hallituksen käsiteltäväksi.

Rihtniemi on työskennellyt HSL:n toimitusjohtajana kuntayhtymän perustamisesta, vuodesta 2009 asti. Joukkoliikenteen järjestämisvastuu Helsingin seudulla siirtyi HSL:lle vuoden 2010 alussa.

Rihtniemi luopuu toimitusjohtajan tehtävistä heti, kun uusi toimitusjohtaja voi aloittaa virassa.

Kommentit

Itse toivon, että ei entisten vuosikymmenten kaltaista ponnetonta johtamista ainakaan saataisi enää päivääkään lisää.

Tosin epäilen, että toimarin kädet on sen verran tehokkaasti sidottu joka tapauksessa, että hän toimii oikeastaan vain kumileimaisimena ja yleisenä, helppona sylkykuppina.

Näillä näytöillä en jotenkin jaksa pidätellä hengitystäni. Kykyä - ehkä ei edes halua - perustavanlaatuisiin muutoksiin ei sillä höselillä jonka itse olen oppinut tuntemaan ole faktisesti ollut.

Ja nyt kun koronan kanssa otetaan vielä ainakin yksi kierros, höselin johtaminen tarkoittaa mitä todennäköisemmin tuttua tietä: mietitään kuumeisesti miten jengille myydään sekä palvelujen heikentäminen että lippuhintojen kallistuminen sellaisella mielikuvamainonnalla, että höseli päivitettäisiin ainakin 2020-luvulle ellei jopa 2030-luvulle.

Tullaan kuulemaan paljon ilosanomaa siitä miten vuonna 20XX jokseenkin kaikki on parasta ikinä.

Kai pitäisi osata iloita edes siitä, että seuraavakin toimari saa ihan kivat rahat taskuun lusittuaan oman kautensa ja hypätessään "uusien haasteiden pariin". Mutta jostain syystä en oikein osaa jakaa tätä onnea, olen sillä tapaa vanhanaikainen, redundantti, ihminen.

Toivottavasti nyrt saadaan pätevä , ammattitaitoinen johtaja eikä mitään poliittista palkinto / suojatyöpaikkaa.

Eiköhän tähän joku sopiva kokoomusbroileri pelata.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.