Kävelykilometrikisassa pisteltiin 13 kertaa maapallon ympäri

Kävelykilometrikisaan, jonka järjestimme yhdessä Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin kanssa, osallistui tänä vuonna 547 joukkuetta ja 2 583 kävelijää. Kilometrejä kertyi yli puoli miljoonaa, tarkalleen 513 052. Se on lähes 13 kierrosta maapallon ympäri tai yli 443 kertaa Suomen päästä päähän. 

Leikkimielisen Kävelykilometrikisan tavoitteena on kannustaa ihmisiä kulkemaan mahdollisimman paljon jalan ja saamaan hyötyliikuntaa arjen matkoiltaan.

Yksilösarjan voittajalle Jäken tallaajille kilometrejä kertyi huikea määrä, 2 555. Piensarjassa eli 2–24 henkilön joukkueiden sarjassa voiton vei Rentoivetoi, jonka kahden hengen joukkueessa kumpikin jäsen käveli keskimäärin 783 kilometriä. Yhteensä he kävelivät 1 566 kilometriä.

Suursarjassa kisasivat vähintään 25 osallistujan joukkueet. Edellisvuosien tapaan suursarjan voitti Pokemon Go Seniorit, jonka 55-henkiselle joukkueelle kertyi 22 373 kilometriä, keskimäärin 407 kilometriä osallistujaa kohti. Tuloksiin voit tutustua tarkemmin osoitteessa https://kavelykilometrikisa.fi/. 

”Arkikävely paikasta toiseen on helppo tapa hoitaa peruskuntoa ja parantaa hyvinvointia. Kävelyn voi hyvin yhdistää työ-, asiointi- tai harrastusmatkalle, ja kulkea osan matkasta jalan ja osan joukkoliikenteellä, jos kokonaismatka on liian pitkä käveltäväksi”, erityisasiantuntija Tarja Jääskeläinen kertoo. ”Koronaepidemian vuoksi etätöihin jääneiltä jää paljon hyötyliikuntaa saamatta, mitä toivottavasti korvataan liikkumalla enemmän vapaa-ajalla.”

”Säännöllisellä kävelyllä on paljon hyviä terveysvaikutuksia. Jos auton sijaan tekeekin matkan jalan tai yhdistää kävelyn johonkin toiseen kestävään kulkutapaan, sillä on myös merkittäviä päästövähennysvaikutuksia”, Traficomin kehityspäällikkö Elina Uotila toteaa.

Kävelykilometrikisan teknisenä alustana toimii Pyöräilykuntien verkoston toteuttama pyöräilyn Kilometrikisa.fi-palvelu, joka on räätälöity Kävelykilometrikisan tarpeisiin.