Näin lataat HSL-korttisi automaatilla

Voit ladata HSL-kortille arvoa eli rahaa ja kausilippuja osalla HSL:n lippuautomaatteja.

Lista latausautomaateista >

Laita ensin HSL-korttisi sille kuuluvaan paikkaan. Seuraa sitten automaatin ohjeita: 

  • Valitse ensin, haluatko ladata kortillesi arvoa vai kautta.
  • Valitse sitten matkustusalueesi. Lue lisää vyöhykkeistä >
  • Valitse maksutapa ja maksa. Voit maksaa joko maksukortilla (Visa ja Master Card) tai kolikoilla, osalla automaateista myös seteleillä.
  • Ota HSL-korttisi automaatista vasta, kun automaatti neuvoo tekemään niin. Automaatti lataa lipun HSL-kortille maksamisen jälkeen.

Kuvallinen ohje Näin lataat HSL-kortin automaatilla

Voit valita automaatilla ladattavan kauden pituudeksi 14–366 päivää.

HSL-kortilla voi olla yhtä aikaa voimassa kaksi kausilippua. Voit siis ladata seuraavan kausilipun jo ennen edellisen lipun päättymistä. Kahden kausilipun väli voi olla enintään 60 päivää.


Kausilippujen hinnat >

Myyntipisteiden ja automaattien yhteystiedot myyntipaikkahausta >

Missä voin maksaa työmatkaedulla? >

Kausilipun voi ostaa myös HSL-sovelluksella älypuhelimeen. Lue lisää sovelluksesta >

Kommentit

Latausautomaattiluettelossa ei ollut Kauniaisia. Eikö täällä todellakaan ole automaattia?

Kauniaisissa ei valitettavasti ole sellaista lippuautomaattia, jolla voisi ladata HSL-korttia. Kauniaisten juna-asemalla on automaatti, josta voi ostaa kertalippuja.

Useimmissa automaateissahan ei enää ole setelimaksuvaihtoehtoa, ainoastaan kortti ja kolikot.

Arvoa lataessa matkakorttiin oletan ettei muuta tarvitse tehdä, naputella summa esim. 20€ pankkikorttia koneeseen, pinnumerot ja HSL maksukortti latautuu lokerossaan ja näytölle tulee valmis ja hyvää matkaa...menikö oikein.

Kyllä se noin menee. Summan naputtamisen sijaan valitset oikean summan arvon lataukselle plus- ja miinuspainikkeilla. Oletuksen on 5 euroa. Voit kasvattaa tai vähentää summaa eurolla tai viidellä eurolla kerrallaan. Kaikkiaan automaatti neuvoo askel askeleelta, kun laitat HSL-korttisi sille kuuluvaan lokeroon. HSL-kortin voi ottaa pois, kun automaatti neuvoo niin tekemään.

No ei se ihan noin suoraviivaista ole. Arvoa ladattaessa summaa ei voi näpytellä tyypilliseen tapaan 2⃞ 0⃞ , vaan se pitää asettaa kohdalleen plus- ja miinus-symboleilla, eli +⃞ +⃞ +⃞ +⃞ +⃞ +⃞ +⃞ +⃞ +⃞ +⃞ +⃞ +⃞ +⃞ +⃞ +⃞ .

Maksukortin käyttö taas vaatii tarkkaa ajoitusta. Se, että korttipäätteestä sammuu kaikki valot, ei suinkaan tarkoita, että maksu olisi jo käsitelty, vaan se on edelleen kesken. Jos vedät maksukortin tässä vaiheessa pois, lataustapahtuma keskeytyy. Tämän jälkeen voit sentään yrittää alusta alkaen uudelleen.

Mikäli sitten edellisestä yrityksestä viisastuneena pidät kortin automaatissa pidempään, voi taas käydä niin, että olit liian hidas ja maksupääte mene jumiin. Tämän jälkeen koko automaatti jää tilaan "maksaminen ei ole nyt mahdollista", eli kolmatta yritystä harjoitella maksukortin käytön ajoittamista ei välttämä samana päivänä enää saa.

Anteeksi vain HSL, mutta minulla ei ole joukkoliikennefetisismiä, enkä halua rakastella lippuautomaattia. Voisitteko vaihtaa takaisin edellisen sukupolven latausautomaatit, ne olivat huomattavasti parempia kuin nykyiset.

Onko automaatilla mahdollisuus ladata alennusryhmien lippuja?

On kyllä. Automaatilla voi ladata HSL-kortille alennusryhmien kausilippuja, kunhan kortille on palvelupisteessä tallennettu alennukseen oikeuttava asiakasryhmä

Kun nettilataus toimii, onnistuuko siinä myös työsuhdematkalipun, esimerkiksi eazybreakin käyttö? Tällä hetkellä automaateista ei ole sinänsä apua, enkä usko että siihen olisi mahdollista lisätä tämä ominaisuus.

Nyt kun matkakortin lataaminen on tullut maksulliseksi mm. R-Kioskilla, niin eiköhän HSL:n olisi syytä hankkia JOKAISELLE JUNA-ASEMALLE automaatin, jossa voi ladata matkakortin. Netissä lataamismahdollisuutta ollaan odoteltu jo vuodestsa 2017 lähtien, mutta...milloin, milloin pystyy latamaan matkakortin netissä? Tarkka kuukausi, kiitos

Asemat, joilla ei voi ladata matkakorttia, olisi pitänyt julistaa vapaa-asemiksi jo 19.6.2017. Näiltä asemilta junaan noustessa on kohtuutonta edellyttää matkustajalta matkalippua, joten matkustamisen tällaisilta asemilta tulisi olla maksutonta.

Valitettavasti nettilataamisen käyttöönoton kuukausi ei ole vielä tiedossa. Kerromme sen heti, kun saamme varmuuden aloitusajankohdasta.

No, olisi kiutenkin helpompi olla ja odottaa jos tietää syyn sen todellisen mistä nyt teillä mättää ettei sitä olla saatu kuntoon ja toimimaan.

hsl:n projektijohto on pihalla kuin lumiukko koko tästä lippu uudistuksesta/ vyöhyke uudistuksesta. Eivät tiedä missä mennään, sopimukset toimittajalle ilmeisesti tieto oy heikot. Ei voida vedota siihen että koko vyöhyke uudistus myöhästyi ja sen takia myöskin nettilataus myöhästyy...tuohan on yleinen selitys mihin hsl nyt vetoaa etteivät ole saaneet nettilatausta toimimaan.

Tässä yhtenä päivänä kävin ensimmäisen kerran lataamassa automaatilla kautta. On ihan helppo ladata matkakorttia ja pystyy valitsemaan päivämäärät eli milloin alkaa ja milloin päättyy tai sitten päivien lukumäärän.

Yhden "huonon" asian huomasin, että laite on sen verran leveä eli matkakortin paikka ja maksukortin paikka eivät ole ihan vierekkäin, jotta pystyisit peittämään kropallasi molemmat. Eli tarkkana kannattaa olla, ettei kukaan pääse nappaamaan matkakorttia tai maksukorttia.

Nettilataus mahdollisuutta odotellessa täytyy tyytyä lippuautomaattiin.

Itse ihmettelin kanssa tuota leveyttä. Aika huonoa suunnittelua tuollainen. Muutama asema sellainen ettei tee mieli alkaa siellä latailla...

En käytä metroa tai junia, joten itseni lähellä ei ole pahemmin automaatteja. Koska HSL-kortin nettilataus onnistuu? Olette ilmoittanut, että tämän kevään aikana. Mutta voisitteko kertoa tarkemman ajankohdan?

Valitettavasti tarkka ajankohta ei ole vielä tiedossa. 

Miksi ihmeessä pitää pelata noilla vuorokausilla, miksi ei alkupäivämäärä ja loppupäivämäärä?? Jos haluat lipun päättyvän tiettynä päivänä, niin tosi hankalaksi tehty, koska valinta pitää tehdä vuorokausina. Mentiin taas kehityksessä taaksepäin!

On voinut valita päivän jo jonkin aikaa, paina kalenterin kuvaa päivämäärän vieressä. =)

Kävin viime viikolla lataamassa uuden kauden kortille (vanha vielä voimassa), niin ei ainkaan Mellunmäen metroaseman automaatilla saanut valittua haluamaansa sekä aloitus- että päättymispäivämäärää kalentereista. Jos valitsi tulevan päivämäärän aloituspäivämääräksi, niin piti laskea vuorokausien määrä, että sai haluamansa lopetuspäivämäärän.

Kausilipun alkamis- ja päättymispäivä pitäisi kyllä voida valita kalenterinäkymän kautta. Automaatin näytöllä on oma kalenterivalinta molempia varten.

Kyseisellä automaatilla Mellunmäen metroasemalla (Korvatunturinpolun puoli) se ei ainakaan onnistu, näkyvillä on kyllä kalenterit, mutta ei toimi niin, että saisi valita haluamansa alku- ja päättymispäivän, vaan joutuu kikkailemaan vuorokausien avulla.

Välitin tiedon automaattien huollosta vastaaville kollegoille. Tässä vielä varmuuden vuoksi ja muillekin tiedoksi tarkempi toimintaohje kausilipun päivien valintaan kalenterista:

  • Valitse aloituspäivän kalenteri ja sieltä kausilipun alkamispäivä.
  • Palaa pois kalenterista ”Vahvista”-painikkeella.
  • Valitse loppupäivän kalenterin ja sieltä loppupäivä.
  • Palaa pois kalenterista ”Vahvista”-painikkeella.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.