Maksutavat

HSL:n omat tuotteet

Työmatkaseteli

Työnantaja voi ostaa HSL:ltä kymmenen euron arvoisia työmatkaseteleitä, jotka jakaa edelleen työntekijöilleen. Työntekijä voi käyttää seteleitä joko kauden tai arvon lataamiseen henkilökohtaiselle matkakortilleen.

Työmatkaseteleitä voivat käyttää myös henkilöt, joilla on oikeus ostaa alennushintaisia lippuja.

Seteleitä voi tilata tarpeen mukaan. HSL lunastaa takaisin käyttämättömät setelit niiden voimassaoloaikana.

Katso Työmatkasetelin plussat

Tilaa työmatkaseteleitä

Huomioithan, että työmatkaedun voi käyttää ainoastaan matkakortin lataukseen, työmatkaedun maksutavoilla ei voi tällä hetkellä maksaa mobiililippua HSL-sovelluksessa.

Seteleitä vastaanottavat myyntipisteet

 • HSL:n palvelupisteet ja HSL-kuntien palvelupisteet
 • R-kioskit
 • HSL-alueen Stockmann-tavaratalot
 • HSL-alueen Citymarketit
 • HSL-alueen Prismat
 • HSL-alueen S-marketit
 • HSL-alueen Alepat, K-Marketit, K-Supermarketit sekä noin 20 HSL-tunnuksella merkittyä kioskia (ks. tarkemmin HSL:n myyntipaikkahausta)

Laskutettava työsuhdematkalippu

HSL tarjoaa määräaikaista, laskutettavaa työsuhdematkalippua yritykselle, joka haluaa maksaa henkilökunnan työsuhdematkaliput kokonaan. Yritys tekee silloin HSL:n kanssa sopimuksen ja tilaa liput. HSL tekee työntekijöille henkilökohtaiset matkakortit ja lataa niille kausiliput määräajaksi työnantajan tilauksen mukaan, esim. vuodeksi kerrallaan.

Ensimmäisen ladatun kauden loputtua joko työnantaja tai -tekijä käy lataamassa kortille uuden kauden. Työntekijä tarvitsee latausta varten työnantajan tilauslomakkeen. HSL perii määräaikaisesta työsuhdematkalipusta kolmen prosentin palvelupalkkion sekä mahdolliset postituskulut.

Jos olet kiinnostunut laskutettavasta työsuhdematkalipusta, jätä yhteydenottopyyntö.

Yhteistyökumppanien tuotteet

Eazybreak työmatkaetu

Eazybreakin työmatkaseteli on matkapuhelimen avulla toimiva, työnantajan tarjoama, kohdennettu maksuväline työsuhde-etujen maksamiseen. Työnantaja tekee sopimuksen Eazybreakin kanssa.

Palvelun aloittaminen käynnistyy työnantajan rekisteröitymisestä Eazybreakin yritysasiakkaaksi.  Tämän jälkeen työntekijät saavat sähköpostin, jonka aktivointilinkin kautta he voivat tarkistaa omien tietojensa oikeellisuuden sekä hyväksyä käyttöehdot. Työantajan määrittämän setelinjakoprofiilin mukaisesti työmatkasetelit jakautuvat kunkin työntekijän omalle käyttäjätilille ja työntekijä voi tilata sähköisen työmatkasetelin omaan matkapuhelimeensa.

Työnantaja, jos haluat ottaa Eazybreakin palvelun käyttöön, rekisteröidy osoitteessa https://eazybreak.fi/register/business/fi. Työntekijä voi maksaa Eazybreakin sähköisellä työmatkasetelillä verottajan ohjeiden mukaisesti henkilökohtaiselle matkakortille ladattua kautta tai arvoa.

Työntekijä, jos sinulla on käytössäsi työnantajan tarjoama Eazybreakin työmatkaseteli, kerro myyntipisteessä myyjälle maksavasi Eazybreakillä ja näytä hänelle mobiiliseteliä puhelimestasi.

Työnantajan edut:

 • täysin sähköinen palvelu, joka poistaa manuaalisen työn työmatkasetelien hallinnasta lähes kokonaan
 • helppo tapa työnantajalle tarjota työntekijöille ympäristöystävällinen tapa työmatkoihin ja säästää parkkipaikkakustannuksissa
 • samalla Eazybreak Palvelulla niin työnantaja kuin työntekijä voivat käyttää myös lounas, liikunta- ja kulttuuriseteleitä
 • Eazybreakin käyttöhinnat tulevat sitä edullisimmaksi mitä useampi setelityyppi on käytössä
 • työmatkasetelien käyttöä voidaan seurata reaaliaikaisista raporteista
 • valtakunnallisesti kattava myyntipisteverkosto.

Lisätietoa: myynti@eazybreak.com ja https://eazybreak.fi/site/fi/palvelumme/tyomatkaseteli/

ePassi Työmatka

ePassi Työmatka on nopea ja vaivaton tapa työnantajalle tarjota työsuhdematkalipun veroetu. ePassi Työmatka automatisoi koko työsuhdematkaedun hallinnoinnin. Työnantaja tekee sopimuksen ePassi Payments Oy:n kanssa.

Kuinka saan ePassi Työmatkan käyttöön?

Soita ePassin asiakaspalveluun 0200 69 000. Saat työnantajana edun heti käyttöösi toimimalla annettujen ohjeiden mukaan. Joustavaan ePassi Työmatkaan ei liity mitään logistiikkaa, fyysistä maksuvälinettä tai sähköisiä seteleitä.

Kuinka maksan ePassi Työmatkalla?

Etu on käytössäsi heti, kun olet antanut myyntipisteen kassalla pyydetyt tiedot. Kassa tekee matkakortillesi latauksen ePassi Työmatkan saldostasi haluamallasi summalla. Nopea kassatapahtuma on nyt valmis ja työnantajalla on käytössään raportit verottajaa varten.

Joutuuko työnantaja maksamaan annetun edun arvon, jos sitä ei ole käytetty?

Ei joudu, työnantajan käyttöön perustuvat kustannukset syntyvät ePassi Työmatkan käytetystä saldosta.

Lisätietoa: samppa.sarja@epassi.fi ja https://www.epassi.fi/fi/epassi-tyomatkaetu

Smartum Työmatkaetu

Kotimaisen Smartum Työmatkaedun avulla työnantaja voi helpolla tavalla tarjota työmatkaedun työntekijälleen. Työmatkaedulla työntekijä voi ostaa työmatkailuunsa sopivan lipputuotteen tai ladata matkakorttinsa kaikissa R-kioskeissa ympäri Suomen. Maksu tapahtuu mobiilisti QR-koodin avulla, eikä Smartum-korttia käytetä. Katso tästä, miten maksu tapahtuu.

Työnantajan kannalta Työmatkaedun hallinnointi on vaivatonta: edun tilaaminen, tiedotus, lataaminen ja seuranta tapahtuvat kaikki verkossa. Saman Smartum-tilin kautta voi hallinnoida kaikkia työsuhde-etuja: liikunta ja kulttuuri, liikunta, lounas, työmatka ja hyvinvointi.

Työnantaja tekee sopimuksen Smartum Oy:n kanssa.

Lisätietoa: asiakaspalvelu@smartum.fi ja https://www.smartum.fi/tuotteet/smartum-tyomatkaetu/

Edenred Työmatkakortti

Edenredin Työmatkakortti on helppokäyttöinen ja turvallinen MasterCard-pohjainen kortti, jolla työnantaja voi tarjota henkilöstölle työmatkaetua.

Työnantaja hallinnoi korttia vaivattomasti Edenredin verkkotyökalussa.
Rekisteröidy Edenredin asiakkaaksi täällä, jonka jälkeen saat tunnukset Edenredin verkkotilaustyökaluun ja voit tilata kortit ja saldot koko henkilöstölle!

Edenred Työmatkakortti on luotettava MasterCard-kortti, joka toimii kuin pankkikortti. Kortilta tehdään tasaveloitus ostettavan palvelun mukaan ja maksutapahtumat vahvistetaan allekirjoituksella. Kortinhaltija voi tarkistaa saldonsa, maksutapahtumansa sekä työnantajan niin salliessa, tilata työmatkaetua omassa Edenredin sovelluksessaan.

Edenred Työmatkakortti käy maksuvälineenä henkilökohtaisiin matkalippuihin HSL:n pisteiden lisäksi kaikilla R-kioskeilla, Matkahuollossa sekä Stockmannin palvelupisteissä.

Tilaa Työmatkakortti Edenrediltä täältä.

Lisätietoa: myynti-fi@edenred.com

VR

Työsuhdematkalipun ostotavat:

 • Työnantaja ostaa kausilipun työntekijälle.
 • Työnantaja ostaa VR:n työmatkasetelit palveluaseman lipunmyynnistä tai yritysmyynnistä p. 0307 23 702. Työntekijä käyttää työmatkaseteleitä osana kausilipun maksua palveluasemien lipunmyynnissä.

VR:n työsuhdematkalippu

 • Ostetaan kausilippuna halutun pituiselle jaksolle
 • Oikeuttaa rajattomaan määrään matkoja lippuun merkityllä yhteysvälillä ja junatyypillä
 • Henkilökohtainen Eko-luokan junalippu
 • Myydään kaukoliikenteen matkoille ja lähiliikenteessä vyöhykealueen matkoille

Lisätietoa: https://www.vr.fi/cs/vr/fi/tyomatkaseteli_fi

Matkahuolto