Yhteenkuuluvuus houkuttelee lähityöhön - työsuhdematkalipun tarjoaminen tukee työhyvinvointia


Monipaikkainen työ on tullut jäädäkseen, ja työnantajat pohtivat kuumeisesti parhaita keinoja sen tukemiseksi.

Työterveyslaitos etsi Kimmoisat työntekijät muuttuvassa työelämässä -tutkimushankkeen avulla tapoja, joilla työnantaja voi edistää hyvinvointia muutoksen keskellä olevassa työarjessa. 

Tutkimuksessa selvitettiin esimerkiksi etä- ja lähityön tekemiseen liittyviä motiiveja. Tulosten perusteella heikompi työhyvinvointi ja kuormitus ajaa etätöihin. Lähityöhön vastaajia kannustavat esimerkiksi hyvä johtaminen ja yhteenkuuluvuuden tunne sekä omaan esihenkilöön että työkavereihin.

Työmatkaetu tukemaan työntekijöiden hyvinvointia

Työterveyslaitos suosittelee tutkimustulosten pohjalta, että työntekijöitä voidaan kannustaa lähityön pariin palaamiseen panostamalla työhyvinvointia lisääviin tekijöihin.

HSL:n asiakasvastaava Niina Takaluhta nimeää HSL-työmatkaedun yhdeksi tavaksi tukea monipaikkaista työskentelyä ja helpottaa työntekijöiden arkea ja kannustaa tutustumaan työmatkaetuun tarkemmin.

HSL-työmatkaetu eli työsuhdematkalippu on työnantajan luontoisetuna tarjoama matkalippu kodin ja työpaikan välisiin matkoihin.

”Työmatkaetu madaltaa kynnystä toimistolle lähtemiseen, kun työntekijän ei tarvitse ennakoida lipunostoa vaan lippu on aina mukana puhelimessa”, Takaluhta kertoo.

”Monelle työntekijälle työmatkaetu voi olla myös taloudellinen helpotus, koska kausilippu on käytössä myös vapaa-ajalla ja oman auton käyttökustannukset ovat viime aikoina merkittävästi kasvaneet. Yrityksen näkökulmasta työmatkaedun tarjoaminen on myös konkreettinen vastuullisuusteko.”

”Työmatkaetu kannustaa valitsemaan joukkoliikenteen oman auton käytön sijasta, mikä lisää hyötyliikunnan määrää ja vähentää energiankulutusta. Näin työnantaja motivoi henkilöstöään myös energiansäästötalkoisiin.”

Sopii hybridityön lisäksi myös satunnaiseen lähityöhön

HSL:n tarjoama työsuhdematkalippu sopii sekä hybridi- ja lähityötä tekeville että myös satunnaisempaan lähityöhön.

Kausilipun tarjoaminen työntekijöille on usein kustannustehokkain vaihtoehto.

”Raja kannattavuuteen verrattuna yksittäisten lippujen hankkimiseen on alhaalla. Jos työntekijä käy toimistolla kolmena päivänä viikossa, on kausilippu jo yksittäisiä lippuja kannattavampi vaihtoehto.”

HSL tuo syksyllä 2022 perinteisen kausilipun hankkimisen rinnalle myös joustavan saldon, joka sopii satunnaisempaankin liikkumiseen kodin ja työpaikan välillä.

”Työnantaja lataa työntekijöille käyttöön valitsemansa summan, jonka työntekijä voi käyttää omiin työmatkoihinsa sopivalla tavalla joko yksittäisten lippujen tai kausilipun hankkimiseen.”


Tutkimuslähteet:
Työterveyslaitoksen Kimmoisat työntekijät muuttuvassa työelämässä -tutkimus:

https://www.ttl.fi/tutkimus/hankkeet/kimmoisat-tyontekijat-muuttuvassa-tyoelamassa
https://www.ttl.fi/ajankohtaista/tiedote/kuormitus-ajaa-etatyohon-hyva-johtaminen-ja-yhteenkuuluvuus-vetavat-tyopaikalle

Mikä on työsuhdematkalippu?

  • HSL-työmatkaetu eli työsuhdematkalippu on työnantajan luontoisetuna tarjoama matkalippu pääkaupunkiseudun joukkoliikenteeseen.
  • Työnantaja voi tarjota HSL-työmatkaedun työntekijän kodin ja työpaikan välisille vyöhykkeille.
  • HSL-työmatkaetu on kuluton etuus, josta ei tule työnantajalle esimerkiksi palvelupalkkioita tai liittymismaksuja.
  • Työnantajan ei tarvitse maksaa palkan sivukuluja, kun etu tarjotaan palkan päälle. Työsuhdematkalipun kustannukset ovat yrityksen verotuksessa vähennettäviä kustannuksia.
  • Työsuhdematkalippu on työntekijälle veroton luontoisetu 3 400 euroon asti.
  • Työnantaja voi hallinnoida etuuksia helpon verkkopalvelun kautta missä ja milloin vain.
  • Verkkopalvelusta työnantaja saa myös raportit palkkahallintoa ja tulorekisteriä varten.