Saldo: etujen asetukset

Etujen asetuksissa voit tehdä saldon tyyppiin ja saldon nollautumiseen liittyviä asetuksia.

Saldotyypin valinta

Voit valita jaetaanko työmatkaetuna tai työasiointimatkoina annettava saldo kerran vuodessa vai pienempinä erinä kuukausittain.

Vuosisaldo on joustava vaihtoehto, jota voit tarvittaessa lisätä työntekijöillesi pitkin vuotta. Esimerkiksi toistaiseksi voimassaolevassa työsuhteessa työskenteleville summa voi olla isompi kuin esimerkiksi määräaikaiselle kausityöntekijälle. 

Kuukausisaldo sopii silloin, kun haluat myöntää työntekijöille saldoa tietyn summan kerran kuukaudessa. Kun vaihdat vuosisaldosta kuukausisaldoon etujen asetuksista, valitset samalla saldon summan, joka tulee kerralla kaikille työntekijöille.

Valittuasi kaikille jaettavan kuukausisaldon summan, voit muokata yksittäiselle edunsaajalle kuukausittain jaettavan saldon summaa edunsaajan tiedoista. Voit laittaa esimerkiksi eri työntekijäryhmille eri suuruisia saldoja tarvittaessa.

Työntekijät saavat käyttöönsä ainoastaan valitun kuukausisumman jokaisena kuukausisaldon myöntämispäivänä. Työntekijälle ei voi lisätä ylimääräistä saldoa kuukausisumman lisäksi. Voit ainoastaan muokata myönnettävää kuukausisummaa. 

 

Milloin muutos kannattaa tehdä?

Jos olet jo käyttänyt vuosisaldoa ja haluat siirtyä kuukausisaldoon, muutos kannattaa tehdä kalenterivuoden vaihtuessa. Vaihto vuosisaldosta kuukausisaldoon nollaa työntekijöiden käyttämättömän saldon heti. 

 

Kun siirryt vuosisaldosta kuukausittain jaettavaan saldoon, tee muutos seuraavasti.

1)  Haluat jakaa saldoa kuukausittain 1. tammikuuta alkaen - tee muutos 1.12. jälkeen.

2)  Haluat jakaa saldoa kuukauden viimeinen päivä - tee muutos tammikuussa. 

Huomioi, että etujen asetuksista tekemäsi muutos astuu heti voimaan ja on voimassa toistaiseksi. 

Kuukausisaldo

Kun valitset käyttöönne kuukausisaldon, varaathan riittävästi aikaa käyttöönotolle. Lähetä kutsut edunsaajille hyvissä ajoin, jotta he ehtivät tehdä käyttöönoton ennen ensimmäistä kuukausisaldon jakelupäivää.

Kun valitset kuukausittain jaettavan saldon, valitse samalla jaetaanko saldo työntekijöille: 

1) kuukauden ensimmäisenä päivänä 
vai
2) kuukauden viimeisenä päivänä

Valintasi koskee kaikkia HSL-työmatkaetua saldona saavia edunsaajia. 

Esimerkki: Kun valitset maksupäiväksi kuukauden ensimmäisen päivän 1.2. alkaen, voit myöntää saldon jo 2.1. alkaen. Kun lähetät kutsut edunsaajille, anna edun voimassaolon alkaa heti ja merkitse summaksi valitsemasi kuukausittainen summa. Pyydä työntekijöitä aktivoimaan etu käyttöönsä heti kutsun saatuaan, jotta he saavat edun sovellukseen ensimmäisenä jakelupäivänä 1.2.

 

Saldon asetukset vuodenvaihteessa

Voit valita nollautuuko työntekijöille annettu saldo vuodenvaihteessa vai säilyykö se työntekijöiden käytettävissä vuodenvaihteen yli. 

Saldo nollautuu kalenterivuoden vaihtuessa

Saldon uusiutumisen asetuksissa on kaksi vaihtoehtoa: 

1) Edunsaajan saldon määrä on sama kuin edellisenä vuotena

2) Aseta edunsaajille uusi saldon määrä seuraavalle vuodelle

Käytä viimeistä vaihtoehtoa silloin kun saldon määrä muuttuu seuraavalle vuodelle. 

Saldo ei nollaudu kalenterivuoden vaihteessa

Kun valitset, että saldo ei nollaudu - saldo ei uusiudu automaattisesti vuoden vaihtuessa. Voit itse lisätä halutun summan saldoa työntekijöille vuoden alussa.