Metroliikennettä jatketaan viikonloppuisin kahdella tunnilla

Metro alkaa ajaa kaksi tuntia pidempään perjantain ja lauantain sekä lauantain ja sunnuntain välisinä öinä perjantaista 15.11. alkaen. Metro kulkee klo 23.30–1.30 molemmilla haaroilla 20 minuutin välein, jolloin vuoroväli Ruoholahden ja Itäkeskuksen välillä on 10 minuuttia.

Pidennetyn metroliikenteen aikana klo 23.30–1.30 ei järjestetä erillistä liityntäliikennettä. Jos on menossa pidemmälle kuin kävelyetäisyydelle metroasemalta, kannattaa nousta N-bussin kyytiin jo Rautatientorilta kuten nytkin.

Metron liikennöintiaikojen pidentämisen yhteydessä Itä-Helsingin N-busseilta 90N, 92N, 94N, 96N ja 97N jää joitakin lähtöjä pois perjantai- ja lauantaiöisin klo 23.30–1.20.

Bussien ja metron uudet aikataulut 15.11. alkaen: 

 

Kyseessä on 7 kuukauden kokeilu, joka kestää kesäkuun 2014 puoliväliin saakka. Kokeilun aikana kerätään palautetta matkustajilta ja tilastoidaan matkustajamäärät, jotta saadaan taustatietoa jatkosta päättämisen tueksi. Koska kokeilu alkaa marraskuun puolivälissä, saadaan kokemuksia myös pikkujoulukauden liikenteestä.

Matkustajien turvallisuuden takaamiseksi viikonlopun yömetroissa on tehostettu vartiointi ja niissä kiertää matkalippujen tarkastuspartio.

Kokeilun kokonaiskustannukset ovat noin 250 000 euroa, josta noin 200 000 euroa tulee Helsingin maksettavaksi, ja loppu jää muille HSL-kunnille.

Kommentit

Hieno juttu , munpuolesta metro sais kulkea myöhemminkin yöllä. Olis vaikka ees kaks junaa pelkästään.

Mitä te inisette? Täähän on vaan hyvä ja tuskin se teitä kauheasti liikuttaa. Jos olet yhtään yöelämä ihmisiä niin tätä kyllä arvostaa kun voi lähteä keskustaankin päin vasta 12 jälkeen eikä tarvitse kiirehtiä siihen puol 12 metroon. Sen jälkeinen vaihtoehtohan on mennä bussilla mutta esim. vuosaaresta mentäessä istun mielummin 20min metrossa kun 45min bussissa.

On varmaan villiä menoa yöllä.

Aivan mahtavaa, tää helpottaa niin paljon viikonloppuisin kun käy katsomassa Helsingin keskustassa konsertteja. Kiitos!!!

Hei! Paras homma ikinä. Kannattaa pitää yllä viikonloppuinen metroliikenne yö myöhään jes!

Minkä ihmeen takia mellunmäen suuntaan menee aina yksi metro enemmän? Esim klo yhden jälkeen.. Kyllä sinne vuosaareenkin on menijöitä joten noi vois tasottaa!! Eikä olla tollei et mellunmäkeen on 4 lähtöä ja vuosaaren 3 lähtöä! En vaan ymmärrä tätäkää....

Tällä hetkellä Mellunmäkeen ja Vuosaareen on sama määrä lähtöjä arkisin.
Jatkettu yöliikenne tuo molemmille haaroille 6 lähtöä lisää molempiin suuntiin.
Viimeinen lähtö Itäkeskuksesta menee Mellunmäkeen, mutta viimeinen vuoro keskustan suuntaan lähtee Vuosaaresta. Tilanne ei siis voisi oikeastaan olla tasapuolisempi, koska molemmille haaroille ei voida liikennöidä samanaikaisesti.

Voisiko joku korjata aikatauluPDF:t toimiviksi? Nyt on täyttä merkkivilinää.

Minä aion ainakin jatkaa Vuosaareen menoa yöbusseilla koska on turvallisempaa päästä lähelle kotia kuin metroasemalta pimeällä kävellä kotiin. Bussit ovat aina turvallisempia yksinäiselle naiselle kuin yksinäiset kävelyt pimeässä. Metrojen järjestyksenvalvojat eivät riitä muualle. Mutta jotta niitä busseja voisi käyttää tarvitsisi aikataulutkin koska vuorovälejä on harvennettu niin paljon.

Bussilla pääsee muuten täsmälleen yhtä nopeasti Vuokkiin kuin metro+kävely-yhdistelmällä joten mikä tässä on parempaa?

Meillä on ollut ajoittain teknisiä ongelmia pdf-aikataulujen kanssa sivustolla, mutta ylläolevaan uutiseen linkitettyjen bussiaikataulujen pitäisi kyllä toimia, ja toimivat ainakin nyt, kun niitä kokeilin. t. Tuija Ruoho

EHDOTTOMASTI paras uutinen pitkään aikaan Hsl:ltä. Jos vastaavasti pitää saada säästöjä, niin esim. keskipäivällä, klo 11-14 on turhaa ajaa pitkiä metroja tihein vuorovälein.

Kiitos kun vaivauduitte ottamaan huomioon kaikki ihmiset jotka asuvat metroaseman läheisyydessä ja yrittävät saada nukutuksi metelistä huolimatta.

Paska ku ei pääse enää yhtä hyvin perille kuin aikaisemmin. Tämä hankaloittaa asioita ku pitää nousta jo Rautatientorilta bussiin vaikka liityntäbussit olisivat parempi vaihtoehto.

Jos metro kulkee klo 1.30.asti, niin miksei liityntäliikenne voi jatkaa klo 1.30.asti ja yöliikenne vasta tämän jälkeen? Ei tää metron pidennetyt ajat auta siinä tapauksessa paljon paskaakaan.

Ajoissa kotiin viikonloppuna, niin ei mitään ongelmia kotiin pääsyssä. Tai vaihtoehtoisesti bilettää aamuun saakka.
Viikolla öisin töistä kotiin pääsevillä on vähän ikävämpi tilanne. Kyllä mä siihen ongelmaan ennemmin puuttuisin. Bussikokeilu että kerran tunnissa bussi kulkee esim N-bussien reitin ja länteen joitakin kattavia reittejä ja ehkä myös 550 yöbussina!? Varmasti hankala kokeilu kuskeja ajatellen, mutta olisko ihan mahdoton kokeilu?

Great news!!! Love Helsinki public transport!!!

Toivottavasti kokeilun jälkeen tiedotetaan myös vaikutukset lipputuloihin? Onko kustannusarviossa huomioitu lipputulojen muutos?

Ajetaankohan 95N:n viikonloppulähdöt? Linjaa ei näkynyt tiedotteessa.

Kyllä, bussi 95N ajaa marraskuun puolivälin jälkeen kuten nytkin.

Hyvä tietää, että lipuntarkastajia siis sittenkin on. Ehkä sitä voisi ostaa jopa lipunkin! Tähän mennessä on tullut pummilla ajeltua jo 4 kuukautta metrolla...hehhehhee... oon monta sataa euroa säästänyt kun ei ole tarvinnut lippua ostaa. Pari kertaa kun tarkastajan olen nähnyt, niin ei muuta kuin junasta pois ja seuraavalla junalla matka jatkuu. Kiitos HSL tähän asti ilmaisista matkoista!

No hieman selvempää idän yöbussien "kohtalosta".
Ja, ärtynyt; HSL tilaa liikenteen ja HKL-Metroliikenne vain toteuttaa sen.
HSL-kunnat ovat sopineet kaikkien liikennöintikulujen jakamisesta. Se koskee myös tätä kokeilua.

Tämä ei auta lainkaan arkiyön matkustajia, kun sekä metro että bussit sulkevat ovensa yhtäaikaa 1:30. Sitten seuraava vuoro kotiin tarjotaan aamulla.

Onhan se hieno että se teidän "maanaalainen" (maailman lyhyin leikki-subway), kulkee ihan YÖLLÄKIN. Meidän Turun länsilähiön vastaava SL-Tunnelbanan on kulkenut jo vuodesta 1950. Aamuyöllä yhden tunnin stoppi; siivous sekä raiteiden putsaus, ja sit mentiin taas. Yöbusssit kulkevat joka h-tin yö klo 1-5 välisenä aikana. Repikää siitä, Itä-Suomalaiset!

Onhan se hieno että se teidän "maanaalainen" (maailman lyhyin leikki-subway), kulkee ihan YÖLLÄKIN. Meidän Turun länsilähiön vastaava SL-Tunnelbanan on kulkenut jo vuodesta 1950. Aamuyöllä yhden tunnin stoppi; siivous sekä raiteiden putsaus, ja sit mentiin taas. Yöbusssit kulkevat joka h-tin yö klo 1-5 välisenä aikana. Repikää siitä, Itä-Suomalaiset!

On se mun mielestä tyhmä ratkaisu! Miksi ei voi ajaa metro loppupysäkkeihin Mellunmäkeen ja Vuosaareen asti? Mulla on vaikeampi päästä kotiin töiden jälkeen viikonloppuisin! Ei hyvä,HSL!

Metro kulkee 15.11. alkaen klo 23.30–1.30 Mellunmäkeen ja Vuosaareen saakka. Ruoholahden ja Mellunmäen sekä Ruoholahden ja Vuosaaren välillä vuoroväli on 20 minuuttia.

Ahaa siis lisää lippujen tarkastusta siis.... hyvä lisät tarkastajille lisää kustannuksia. Toivottavasti tekniikan toimimiseen on myös satsattu, sillä jos metrot myöhästyy jatkoyhteys voi turmeltua ja menee sitten taksiin tai jalkamarssiin tahikka hotelliyöhön.

Haha ihmiset lukekaa teksti tarkemmin! Kenenkään ei tarvitse kävellä Herttoniemestä Jollakseen tai muuta vastaavaa. Tekstissä tarkoitetaan, että metron liikennöintiaikoinakin N bussit kulkevat mutta osa N busseista (ne jotka kulkevat vain viikonloppuisin eli ns lisävuorot) jäävät ajamatta. Nou hätä pääsette kyllä kotiin ilman taksia. :-D

Jaa, metro siis kulkee pelkästään Itä-Keskukseen. Vaihto siellä dösään, niin taas saadaan lisää pituutta kotimatkaan yöllä. Todella huono juttu!

Valvontaa todellakin, muuten yömetrosta ei kukaan selviä hengissä!

Täähän on oiva keksintö... :) ja hsl alue ei oo pelkästään helsinki, joten. pakko muittenki on ottaa osaa hankkeeseen, kerta länsimetrokin tulossa. sillon ei enää oo helsingissä metroo ainoastaa.

Sivut

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.