Raitiolinjoilla poikkeusreittejä 13.12. Lucia-kulkueen vuoksi

Raitiolinjat 1A, 2, 3, 4 ja 7A/B kulkevat poikkeusreittejä Lucia-kulkueen vuoksi perjantai-iltana 13. joulukuuta. Korvaavaa liikennettä järjestetään busseilla 3X ja 4X.

Raitiolinja 1A liikennöi noin klo 17.45–19.00 poikkeusreittiä Kaisaniemenkatu–Kaivokatu–Mannerheimintie–Bulevardi–Fredrikinkatu–Laivurinkatu. Kruununhaan ja Kauppatorin reittiosuudet jäävät ajamatta.

Raitiolinjat 2 ja 3 kulkevat noin klo 17.45–19.00 Mannerheimintien, Bulevardin, Fredrikinkadun ja Tehtaankadun kautta linjan 1A päätepysäkille Pursimiehenkadulle. Viiskulman ja Kauppatorin väliä liikennöi korvaava bussi 3X. Bussi lähtee Viiskulmassa pysäkiltä ”Viiskulma” (1174) ja Kauppatorilla pysäkiltä ”Esplanadi” (2002). 3X pysähtyy bussi- ja raitiovaunupysäkeillä reitin varrella.

Raitiolinja 4 ajaa noin klo 17.45–19.00 välillä Munkkiniemi-Kolmikulma. Bussilla 4X on korvaavaa liikennettä Erottajalta Katajanokalle. Bussi lähtee pysäkiltä ”Erottaja” (1900).  Kun Pohjoisesplanadi on kulkueen vuoksi suljettuna, 4X liikennöi varareittiä (merkitty katkoviivalla karttaan).

Raitiolinjat 7A ja 7B ajavat noin klo 17.45-19.00 Kaivokadun kautta. Aleksanterinkatu, Snellmaninkatu ja Liisankatu jäävät ajamatta.

Lucia kruunataan Tuomiokirkossa, minkä jälkeen kulkue lähtee noin klo 18 kiertämään Senaatintorilta Unioninkadun, Aleksanterinkadun, Mannerheimintien ja Pohjoisesplanadin kautta takaisin Tuomiokirkolle. Kulkue saattaa aiheuttaa viivästyksiä keskustan liikenteelle.

Raitiolinjojen poikkeusreitit Lucianpäivänä

Kommentit

Hienostihan se taas sujui. Nyt ei näkynyt etuvaloja, mutta ei perävalojakaan. Bussia sai odotella kylmissään pitkän työpäivän jälkeen puoli tuntia.... Olisi pitänyt vaan uskoa, ettei mikään koskaan muutu, olla ilman raskaita kantamuksia ja kävellä kotiin. Tai ottaa heti taksi.

Ja aina, joka kerta, bussi lähtee pysäkiltä juuri, kun nelosen ratikka saapuu viereiselle pysäkille. Siihen asti bussi seisoo ja odottelee paikallaan ihan rauhallisesti. Jospa nyt asiaan saataisiin joku tolkku, olen tästä joka kerta huomauttanut HSL:lle. Bussin tarkoitus on jatkaa ratikan matkaa, eikä mennä omia menojaan omine aikatauluineen ja kaasuttaa erityisesti silloin, kun nelonen saapuu vaihtopysäkille.

Eiköhän nämä tuhansien ihmisten elämää vaikeuttavat turhat kulkueet voisi jo lopettaa...

Kuinka siis matkustetaan Kauppatorilta Mannerheimintielle?

Taitaa olla yksinkertaisinta ajaa 4X:llä edestakaisin Katajanokan kautta, jos kerran bussia ei saada pysähtymään suunnassa länteen lähelläkään Kauppatoria. (Kansallismuseon pysäkille kun tarvitsee päästä esim. raitiovaunulla 4 tai 10 perille.)

Ilmeisesti Katajanokalta Unioninkadulle pitää puolestaan hakea vauhtia Erottajan kautta!

Lucia-kulkueen aikana Kauppatorilta pääsee Mannerheimintielle bussilinjalla 3X, joka lähtee Eteläesplanadin pysäkiltä "Esplanadi" (H2002). Bussi ajaa Fredrikinkadulle ja siellä voi vaihtaa raitiolinjoille 2 tai 3.

Pysäkin nimi taitaa muuten olla "Kauppatori" (H2004).

Bussilinja 3X käyttää pysäkkiä "Esplanadi" (H2002), joka on käytössä vain silloin, kun raitiolinjoja korvaava bussilinja 3X liikennöi. Linja 3X ei aja pysäkin "Kauppatori" (H2004) kautta.

Pysäkki H2002 Esplanadi sijaitsee Eteläesplanadilla muutama kortteli pysäkistä H2004 Kauppatori länteen päin ja on linjan 16 käytöstä poistettu vanha pysäkki. Linjakartassakin (linjakartta.reittiopas.fi) Kauppatorin pysäkin nimi on H2004.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.