Bussi 7X korvaa raitiovaunut 7A ja 7B Töölön hallin ja Sörnäisten välillä 21.–27.7.

Raitiolinjojen 7A ja 7B liikenne Töölön hallin ja Sörnäisten välillä korvataan bussilla 7X 21.–27.7. Poikkeusjärjestelyn syynä on Radanrakentajantiellä tehtävä kiskojen vaihtotyö.

Raitioliikennettä korvaava bussi 7X ajaa reittiä välillä Sörnäinen - Mäkelänkatu - Kumpulantie - Pasila - Töölön ratikkahalli.

Katso kartasta pysäkit, joilla raitiovaunua korvaava bussi 7X pysähtyy.

Huom! Pysäkki 1168 "Pasilan asema" siirretty 100 metriä Messukeskuksen suuntaan.

Raitiovaunut 7A ja 7B ajavat poikkeuksellisesti väliä Töölön halli - Senaatintori - Pohjolanaukio Käpylässä.

Katso aikataulut

Raitiovaunua korvaavalla bussilinjalla 7X kelpaavat samat liput kuin ratikoissakin eli myös tekstiviestilippu sekä automaatista ostettu tai matkakortin arvolla maksettu ratikkalippu. Bussissa kelpaavat myös kaikki muut HSL:n liput, jotka ovat voimassa matkustusalueella (Helsingin sisäinen lippu, seutulippu, kolmen vyöhykkeen lähiseutulippu sekä Helsingin sisäiset ja seudulliset yhden vuorokauden liput).

Kommentit

Mulla olikin ihan väärät ohjeet, mistähän nämä oli:

Raitiolinjat 7A ja 7B ovat poikkeusreitillä 1.6. - 30.8. Myös useiden bussilinjojen reitit muuttuvat.
Pasilankadun eteläpää suljetaan ja Veturitielle tulossa liikennejärjestelyjä. Ruuhkia luvassa aamuisin ja iltapäivisin.

Lue lisää Tiedote Pasilan kesänaikaisista liikennejärjestelyistä
http://helmi/Documents/Yrityksille-ja-ty%C3%B6ss%C3%A4k%C3%A4yville.pdf

Kartta raitiolinjojen 7A ja 7B poikkeusreiteistä
https://www.hsl.fi/sites/default/files/uploads/korjattu_kartta_7abx_2_2.pdf

Tosi sekavaa

Ohjeista ei käy yksiselitteisesti ilmi, ettei 7X pysähdykään automaattisesti Sörnäisistä tultaessa Pasilan aseman tasausseisakkeella. Tänä aamuna bussi huristi ohi ja yksi matkustaja meni kysymään tästä kuljettajalta. Huutoahan siitä tuli kun bussikuski sanoi rouvalle, että ottaisitte asioista selvää! Rouva taas oli aivan äimistynyt (niin kuin mekin) että jos ei koskaan ole tarvinnut siinä antaa ratikassa pysähtymiskäskyä niin eihän se tullut mieleenkään, kun kyseessä on korvaava linja, jolla on sama pysäkki käytössä. No, kuski päästi onneksi kaikki ulos kulman takana aseman edessä. Olisi aika moni ihminen myöhästynyt junasta ja töistä, jos olisi pitänyt Maistraatinportilta kävellä takaisin asemalle. Tästä voisi kyllä kuskeja ohjeistaa, että siinä pysäkillä AINA jää ihmisiä pois.

Kiitos kommentista. Liikennöitsijää on tänään pyydetty muistuttamaan kuljettajia siitä, että nämä pysähtyisivät pysäkillä, vaikkei pysähtymismerkkiä olisikaan annettu.

Hieno juttu, kiitos nopeasta reagoinnista!

Aikataulun mukaan linjan 7A viimeiset lähdöt Käpylästä ovat arkisin ja lauantaisin klo 23 jälkeen, mutta Senaatintorilta lähtee viimeinen vuoro Töölön suuntaan jo klo 22:47. Puuttuuko arjen ja lauantain viimeisistä lähtöajoista h-merkintöjä eli ajavatko ne Käpylästä vain Hattulantien pysäkille?
Sen sijaan sunnuntaina 7A:n viimeinen vuoro ilman lisämerkintää lähtee Käpylästä klo 22:54 ja Senaatintorilta loogisesti 20 minuuttia myöhemmin klo 23:14.
Linjalla 7B lähtöajat Senaatintorilta näyttäisivät pääsääntöisesti olevan 15 minuuttia Töölön hallilta lähdön jälkeen. Kuitenkin lauantain ja sunnuntain aamulähdöt Töölön hallilta ja Senaatintorilta ovat samoihin aikoihin. Puuttuko Senaatintorin lauantai- ja sunnuntaiaamujen lähtöajoista g-merkintöjä eli vuorot lähtevätkin Hattulantien pysäkiltä Käpylän suuntaan?
Sen sijaan arkisin 7B:n ensimmäinen vuoro ilman lisämerkintää lähtee Töölön hallilta klo 5:50 ja Senaatintorilta loogisesti 15 minuuttia myöhemmin klo 6:05.

Aikatauluissa on valitettavasti virhe. Lähdöt, jotka ovat 7A:lla Senaatintorilta Pasilaan, ovat oikeasti lähtöjä 7B:lle Senaatintorilta Töölöön. Lähdöt, jotka ovat 7B:llä Senaatintorilta Töölöön, ovat puolestaan oikeasti lähtöjä 7A:lle Senaatintorilta Käpylään.

Kaipa Nordenskiöldinkadun-raitiovaunuun 2 uskaltaa vaihtaa esteettömästi Oopperalla.

Mitä tarkoittaa kartan merkkien selityksissä "Piste"?

Sopiiko Ooppera suositeltavaksi vaihtopaikaksi? Missä kohdassa puolestaan Töölön hallin vieressä linjan 7B lähtöpysäkki sijaitsee?

Sijaitseeko Pasilankadun pysäkkipari oikeasti Maistraatinportin eteläpuolella?

Ooppera sopii vaihdettaessa keskustan suuntaan.

Töölön hallin ratikkapysäkki sijaitsee Pasilan suunnasta tulevan 7X-bussin ja samalla puolella tietä olevan kaupan välissä - edes tietä ei tarvitse ylittää bussista ratikkaan keskustan suuntaan vaihtaessa.

Ette sitten yhtään suurempaa ja tarkempaan seiskan poikkeusreitti karttaa saaneet? Menee inhottavaksi mössöksi kun yrittää suurentaa ja oletuksena avautuu todella pienenä.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.