Junaliikenteen häiriö 28.10. johtui junien ohjausjärjestelmän viasta

Helsingissä aamulla 28.10. alkanut häiriö johtui  junaliikennettä ohjaavan asetinlaitteen viasta.  Vika vaikutti pahoin junaliikenteeseen noin tunnin ajan. Junaliikenteenohjausjärjestelmässä ollut vika vaikutti Helsingissä kymmeniin lähi- ja kaukoliikenteen juniin noin tunnin ajan. Vika oli asetinlaitteen virransyötössä, jolloin junaradan vaihteita ei pystytty kääntämään eikä ohjaamaan junaliikennettä. Vaikutukset olivat isot, sillä häiriö sattui aamuruuhka-aikaan ja liikennettä on Helsingissä paljon.

Junaliikenteen turvallisuudesta vastaavan asetinlaitteen jumiutuminen aiheutui sen sisäisessä jännitteenjakelussa olevan automaattisulakkeen laukeamisesta. Tämä aiheutti sen, että vaihteita ei saatu käännettyä eikä kulkuteitä junille turvattua.

Vastaavia vikoja sattuu muutaman kerran vuodessa. Vaikutukset 28.10. tapauksessa olivat suuret, koska laitevika sattui Helsingin alueella, jolloin häiriö ulottui kaikkiin Helsingistä lähteviin ja saapuviin juniin.

 


 

Kommentit

Taas oli junat myöhässä. U-juna Kirkkonummelta Helsinkiin piti olla Espoon Keskuksessa 8.49, mutta ei onkin vasta klo 9.12. Hyvin menee taas VR.

Malmin ja Oulunkylän välille jumittuneessa K-junassa istuin yli tunnin, jonka jälkeen Pasilan asemalla huomasin että monta peräkkäistä M-junaa on peruttu vaikka tauluilla ensin luki niiden tulevan aivan normaalisti. Ja kun vihdoin junani tuli, oli sekin myöhäss. Ja tämän kaiken takia myöhästyin koulusta ihan kunnolla, kiitos VR:lle myös minulta :-)

Onneks maksan tästä palvelusta vain 50 eur kuussa.

Tällaisella tiedotteella olisi aika paljon enemmän hyötyarvoa, jos siinä näkyisi KELLONAIKA. :/

Lisäisittekö kellonajan tiedotteeseenne niin on helpompi seurata tilannetta.

Kiitos!

Myöhästyin yli tunnilla pääsykokeesta ja en päässyt enää sisään, kiitos vr :)

Hei
Toimivatko junat jo normaalisti?
Yritän selvittää kotiinpaluuseen parhainta ratkaisua.

Olisi muuten aika kiva, jos näissä HSL:n tiedotteissa näkyisi päivämäärän lisäksi myös kellonaika!. Nythän tuossa näkyy VAIN päivämäärä ja vähän vaikeata tietää, milloin se junaliikenne nyt sitten on alkanut käynnistyä uudelleen:

28.10.2014 - Muokattu: 28.10.2014
Junaliikenne on hiljalleen käynnistymässä pääkaupunkiseudulla........

Pistäkääpä kehityslistalle :-) ja työn alle pikimiten!

Hehe. Minä tulin nyt n. klo 16:00 katsomaan että kulkisiko junat jo. Näyttää tuo ilmoitus siis olleen edellisen viestin perusteella jo ainakin klo 10:44 tuossa mutta mistäs sitä tietää. Ja jos ilmoitus on ollut jo 10:44:stä asti, niin eikö sen jälkeen sitten ole ollut mitään uutta tiedotettavaa? Todella informatiivistä.

Miksi ei junia jätetty edelliselle asemalle , esim. Huopalahteen - eikä sillalle jumiin Huopalahden ja Pasilan väliin , niin olisi päässyt KIIREELLISEEN KOKOUKSEEN, joka alkoi klo 9 ? !
Menin tänään junalla - enkä auton, jolla aina muuten kuljen - taitaa mennä autolla ajeluksi niin pääsee perille.

klo 8.40 Huopalahden asemalla ei ollut mitään kuulutuksia ja kaiken lisäksi näyttö sanoi että M-juna tulee 10min päästä. Tämä on kuitenkin selkeästi virheelliinen tai ainakin harhaanjohtavaa, sillä jo tuohon aikaan oli hyvin odotettavissa että liikenne seisoo vielä tunteja.

HSL:n pitäisi vaatia liikennevirastoa petraamaan asemien kuulutuksien ja näyttöjen kanssa. Ilmeisesti myös VR on vieläkin lastenkengissä junissa tapahtuvien kuulutusten kanssa.

Vois vähä koittaa parannella tätä VR:n junaliikennettä. Myöhästyn todella usein koulusta ja Tikkurilastakaan ei niillä busseilla pääse Helsinkiin vasta sen jälkeen kun on kiertänyt koko Vantaan ympäri.

Tikkurilan kohdalta on hankalaa päästä korvaavalla yhteydellä pasilaan. Kun ei sellaisia ole.

Suomeen tarvitaan kilpaileva junayhtiö, jolla asiat pyöris niin kun niitten kuuluiski.

Samassa sumpussa ne olisi kilpailijan junatkin.

Täällä ruuhkajunassa alkaa olla jo kuuma, joten olisi hyvä laskea matkustajat pois. Jos mahdollista, niin lähimmälle asemalle.

Täällä ruuhkajunassa alkaa olla jo kuuma, joten olisi hyvä laskea matkustajat pois. Jos mahdollista, niin lähimmälle asemalle.

Miksi pirussa junat eivät voi ryömiä lähimmälle asemalle ja laskea ihmiset pois

Istun jumissa 100 metrin päässä pitäjänmäen asemasta. Miksi ongelmasta ei kerrottu aseman kohdalla. olisimme kaikki päässeet busseilla jatkamaan matkaa.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.