Kesäaikaan siirtyminen bussi- ja junaliikenteessä

Ensi lauantain ja sunnuntain välisenä yönä siirrytään kesäaikaan, jolloin kelloja siirretään tunti eteenpäin (klo 3.00 > 4.00).

Aamuyön bussiliikenne, eli lauantain aikatauluihin merkityt lähdöt, ajetaan normaaliajan (talviajan) mukaan. Sunnuntain liikenne aloitetaan kesäajan mukaan. Lisäksi lauantain ja sunnuntain välisenä yönä bussiliikenteessä on lisälähtöjä.

Bussien lisälähdöt kesäaikaan siirryttäessä

Neljän jälkeen lähtevät lähijunat ajetaan pääsääntöisesti kesäajan mukaan. Kesäaikaan siirtyminen aiheuttaa kuitenkin muutoksia L-, N- ja T-junille:
Helsingistä lähtevä L-juna klo 3.47 ja T-juna klo 4.01 ajetaan normaaliajan (talviajan) mukaan.
N-junaa Keravalta Helsinkiin klo 3.45 ei ajeta, koska Keravalta Helsinkiin kulkee T-juna klo 4.49 kesäajan mukaan.

Kommentit

Mikä idea näissä aikaisten lähtöjen siirtämisessä tunnilla eteenpäin on kesäksi sillä ihmisten työthän jatkuu myös keväällä ja kesälläkin samoilla aikatauluilla kuin talvella eli ei töissä ole mitään kesäaikoja ja sama myös lauantaisin eli esim isoissa marketeissa jollaisessa itse työskentelen työvuorot alkaa viikolla ja la myös samoihin aikoihin ja juuri huomasin että henk koht joudun alkaa lauantaisin kulkemaan malmilta matinkylään pyörällä että pääsen aamulla kuudeksi töihin ja jos kesäaikataulut vaikuttaa myös viikolla ajettaviin aamuvuoroihin, hyvässä lykyssä joudun tekemään niin joka päivä ja vielä 8h raskaan työpäivän jälkeen ajamaan saman matkan takaisin lapsen tarhalle ja sieltä kotiin!!??? Se että ihmiset lomailee kesällä, ei tarkoita sitä ettei näille vuoroille olisi käyttöä!!!! :(

Tässä on kyse vain lauantain 29.3. ja sunnuntain 30.3. välisestä yöstä, jolloin kelloja siirrettiin tunnilla eteenpäin. Tiedotteella tarkennettiin, mitkä lähdöt ajetaan normaaliajan ja mitkä kesäajan mukaan.

Muuten samat aikataulut ovat voimassa 15.6.2014 saakka, jolloin siirrytään kesäaikatauluihin. Elokuun 2014 puolivälissä palataan talviaikatauluihin.

Päättyykö yötaksa kello 4.30 kesäajan mukaan (eli jo kello 3.30 normaaliajan mukaan)? Syytä olisi, sillä sunnuntaiaamun ensimmäiset lähdöt esimerkiksi linjoilla 731 ja 732 alkavat tuolloin painaa päälle.

Yötaksa päättyy kello 4.30 kesäajan mukaan.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.