Linjoille 28, 86 ja 88 aikataulumuutoksia 10.11.

Espoon linjojen 28, 86 ja 88 aikatauluihin tulee muutoksia 10.11. alkaen. Muutoksilla parannetaan kouluyhteyksiä Kirkkojärven ja Pakankylän kouluihin.

Aikataulut 10.11. alkaen

Linja 28

Linja 86

Linja 88

 

Kommentit

Yleensä saman linjan reitillä on useita eri kouluja, ja koulujen alkamis- ja päättymisajat vaihtelevat hieman koulusta riippuen. Kun yhdeltä asuinalueelta kuljetaan useisiin kouluihin, ja vastaavasti yhteen kouluun tullaan useilta eri asuinalueilta, voi olla käytännössä mahdotonta järjestää bussiaikataulut siten, ettei odotusaikaa ennen koulupäivän alkamista tai koulupäivän päätyttyä jäisi lainkaan.

Siikajärven alueelta yläkoululaiset käyvät ensisijaisesti Kirkkojärven koulussa. Yhteydet pyritään ensisijaisesti järjestämään linjalla 88, mutta aikatauluissa joudutaan huomioimaan yhteydet myös mm. Lagstadin kouluun ja lisäksi tahdistus linjan 243 kanssa yhteisellä reittiosuudella. Valitettavasti koulujen alkamisaikoihin oli tullut muutoksia, jotka eivät olleet tiedossa aikatauluja suunniteltaessa.

Linjan 28K lähtö Siikajärveltä klo 7.25 muutettiin 10.11. alkaen linjan 28 lähdöksi klo 7.21. Muutoksella saatiin lyhennettyä pitkää vuoroväliä Heinäsintien varrelta Viherlaakson ja Leppävaaran suuntaan, josta oli saatu asiakaspalautetta.

Voisiko joku suunnittelija vastata?

Kummallista infoa, Siikajärven peruskoululaiset eivät enää yli vuoteen ole menneet Viherlaakson kouluun! Sen sijaan 88 piti olla "koululaislinja", mutta kolmenkaan vuoden jälkeen se ei VIELÄ toimi niin!

Eikö aikataulusuunnittelu todellakaan saa tietoa siitä, mihin oppilaiden pitäisi päästä? Suunnittelijat koettakaa jo päästä ajan tasalle.

Mitenhän tuo 28-linja liittyy Pakankylän tai Kirkkojärven kouluun? Leppävaaran kouluihin se kyllä liittyy. Nyt sitten ei kyllä ehdi millään Leppävaarassa kouluun. Viimetalvisilla aikatauluilla ehti hyvin ja näillä alkusyksyisilläkin juuri ja juuri, nyt ei enää ehdi. Ihan kiva kun joutuu lähtemään puoli tuntia aikaisemmin ja sitten odotella sen turhan ajan koululla...

28 valitettavasti liittyy Siikajärven lasten yhteyksiin Espoon Keskuksessa sijaitsevaan Kirkkojärvenkouluun. Meille tehtiin tätä varten oma linja 88, jota ei kuitenkaan ole yli kolmen vuoden pyyntöjen jälkeen saatu toimimaan niin, että koulukyyti yhdellä busilla onnistuisi! ... joten suunnittelijat mieluummin muuttavat 28 aikatauluja ja koettavat saada siltä vaihtoja 243 (täpötäysi) tai joihinkin muihin (hypitään risteyksen yli liukasta tietä pitkin, kun tunnelin kautta ei ehdi vaihtaa) linjoihin myöhemmin reitillä. ... puhumattakaan talvesta, jolloin bussit utltvat, jos tulevat ollenkaan.

Aikatauluja suunniteltaessa otetaan huomioon pääasiassa yhteydet peruskouluihin. Siikajärven suunnalta koululaiset menevät joko Kirkkojärven tai Viherlaakson kouluihin.
Linjan 28 muutoksilla parannetaan yhteyksiä Viherlaakson kouluihin aamulla ja iltapäivällä vaihtoyhteyksiä Kirkkojärven koululta linjalta 243 linjalle 28.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.