Sipoon bussien aikataulut muuttuvat 1.7.

Sipoossa on busseilla kaksi eri aikataulukautta kesällä 2014. Alkukesään verrattuna tarjonta supistuu hieman 1.7.–10.8. väliseksi ajaksi. Sipoon kunta on julkaissut loppukesän liikenteestä erillisen aikataulun, joka on jaettu Sipoossa kaikkiin kotitalouksiin. Se löytyy myös kunnan nettisivuilta.

Alkukesään verrattuna lähtöjä jää pois Nikkilän suunnan linjoilta 760–776 ja Söderkullan suunnan linjalta 870. Bussin 870 pois jääviä vuoroja korvataan bussilla 871 (Kamppi–Viikki–Söderkulla–Porvoo).
Helsingistä (Kamppi, linja-autoasema):

  • Ma–Pe klo 11.00, 19.00, 20.30
  • La klo 19.00
  • Su klo 20.30

Helsingistä bussit ajavat Viikin (Lahdenväylän) kautta, ei siis Itäkeskuksen kautta. Helsingin ja Porvoon välin bussi ajaa moottoritietä pitkin, paitsi Söderkullan kohdalla. Bussit poikkeavat liittymästä 55 (Massby) Uutta Porvoontietä Söderkullaan ja palaavat moottoritielle liittymässä 57 (Hangelby).

Linjoilla 950 ja 830B on kokonaan uusi aikataulu. Linjaa 951 ja 955V ei ajeta loppukesällä, linjalla 830 ajetaan vain 830B-vuorot.
 

Kommentit

Pornaisista ja Sipoon Linnanpellosta pääsee Nikkilään arki-iltaisin vielä parhaillaan mutta jonkin oudon syyn vuoksi 11.8. ei enää lainkaan. Eikö Nikkilän merkitystä vaihtopaikkana pitänyt parantaa?

Miksi K-vuoro lähtee 11.8. alkaen jo klo 16.05? Harva henkilö, jonka työ päättyy klo 16, ehtii bussiin. Siirtäkää lähtöaika klo 16.20een. Se palvelee töissäkävijöitä paljon paremmin.

Nikkilä - Kuninkaanmäki - Hki busseja ei lisätty, vaikka muutosta toitotettiin yhteyksiä parantavana, lisälinjoina. Olemassa olevat kaksi vuoroa vain aikaistettiin eivätkä palvele asiakkaita edes samalla tasolla kuin nykyää. Muuttakaa aikataulut entiselleeen ja lisätkää yksi bussi lähtemään Nikkilästä samaan aikaan kuin nyt aikaistettu (vähän ennen seitsemää)

Miten on tarkoitus päästä Helsingistä Kalkkirantaan. (Josta vuorolaiva Pörtö Line lähtee 2 kertaa päivässä, viikonloppuna useammin. Ja miten päinvastaiseen suntaan. Tärkeätähän on, että bussit sopivat yhteen Laivaliikenteen kanssa. Tästä oli aikoinaan Porvoon Liikenne hyvinkin tieoinen ja bussien aikataulut "rustailtiin" tätä silmällä pitäen. Kilpailuttaminen johtaa nähtävästi ainaa hunompaan ja huonompaa palveluun. Ja jos oikein arvaan tähän kommentiin ei kukaan koskaan vastaa! Olen hyvin hyvin pettynyt!

Söderkullan ja Kalkkirannan välillä alkaa kulkea 11.8. bussilinja 995. (aikataulu: https://www.hsl.fi/sites/default/files/uploads/995.pdf) Kalkkirantaan ajavan bussin aikataulu on suunniteltu siten, että Söderkullassa on vaihtoyhteys Itäkeskuksen metroaseman ja Söderkullan väliä ajavan bussin 841 kanssa. Helsingistä Söderkullaan pääsee edelleen myös Kampista lähtevillä U-linjoilla 840, 845 ja 870.

Todella fiksua, ettei 1.7.-10.8 välillä kulje mikään vuoro töistä palaamisaikaan 15:00 - 17:00 Kuninkaanmäenkautta/ Korennontien kautta ! Helsinkiin päin vielä pääsee aamulla kahdellakin vuorolla mutta töistä takaisinpäin ei kulje mikään suoraan. Miksi aikataulukirjassakin on 776K Helsingistä 16:35. K-vuoro on yleensä tarkoittanut Kuningaanmäen kautta - nyt tämäkään vuoro ei kulje sitä reittiä!

Linjan 871 myötä on otettu käyttöön (HSL:n kannalta) uusi pysäkki

Landbo vt 7 Porvoonväylä 5501

ja tarkemmin ajatellen toivoisin perustettavan linjalle 871 pysäkki vielä Länsisalmeen Kehä III:n liittymään parantamaan vantaalaisten palvelua.

Huomattakoon, että Matkahuollon aikataulutietojen mukaan Porvoon U-linjaa 776 Nikkilän kautta ei ajeta enää lainkaan sunnuntaisin.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.