Linjojen 69, 194, 194A, 195 ja 195N päätepysäkki siirtyy Kamppiin 10.8.

Helsingin bussilinjan 69 ja seutulinjojen 194, 194A, 195 ja 195N päätepysäkki siirtyy Elielinaukiolta Kamppiin syysliikenteen alkaessa 10.8. Bussit ajavat Kamppiin Topeliuksenkadun ja Runeberginkadun kautta.

Muutokset johtuvat on Helsingin keskustakirjaston rakennustöiden käynnistymisestä Töölönlahdenkadun varrella syksyllä 2015. Rakennustöiden vuoksi Elielinaukion bussiliikennettä on tarpeen vähentää.

Uudet reitit parantavat yhteyksiä Töölön sisäosista Pasilaan ja Espoon suuntaan.

linjojen 69, 194 ja 195 reittikartta
 

Kommentit

Yllätyin, kun etsin Kampista linjojen 194 ja 195 lähtölaitureita. Ns. "lähtölaituri" on uskoakseni yksinäinen betoniporsas Fredrikinkadun ja Eteläisen Rautatiekadun kulmassa pitkän pysäkkirivin hännän perimmäisenä paikassa, jonne ei todella vahingossa eksy. Kampin keskuksessa (Espoon terminaali) olevista pysäkki- ja linjakartoista pysäkistä ei ole mitään mainintaa, ja esim. linjakartoissa linja on edelleen merkitty alkamaan Elielin aukiolta.

Jos betoniporsaan kuitenkin sattumalta löytää, niin ilo on vielä ennenaikaista, sillä paikalta (ja ilmeisesti koko Kampista?) ei löydy mitään tietoa lähtö- (lue: betoniporsaan ohitus-) aikataulusta, ja ainakaan ilman älykännykkää matkaava tuskin jää tien poskeen odottamaan, milloin bussi korvaa ohitse; sen verran harvakseltaan linjaa liikennöidään.

Aikaisemmin ainakin viikonloppuisin suuri osa linjojen matkustajista (Espoon suunta) nousi kyytiin nimenomaan Elielin bussiterminaalista, joka palveli hyvin esim. junasta vaihtajia. Lähtöpysäkin siirto Espoon bussiterminaaliin Kampin keskukseen tai yläpihan lähtölaitureille olisi vielä ollut nieltävissä, mutta tämä korttelin päässä Kampin keskuksesta seisova yksinäinen betoniporsas ei Helsingin keskustasta matkustavia palvele, ja pahaa pelkään, että esim. viikonloppuisin lähtöpysäkiltä kyytiin nousijoita tulee monesti olemaan pyöreä nolla.

Vaikuttaa, että tässä on nyt menty HSL:n taholta sieltä, mistä aita on matalin. Toivottavasti asiaan on tulossa parannusta.

Kampin lähtöpysäkkijärjestely tuntuisi johdonmukaisemmalta, jos linjat 69 ja 70T Alppilan, Koskelan ja Malmin suuntaan lähtisivät molemmat laiturista 72.

Millä perusteella aamuruuhkan aikaan linjoilla 194 ja 195 lähtöjä on Kampista korkeintaan neljä tunnissa? Tällä hetkellä - siis kesäaikaitaulujen aikan - Töölöstä Keilaniemeen pääsee 503:lla 15 minuutin välein ja 194/95:llä samalla tiheydellä. Talviaikataulujen voimaantulon myötä liikenne harvenee siis merkittävästi kesään nähden. Eikö 195:lle ole mahdollista lisätä edes yhtä tai kahta lähtöä klo 6:30-8:30 välille arkisin?

Mitä pysäkkejä nämä linjat käyttävät Topeliuksenkadulla?

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.