Raitiolinjan 4 päätepysäkki Katajanokan terminaalilla – bussiyhteys Merisotilaantorille

Raitiolinja 4 käyttää päätepysäkkinä linjan 4T Katajanokan terminaalin pysäkkiä (0420) 15.5.–13.6. Merikasarminkadun kiskotöiden vuoksi.

Bussilinja 4X ajaa terminaalilta linjan 4 päätepysäkille Merisotilaantorille.

Raitiovaunua korvaavalla bussilinjalla 4X kelpaavat samat liput kuin ratikoissakin eli myös tekstiviestilippu sekä automaatista ostettu tai matkakortin arvolla maksettu ratikkalippu. Bussissa kelpaavat myös kaikki muut HSL:n liput, jotka ovat voimassa matkustusalueella (Helsingin sisäinen lippu, seutulippu, kolmen vyöhykkeen lähiseutulippu sekä Helsingin sisäiset ja seudulliset yhden vuorokauden liput).

Huom! Reittioppaassa on virheellisesti kerrottu, että bussi 4X ajaisi väliä Erottaja – Katajanokka ajalla 15.5.–17.5. Bussi 4X ajaa vain väliä Katajanokan terminaali – Merisotilaantori. Maanantaista 18.5. alkaen olevat tiedot ovat oikein Reittioppaassa.


 

Kommentit

Infoa tarjolla yhtä huonosti kuin aina ennenkin eli käytännössä joka vuosi kun jotain korjataan... Eilen kävelin terminaalin pysäkille aamulla ja kysyin kuskilta lähtöajoista. Hänellekin oli (itse kysyttyään) vasta sillä hetkellä kerrottu, että lähtöajat terminaalilta ovat samat kuin MST:n päättäriltä.
Iltapäivällä odottelin kauppakassien kanssa minibussin vieressä lähtöä kymmenkunta minuuttia. Kuskia ei missään, infoa ei missään. Pistin kävelyksi, onneksi terveet jalat.

Ketä ja mitä varten tämä kommentointimahdollisuus on laitettu? Miksi HSL ei vastaa tai kommentoi mitenkään näitä kysymyksiä ja kommentteja?

Miksi kaikki ratikat ei aja 4T-tunnuksella, kun kerta ajavat 4T:n reittiä? todella sekavaa hypätä keskustassa 4:n ratikkaan ja huomata myöhemmin kyydissä, että ajaakin terminaaliin.

Muille tiedoks, että kesän aikana 4:n kiskoilla oli ainakin kahdessa muussa paikassa kiskotöitä, et ei varmaan koko kesänä kulje normisti. Keväällä oli joku uutinen ratikoiden poikkeuksista.

Samaa mieltä kuin edellä katajanokkalainen. Miksi asiasta ei tiedotettu etukäteen pysäkillä. Olen kyllä havainnut ison kyltin rakennustöistä risteyksessä ja juuri sen vuoksi katsonut pysäkkiä tarkasti sillä silmällä, että sieltä löytyisi joku viesti, jos pysäkki ei olekaan käytössä. Näin ei tapahtunut, mikä on täysin käsittämätöntä. Ei korjaustyöt alkaneet ihan yllättäen tänään, vaan on varmasti ollut tiedossa kauan aikaa. Ei ihmiset käy katsomassa täällä pienellä präntättyjä ilmoituksia. Ei ollut asia esillä edes poikkeusinfossa. Joten samoin kävi, ratikka pyyhälsi ohitse, kun olin ensin kävellyt poiskäytöstä olleelle pysäkille.

Aikataulun ja reitin muutoksista olisi ehdottomasti tullut tiedottaa näkyvämmin, esimerkiksi Merisotilaantorin pysäkillä. Vielä eilen nelonen kulki normaalisti, eikä muutoksista ollut tietoakaan. HSL:n sivuillakin tiedote oli julkaistu vasta 13.5. Myöhästyin tämän vuoksi aamulla töistä!

Varmaan myös useamman kuin yhden vuorokauden vuorokausiliput kelpaa...

Merisotilaantorilla sijaitsee vanhusten palvelukoti, jossa asuu myös rollaattorilla kulkevia ikäihmisiä.

Yhden pysäkkivälin kulkeva verorahoilla rahoitettu bussilinja laitettu liikennöimään vain ja ainoastaan siksi, että muutama laiska paska ei jaksa kävellä parin korttelin mittaista matkaa. Saatanan idiootit. Käyttäkää sitä rahaa mieluummin uusien metrolinjojen ja Pisararadan rakentamiseen, älkääkä tällaiseen järjettömään paskaan!

Tervejalkaiset varmaan jaksaakin oikein hyvin ja kävelevätkin, mutta Merisotilaantorin kulmilla asuu paljon iäkkäitä tai muuten "huonojalkaisia", joten kommenttisi oli todella syvältä. Voisi joskus ajatella kaksi kertaa ennenkuin julkaisee idiootit mielipiteensä.

Minusta on hassua, että tästä ilmoitetaan paria päivää ennen. Olisi esimerkiksi voinut jo vähän aiemmin tuoda tiedon itse pysäkeille.

Lähteekö bussi Merisotilaantorilta 4 aikataulun mukaan?

Jaksaisitko kävellä amiraalikadulta päättärille?

Pysähtyykö bussi 4X Amiraalinkadun kohdalla? Tuntuisi oudolta joutua kävelemään bussin vieressä.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.