Bussi 2X korvaa ratikat 2 ja 3 Alppilassa ja Taka-Töölössä 1.–14.8.

Ratikat 2 ja 3 ajavat poikkeusreittiä 1.–14.8., koska Nordensköldinkadulla Vauhtitien risteyksessä tehdään rakennustöitä, jotka estävät ratikkaliikenteen. Bussi 2X korvaa ratikat Alppilassa ja Taka-Töölössä.

Ratikka 2 ajaa reittiä Ooppera–Töölö–Eira, käyttää Oopperan luona pysäkkiä ”Ooppera” 0241.

Ratikka 3 ajaa reittiä Ooppera–Kallio–Eira, käyttää Oopperan luona pysäkkiä ”Ooppera” 0108.

Bussi 2X ajaa reittiä Runeberginkatu–Topeliuksenkatu–Nordenskiöldinkatu–Viipurinkatu–Läntinen Brahenkatu–Viipurinkatu–Nordenskiöldinkatu–Mannerheimintie–Runeberginkatu. Bussi pysähtyy kaikilla bussipysäkeillä reitin varrella.

Bussin 2X aikataulu

Kommentit

Onko kartassa virhe? Kuinka Kalliosta Helsinginkatua pitkin tullut raitiovaunu voi lähteä siltä pysäkiltä, Mannerheimintien varrelta, joka karttaan on merkitty? Peruuttaako se Mannerheimintien ylitettyään sille pysäkille? Vai kiertääkö se länsipuolella olevan korttelin ympäri reittiä Helsinginkatu-Runeberginkatu-Ruusulankatu-Sibeliuksenkatu-Mannerheimintie, vaikkei tätä kierrosta ole karttaan merkittykään? Onhan tuolla reitilläkin kiskot, mutta niitä yleensä käyttävät vain Töölön halliin menossa olevat vaunut.

Tuo kyseinen bussi on aivan turha.

- Viipurinkadun pysäkeiltä pääsee suoraan keskustaan bussilla 23 ilman että tarvitsee vaihtaa, ja suurin osa noiden pysäkkien käyttäjistä siirtyy raitiovaunuun 9. Linja 2X ei tuo mitään lisäarvoa verrattuna linjoihin 9 ja 23.

- Alueelta pääsee Kamppiin suoraan busseilla 69 ja 70T ilman että tarvitsee vaihtaa. Se, että menee Oopperalle linjalla 2X ja siellä vaihtaa linjalle 2, ei tuo mitään lisäarvoa noihin kahteen linjaan verrattuna.

- Eläintarhan pysäkkejä palvelee raitiovaunu 7, jolla pääsee keskustaan ilman vaihtoa. Jos haluaa Töölöön, sinne pääsee linjalla 7 edellä mainittujen linjojen 69 ja 70T lisäksi. Porvoonkadun pysäkeiltä on lyhyt kävelymatka jonkin näistä kolmesta linjasta pysäkille.

Koska nuo korvausbussit kokemukseni mukaan kulkee jo lähtökohtaisesti tyhjinä, HSL:n olisi tässä tapauksesta kannattanut vaan ohjeistaa, millaisia eri kulkuvälineitä on käytettävissä.

Kampista ajavat myös bussit 69 Eläintarhaan ja 70T suoraan Sturenkadulle.

Tuleeko linjalle 23 lisää kapasiteettia (ainakin iltaisin) Linnanmäen ja metroasemien välisiä suoria matkoja varten? Vastaako tästä kysymyksestä liikennöijä?

Päättyykö linjojen 2 ja 3 keskikesäaikataulun noudattaminen siis jo 31.7. (eikä painetun aikataulun mukaisesti 14.8.)?

Tarkoittaako erottuva katkos Oopperalla, kuten karttaan on piirretty, että Töölöntorilta ei pääse suoraan raitiovaunulla Hakaniemeen?

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.