Linjan 57 reitti pitenee Latokartanosta Kontulaan 15.8.2016

Kontulan, Kivikon ja Viikin liikenneyhteydet paranevat 15.8.2016, kun linjan 57 reitti pitenee itäpäässään Latokartanosta Kontulan metroasemalle.

Linjan reitti kulkee Latokartanonkaarta pitkin Kivikontielle Kehä I:n vastavalmistuneen eritasoliittymän kautta. Reitin pidennyksen vuoksi linja ei enää kulje Latokartanossa Von Daehnin katua pitkin.

Linja 57:
Kontula (M)-Viikki-Koskela-Ruskeasuo-Munkkiniemi, aikataulu

Linjan 57 reitti pitenee 15.8.2016

Kommentit

Moi Sirpa
Meikkuun ei kannata 57 lla kiertaa Talinkentänlaitoja. Munkkiniemenostarilla vaihtaa bussia - 14, 18, 39 (muistaakseni) vie nopeammin perille ja lähemmäksi.

Koska saadaan toimiva SUORA yhteys Itä-Helsingin Kontulan ja Vuosaaren suunnasta Meilahden sairaala-alueelle? Tämäkin 57 kiertelee ympäri lähiöitä ja päätyy Munkkiniemeen, kahden ratikkapysäkin päähän Meilahdesta.

Tällaiset pysäkit tosiaan valmistuvat, mutta niitä ei vielä näy Reittioppaassa, eikä siksi myöskään linjan 57 uudessa pysäkkilistauksessa. Kummankin suunnan pysäkin on kuitenkin määrä avautua 15.8., kun myös linja 57 pitenee. Pysäkin nimi on Von Daehnin katu ja se saa tunnukset 3528 ja 3529.

Tämähän on ihan surkea muutos! Von Daehnin kadulta kulkee paljon ihmisiä 57-linjalla. Nyt matka pysäkille kadun loppupäästä muuttuu liian pitkäksi (melkein kilometri), kun nähtävästi yhtään pysäkkiä ei tule edes Von Daehnin kadun risteykseen. Kontulasta pääsee jo alle tunnissa Munkkiniemeen, joten ajallista hyötyä ei kontulalaisille tästä tule. Sanoisin, että Viikin liikenneyhteydet jopa huonontuvat tämän muutoksen myötä. En tykkää!

Vaikka munkkiniemeen pääsisi kontulasta nyt alle tunnissa, niin täytyy huomioida että siinä välissä on paljon muutakin. Minä olen tyytyväinen tähän uudistukseen. Kyse on kuitenkin vain pienestä kadun pätkästä (joka ei jää kokonaan ilman bussiliikennettä). Niin tästä on varmasti enemmän hyötyä kuin haittaa. :)

Latokartanonkaarelle Von Daehnin kadun risteyksen lähelle on tosiaan tulossa uusi pysäkkipari nimenomaan linjan 57 käyttöön. Pysäkin nimi on Von Daehnin katu, ja sen pitäisi palvella 15.8. alkaen.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.