Pohjois-Espoon linjanumerot muuttuvat 15.8.2016

Pohjois-Espoossa siirrytään 15.8. alkaen HSL:n uuden numerointiperiaatteen mukaiseen bussilinjojen numerointiin. Kaksinumeroiset linjatunnukset poistuvat Pohjois-Espoossa käytöstä kokonaan, ja osa jo nykyään kolmenumeroisista linjoista saa myös uuden numeron.

HSL pyrkii numeroimaan linjat niin, että linjanumerosta voisi mahdollisimman täsmällisesti päätellä linjan suurpiirteisen kulkusuunnan ja määränpään. Kaksinumeroiset linjatunnukset jäävät Helsingin sisäisen liikenteen käyttöön.

Pohjois-Espoossa linjanumerouudistus toteutetaan nyt, ja Etelä-Espoossa sitten, kun länsimetro liityntälinjastoineen aloittaa liikenteessä. Vantaan bussilinjoilla vastaava numerointimuutos tehtiin viime vuonna, kun Vantaan bussilinjasto uudistui kehäradan avaamisen seurauksena.

Espoon muuttuvat linjanumerot (pdf-tiedosto)

Kommentit

Jaahas, nytpä huomasin itsekin vasta olevani viikkoa etuajassa. Pahoitteluni. Aikaisempi kommenttini on siis väärä.

Aikatauluhaku ei löydä ollenkaan linjaa 203. Linja 23 löytyy, mutta sen aikataulu on merkitty päättyeenksi 14.8., kuten tietysti pitääkin. Reittiopas ilmoittelee sujuvasti, että linja 23 kulkee edelleen, mutta mahtavatko ajat olla oikeita 203:n aikoja? Pysäkkiaikatyaulut puhuvat myös vanhasta linjanumerosta. Hyvin sekavaa ja epäluotettavaa. Toivottavasti saatte hommat kuntoon mahdollisimman pian.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.