Uudet lähibussit korvaavat Espoon ja Kauniaisten palvelulinjat 15.8.2016

Espoon palvelulinjat muuttuvat uusiksi lähibusseiksi 15. elokuuta, kun HSL:n liikenteessä siirrytään talviaikatauluihin. Muutoksen myötä vanhat P-alkuiset linjat poistuvat liikenteestä ja korvautuvat kolminumeroisilla linjatunnuksilla.

Lähibussit palvelevat Tapiolassa (linjat 116, 117 ja 119), Matinkylässä ja Olarissa (linjat 137 ja 138), Espoonlahdessa (148 ja 149), Espoon keskuksessa ja Kauklahdessa (168 ja 169), Leppävaarassa (207 ja 229) ja Kauniaisissa (232).

Linjojen reitit ja aikataulut on suunniteltu palvelemaan etenkin iäkkäämmän väestön liikkumistarpeita, mutta linjoja voi käyttää kuka tahansa. Linjoja ajetaan kaikkina arkipäivinä, ja niiden reitit kattavat kunkin alueen keskeisimmät palvelut. Niissä käyvät tavalliset HSL:n liput.

Lähibussit poikkeavat tavanomaisista linjoista paitsi reiteiltään myös siten, että ne voivat tarvittaessa pysähtyä myös muualla kuin varsinaisilla pysäkeillään, jos se vain on turvallisesti mahdollista.
Espoon ja Kauniaisten ja uusiin lähibusseihin voi tutustua HSL:n verkkosivuilla, ja lisäksi linjojen reitit ja aikataulut on nähtävissä Reittioppaassa. Tämän lisäksi lähibusseista on painettu esitteitä, joita on jaossa Espoon yhteispalvelupisteissä ja lähibussien reittien varrella olevissa keskeisissä paikoissa.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.