Hakaniemessä poikkeusreittejä työmaan takia 9.5. - 16.10

Osa Hakaniemen torikadusta suljetaan kaivutyömaan takia 9.5. - 16.10. väliseksi ajaksi. Tämä vaikuttaa alueella seuraaviin linjoihin; 23, 51, 73, 502, 616, 621, 622, 623 ja 623B.

Linjakohtaiset muutokset ovat seuraavat:

  • Linja 23: pysäkki Hakaniemi (H2503) poistuu käytöstä, korvaava pysäkki Hakaniemi (H2063) Siltasaarenkatu 3.
  • Linja 51: pysäkki Kallion virastotalo (H2508) poistuu, korvaava pysäkki Väinö Tannerin kenttä (H2512) Haapaniemenkadulla.
  • Linja 73: pysäkki  Haapaniemi (H2406) poistuu, korvaava pysäkki Väinö Tannerin kenttä (H2512) Haapaniemenkadulla.
  • Linja 502: pysäkki Hakaniemi (H2503) poistuu, korvaava pysäkki Kallion virastotalo (H0253) Siltasaarenkadulla.

Päivitys;

  • Linjat 616, 621, 622, 623 ja 623B: pysäkki Haapaniemi (H2406) poistuu, korvaava pysäkki Väinö Tannerin kenttä (H2512) Haapaniemenkadulla.

h23_h502_poikkeus_hakaniemi

linja51_poikkeus_hakaniemi

hakaniemi_poikkeus_9_5

Kommentit

17.5. 7.53. 502 tulee edelleen vanhaa reittiä Toista Linjaa pitkin.

16.5. linja 502 kello 8.10 odotin Siltasaarenkadun pysäkillä, ajoi vanhaa reittiä (Toinen linja), kello 8.30 sama juttu. En jäänyt sitten enää odottelemaan, kun pitäisi joskus töihinkin päästä!

Hei, ikävä kuulla kokemuksistasi. Selvästikin linja 502 liikennöinnissä on nyt ongelmia, jotka tulee luonnollisesti korjata. Välitän tämän viestin suunnitteluun ja edelleen liikennetarkastajille!

Pystyykö HSL valvomaan tilannetta?

Ilmeisesti ei, 502 ajeli tänäänkin vanhaa reittiä. Onhan se mukavampi suoraviivainen reitti ajella, sen sijaan että sompailisi ylimääräisiä liikennevaloja. Ja tuskin kai kukaan edes uskaltaa odotella 502:ta Ympyrätalon pysäkillä, kun "varma" pysäkki on muutaman askeleen päässä. Että siinä mielessä järjestely toimii, vaikkei toimikaan ihan niin kuin tarkoitetettu.

Tänään 9.5. ainakin aamupäivällä n. klo 10:10 ja iltapäivällä n. 15:15 502:n vuorot Leppävaaraan ajoivat Hakaniemessä vanhaa reittiä. Aamulla arvasin, että niin tulee käymään ja ehdin pinkaista Arena-talon 0253-pysäkiltä risteyksen yli Toiselle linjalle, kun 502 nokka ilmestyi näkyviin väärästä suunnasta. 0253:n pysäkillä oli ruuhkaa ilman 502-bussiakin, kun pysäkille tuli samaan aikaan 2 ratikkaa ja bussit 51 ja 23. Bussi 23:n ei pitänyt pysähtyä siinä, mutta se joutui odottelemaan vastaantulevia ratikoita, ennen kuin pääsi kääntymään Toiselle linjalle. Joku näistä olisi jonottanut pysäkille Hämeentien puolella, jos 502 olisi ajanut uutta reittiä. Eikä ollut edes ruuhka-aika. Liekö kuskit todenneet, ettei homma vaan toimi.

Kuten Laura Nordström totesi, lähellä Pitkää siltaa sijaitseva 23:n korvaava pysäkki palvelee tuskin ketään. Kun hallin väistötilan työmaa näyttää ainakin toistaiseksi haittaavan vain Hämeentien suunnasta Torikadulle ajavia, vaikuttaa siltä, että Torikadun sulkemisesta aiheutuu enemmän haittaa kuin hyötyä. Ehdotankin, että 502 Leppävaaraan ja 23 Ruskeasuolle palaisivat vanhalle reitilleen ja ajaisivat pysäkin 2503 kautta. Sen sijaan toiseen suuntaan uudet reitit ovat perusteltuja.

Hei, olemme kyllä tiedottaneet linjan 502 liikennöitsijää uudesta poikkeusreitistä, mutta pysäkkien poistuessa käytöstä ja linjojen muuttuessa voi aluksi syntyä väärinymmärryksiä linjoista ja pysäkeistä. Tarkkailemme kuitenkin Hakaniemen poikkeusjärjestelyjä yhdessä liikennöitsijän kanssa ja mikäli ne osoittautuvat toimimattomiksi, niin luonnollisesti muutamme niitä mahdollisuuksien mukaan.

Eilen 9.30 ja tänä aamuna 8.50 bussit Merihaasta kulkivat jälleen vanhaa reittiä. Ei voi olla näin vaikeaa saada tätä asiaa toimimaan.

Ehkei työmaa vielä estä ajamista tarpeeksi...

Pysäkin 2506 käyttämättä jättäminen ei kuulosta perustellulta. Jo aiemmin linja 502 on joutunut siinä kohdassa käytännössä ylittämään kaistat samassa matkassa, koska normaali reitti kääntyy *välittömästi* pysäkin kohdalla/jälkeen Viherniemenkadulle. Matkaa kaistan vaihtamiselle on riittänyt, koska risteykseen tulevan bussin nokka joutuu työntymään aina oikeanpuoleiselle kaistalle ja siksi molemmat kaistat joutuvat varomaan kääntyvää bussia jo vanhassakin linjajärjestelyssä. Ruuhkaa tai ei, niin tuskin bussi pystyisi edes kääntymään vasemmanpuoleiselle kaistalle keulan kaartamatta ollenkaan oikeanpuoleisen kaistan kautta. Ja jos 2506-pysäkille pelätään tulevan ruuhkaa, mieluumin otettaisiin sitten kadunvarsipysäköinnistä muutaman auton parkkitila väliaikaisesti pysäkkikäyttöön.

Tässähän olisi kyseessä vain hiljaisemman kesälomakauden väliaikainen järjestely. Joillain linjoilla on pysyvinä järjestelyinä vähintään yhtä tiukkoja kaistanvaihtoja; esimerkiksi Hämeentiellä Kustaa Vaasan tien kohdalla, jossa pysäkiltä lähtiessä keskustaan menevät bussit joutuvat välittömästi ylittämään Hermannin rantatielle erkanevat nopevauhtiset kaistat. Tai linjalla 65, joka ylittää Olympiakylän pysäkiltä lähtiessään kaksi kaistaa sadan metrin matkalla kääntyessään Koskelantieltä Käpyläntielle.

(Viherniemenkatu... -> tarkoitin luonnollisesti Hakaniemen torikatua)

Onko linjan 502 kallion virastotaloa seuraava pysäkki Haapaniemenkatu 3 vai ajaako se suoraan Merihakaan. Jollain reittikartalla se oli siihen merkitty, mutta ainakaan pysäkkitolpassa ei ole sen numeroa.

Linja 502 pysähtyy Leppävaara - Merihaka suunnassa pysäkillä Kallion virastotalo (0226) ja sen jälkeen pysäkillä Hakaniemi (2507) Hakaniemenrannassa ennen Merihakaa. Linja ei pysähdy Haapaniemenkatu 3:ssa.

Ensimmäisen kartan mukaisesti 502 Merihakaan päin käyttää tavanomaisia pysäkkejään. Tori vain kierretään länsipuolelta.

Lisäys ed kysymykseeni. Tarvitsen tiedon tänään. Olen menossa pysäkille tuttavaa vastaan, ja mitä jos pysäkkiä ei olekkaan....

Hei, tämä on selkeä heikennys alueen asukkaille. Tuossa yllä esitettiin järkevästi, että 502 voisi pysähtyä 55:n pysäkillä. Minusta tämä tulisi muuttaa nyt reittiin. Olisiko tämä nyt mahdollista tehdä pikaisesti? Miksi muuten 23 ei voisi pysähtyä ihan normaaleilla torin pysäkeillä, nyt pysäkki Pitkänsillan lähellä ei palvele kovin monia ihmisiä?

Linjan 74 aikataulu ja reitti on merkitty olemaan voimassa 8.5.2017 saakka. Mitä sitten tapahtuu?

Linjan 74 pysäkit säilyvät ennallaan. Kuitenkin joidenkin linjojen, esimerkiksi juuri linjan 74 ajoreitti muuttuu kaivutyömaan takia. Näillä muutoksilla ei kuitenkaan ole vaikutusta matkustajille.

616 on nyt kuitenkin näköjään lisätty tiedotteeseen. Muistuttaisin vielä toisen kerran, että linjan 616 lisäksi myös linjat 621-623 kulkevat Hakaniemessä samaa reittiä kuin 73, eli uskoisin työmaan vaikuttavan niihinkin.

Liika muistuttelu vain vaikeuttaa viestinnän suoriutumista tutkivan journalismin tehtävistään?

74:llä pysyvät käytössä samat pysäkit kuin nykyäänkin. Ajaa vain Hakaniemestä tultaessa samaa reittiä 617:n kanssa Hämeentielle.

Mitä tulee linjoihin 621-623 niin veikkaan, että niiden olemassaolo on tätä tiedotetta tehtäessä unohdettu. Varmaan sama järjestely kuin 73:lla.

616 varmaan sama juttu myös kuin 73.

Säilyykö pysäkki 2406 Haapaniemi mm. linjojen 74 ja 623 käytössä?

Miten linjan 51 pysäkki Hakaniemeen tullessa voi olla Viides linja 3:n kohdalla? Kartan mukaan se on Haapaniemenkadulla. Viides linja alkaa Hämeentiestä ja nro 1 on Karhupuistoon päin mentäessä oikealla puolella ja nro 3 on tietysti siitä seuraava talo. Kartassa ei ole Haapaniemenkatua lainkaan vai onko Viides linja muutettu alkamaan Sörnäistenrantatiestä? Numerointi ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Tämä sama koskee linjan 73 pysäkkiä.

Pysäkki Väinö Tannerin kentt (2512) sijaitsee Haapaniemenkadulla. Olen korjannut nyt tuon tiedotteeseen. Pahoittelut epätarkkuudesta ja kiitokset tarkkaavaisuudesta!

Kyllä mä tiedän, missä Viides linja 3 on, mutta ihmettelinkin väärää kadun nimeä kartalla. Sen pysäkin osoite on oikeasti Haapaniemenkatu 3, ei suinkaan Viides linja 3.

Eikö 502 Leppävaaraan voisi pysähtyä linjan 55 pysäkillä 2506 siinä torin kulmalla? Vai poistuuko sekin (siitä ei ole tiedotettu, mutta omat pysäkit -palvelussa pysäkiltä ei näy lähtöjä). Silloin Kallion virastotalon pysäkki voisi pysyä ennallaan.

Sivut

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.