Joulun ajan liikenne Helsingin seudulla

HSL:n bussit, metro ja raitiovaunut ajavat jouluaaton aattona 23.12. lauantaiaikataulujen mukaan eli myös yöliikenne ajetaan jouluaaton vastaisena yönä.

Jouluaattona 24.12. busseilla, metrolla ja raitiovaunuilla on sunnuntaiaikataulut, ja liikenne päättyy noin klo 16.

  • Bussiliikenteessä ajetaan sunnuntain aikataulujen mukaan klo 16.45 asti (lähtöaika päätepysäkiltä). Kirkkonummen, Keravan ja Sipoon linjoilla jouluaaton liikenne päättyy kuitenkin aiemmin, noin klo 16 mennessä. U-bussilinjat liikennöivät sunnuntaiaikataulujen mukaan klo 13 asti, jonka jälkeen liikennöidään vain rajoitetusti.
  • Lähijunilla on liikennettä noin klo 17.30 asti, minkä jälkeen liikenne päättyy.
  • Metroliikenne päättyy noin klo 16.
  • Raitioliikenne päättyy noin klo 16.
  • Suomenlinnan lautta ajaa sunnuntaiaikataulujen mukaan koko päivän.

Joulupäivänä 25.12. liikenne käynnistyy sunnuntaiaikataulujen mukaisesti noin klo 11.

  • Bussiliikenteessä Helsingissä, Espoossa, Kauniaisissa ja Vantaalla noudatetaan joulupäivänä sunnuntaiaikatauluja klo 10.30 alkaen. Keravan suunnalla liikennöidään vain bussilinjaa 633N poikkeusaikataulun mukaan. Sipoon ja Kirkkonummen suunnan bussilinjoja ei liikennöidä. U-bussilinjoilla liikennöidään vain rajoitetusti.
  • Lähijunat ajavat joulupäivän aamuna normaalia sunnuntaita harvemmin aikatauluin noin klo 11 asti, minkä jälkeen junat kulkevat sunnuntaiaikataulujen mukaan. Lisäksi lähijunien yöliikenne ajetaan tapaninpäivän vastaisena yönä.
  • Metroliikenne alkaa noin klo 11.
  • Raitioliikenne alkaa noin klo 11. Raitiolinjat 5 ja 7 ajavat jo aiemmin aamusta poikkeusaikataulujen mukaan.
  • Suomenlinnan lautta liikennöi sunnuntaiaikataulun mukaan koko päivän.

Tapaninpäivänä 26.12. on sunnuntailiikenne.

Raitiolinja 5 liikennöi laivojen kulkuaikojen mukaan.

Katso joulun ajan tarkemmat aikataulut:

  Raitiolinjat

  Bussit

  Junat

  Metro

Jouluaattona lisäliikennettä hautausmaille

Hietaniemen hautausmaalle pääsee jouluaattona linjalla 24X Asema-aukio - Hietaniemi. Kellonummen hautausmaalle pääsee linjoilla 226A ja 246K sekä Honkanummen hautausmaalle linjalla 722, jolla on lisälähtöjä.

Linja 24X liikennöi Hietaniemen kierroksen yksisuuntaisena myötäpäivään. Bussi lähtee pysäkiltä Postitalo (2038) 15 minuutin välein klo 10.40–16.10.
Paluulähdöt Hietaniemenkadulta pysäkiltä Hietaniemi (1269) samoin 15 minuutin välein klo 11.00–16.30. Linja 24 ei jouluaattona aja Hietaniemen kautta vaan suoraan Mechelininkatua.

Bussien 24 ja 24X reitit jouluaattona


HSL:n asiakaspalvelu jouluna

HSL:n Rautatientorin palvelupiste on avoinna perjantaina 22.12. klo 7.30-17 ja lauantaina 23.12. klo 10-15. HSL:n Itäkeskuksen palvelupiste on avoinna perjantaina 22.12. 10-17.15. Molemmat palvelupisteet on suljettu aaton sekä joulunpyhät.

HSL:n asiakaspalvelusta, puh. 09 4766 4000, saa henkilökohtaista neuvontaa jouluaattona klo 8-15 ja joulupäivänä sekä tapaninpäivänä klo 9-17.

HSL:n tarkastusmaksutoimiston asiakaspalvelutiski suljetaan 22.12. klo 14.00.
Asiakaspalvelutiski on suljettuna remontin vuoksi 27.12.2017-2.1.2018. Remontin aikana asiakaspalvelu toimii puhelimitse ma-pe klo 9.00-13.00.

Kommentit

No hienoa,tottakai Joulunruuan ääreen.Mäpä haluan tehdä sen kanssa.Sinne vaan potilaat hetkeksi oman onnensa nojaan jotta pääsee rauhassa syömään.Tähän voisi tokasta sen mitä aina hoitohenkilökunnalle että "ammatinvalinta kysymys"...töihin vaan kuskit.

Osta auto, kyllä jokaisella suomalaisella työntekijällä on siihen varaa... sitä paitsi, kun tälle linjalle lähetään, niin mä en tarvitse joukkoliikennettä jouluna, niin en myöskään halua että se kulkee!

Mielestäni on erittäin typerää syyttää "kuskeja" (joiden ammattinimike muuten on linja-autonkuljettaja) tästä tilanteesta. Itse ainakin olisin hyvin mielelläni töissä. Ja olenkin, aattona ja tapanina. Aattona piti kävellä töistä 7 kilometriä kotiin kun julkiset eivät enää kulkeneet työt lopetettuani. Tapaniaamuyöllä sentään julkiset kulkevat niin, että kun pitää olla 5:30 töissä, kotoa pitää lähteä 1:00. Jos aamuyöbussit kulkisivat (kuten normaalisti sunnuntain vastaisina öinä), voisin lähteä vasta 4:00. L-juna kyllä kulkee läpi yön, mutta varmuuden vuoksi pelkästään väärään suuntaan.

Somebody should correct the traffic info. 23rd December is not Sunday.

Mulla oli jo vuosi sitten ehdotus kun kaupat voivat jatkossa olla auki miten vain niin jouluaattona mentäisi klo 17 max klo 18 asti normaali aikatauluin ja sen jälkeen olisi niin sanotuilla yövuoroilla eli N-linjoilla hieman harvennetuilla aikatauluilla vuorot joilla palvellaan niitä jotka haluavat aatto iltana ja joulupäivän aamuna klo 10.30 asti liikkua Junissa voisi olla Riihimäkeen ns T vuoro joka ajaisi kerran tunnissa ja pysähtyy kaikilla asemilla aattoiltana klo 18-24 ja Kirkkonummelle vastaavasti kaikilla väliasemilla pysähtyvä vastaava vuoro. I ja P juna 30 min välein.
Jos tulevaisuudessa HSL ottaisi asiasta vaarin eli panisi mietintämyssyyn. HYVÄÄ JOULUA KAIKILLE

Voisitteko ajatella palvelevanne asiakkaita ja jatkaa liikennöintiä vaikka harvennetuin vuoroin? Monilla on sukulaisia/ystäviä, joiden luokse kokoonnutaan jouluaattoa viettämään, mutta ei kuitenkaan haluta jäädä yöksi.

Älä huoli, ensi vuoden jouluna, liikennöintisuunnitelmaluonnoksen mukaan, bussinkuljettajilta evätään oikeus joulun viettoon, kun silloin liikennöidään koko jouluaatto sunnuntailiikenteen mukaan.

Ensi vuonna suljetaan sairaalat jouluksi, että hoitajat ja lääkärit voivat myös viettää joulua. Kyllä minäkin työn takia haluaisin, että liikenne kulkisi myös jouluna.

Varusmies saa lähteä Santahaminaan kesken joululounaan näillä aikatauluilla.
"•Lähijunilla on liikennettä noin klo 17.30 asti, minkä jälkeen liikenne päättyy."

Liikenne voisi loppua tuolloin ja alkaa uudellen joskus myöhemmin illalla. Näin henkilökunta pääsee syömään halutessaan jouluaterian töiden jälkeen tai ennen töitä, ja matkustajat voi vierailla jossain jouluaattona ilman että kuitenkaan jää sinne yöksi vaan palaa vielä myöhään illalla takaisin.

Aika härskiä. Kirkkonummi maksaa kuitenkin kiitettävästi vuodessa rahaa HSL:lle, mutta ei voida edes yhtä linjaa kierrättää ajossa jouluna.

Kirkkonummelta kuitenkin näyttäisi pääsevän Helsinkiin, ja rantaradan varteen, junalla.

Voidaanko yksi jouluaaton lähtö Rautatientorilta yrittää neuvotella linjalle 787K?

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.