Kalasataman pysäkkijärjestelyt muuttuvat perjantaina 1.9.

Kalasataman pysäkkijärjestelyt muuttuvat perjantaina 1.9. kun Itäväylän kiertotie suljetaan pysyvästi. Bussit 16, 50, 58/B, 59, 85N-97N, 90A ja 841N Kulosaaren suuntaan siirtyvät käyttämään uutta pysäkkiä Kulosaaren sillalla heti perjantaina-aamuna ja Kalasataman vanha pysäkki Itäväylällä (H2558) poistuu samalla pysyvästi käytöstä. Pysäkki poistuu myös linjalta 26, mutta sille ei tule reittimuutoksia. Kulosaaren sillalle ja uudelle pysäkille kulku tapahtuu uusia portaita pitkin Kyläsaarenkadulta. Kaikki ajoneuvoliikenne idän suuntaan ohjataan uuden tunnelin kautta perjantai-iltana kello 23.45 alkaen.

Bussien uusi pysäkki Kulosaaren sillalla ei ole täysin esteetön, koska pysäkiltä Kalasataman suuntaan johtavat ainoastaan portaat. Esteettömät yhteydet Kalasataman asuinalueelle onnistuvat keskustan suunnasta parhaiten bussilinjalla 26  tai metrolla. Pasilan suunnasta taas suositeltava yhteys on jatkossa raitiovaunu 7 ja Sörnäinen(M)-pysäkillä raitiovaunusta metroon vaihtaminen.

Lisäksi linjojen 55 ja 56 reitti muuttuu alueella kun Työpajankatu avataan liikenteelle 1.9. kello 23.45. Linjat eivät jatkossa kulje Vanhan Talvitien kautta ja linjoilla otetaan käyttöön uudella reitillä sijaitsevat pysäkit Kalasatama(H3004, H3005) Työpajankadulla sekä Agroksenkujan pysäkki (H3006) Hermannin rantatiellä. Samalla pysäkit Vanhan Talvitien varrella eli Kalasatama (H2554, H2555) sekä Agroksenkuja (H3520) poistuvat linjojen 55 ja 56 käytöstä.

Kalasatama 1.9. alkaen

Kommentit

Alueellehan on tulossa iso TERVEYSASEMA eli tultaneen kauempaakin. Kuinka sinne kulkemista on suunniteltu? Missä terveysasema tulee olemaan ja missä on lähimmät pysäkit? ( sairaat ja vanhukset toivonevat mahdollisimman vähäistä kävelyä )

Onko mitään tietoa tai arviota ajankohdasta milloin Kulosaaren sillalle siirtyneet bussipysäkit palautuvat Kalasataman metroaseman kohdalle ?

Hei, pysäkit siirtyvät uuden tunnelin sisälle siinä vaiheessa kun niille on saatu rakennettua kulkuyhteydet metroasemalle ja katutasoon. Tämä tapahtuu rakennustöiden etenemisestä riippuen kuitenkin vuoden 2018 puolella.

Mihin kohtaan joku tunneli on tulossa?
Todellakin toivoisi linjan 16 pysäkkien olevan metro-aseman kohdalla !!!

Hei, tunnelilla viestissä tarkoitettiin "putkea", jonka läpi Itäväylä nykyisin kulkee. Bussipysäkkien on tarkoitus siirtyä tunnelin sisälle työmaan edetessä. 

Vihreällä merkittyjä kävelyreittejä voisi selittää paremmin. Mihin viivat menevät ja mihin silloin pääsee jää hieman epäselväksi.
Kaupungista päin tullessa Itäväylän sillan bussipysäkille - menee kyllä lyhyt katkoviiva sillan yli/ali (?) metroaseman puolelle, mutta silti vain itäväylän sillalle päin. Pääseekö siitä siis vain sillan pysäkiltä sillan toisenpuolen pysäkille, vai ? Viivaa ei ole merkitty metroasemalle tai sillepuolelle rantaa muutenkaan eli tarkoittaako tämä, ettei sillan metroaseman puolen bussipysäkiltä pääse ollenkaan alas kadulle metroaseman puolelle eikä metroasemallekaan?
Onko pitkä taaksepäin suuntaava reitti pysäkiltä muka ainoa tie metroasemalle ja sen toiselle puolelle?

Vihreällä katkoviivalla merkittyjen kävelyreittien oli tarkoitus opastaa kävelyreitit bussipysäkeiltä metroasemalla 1.9. tilanteessa. Työmaasta johtuen kävelyreitit kuitenkin muuttuvat alueen valmistuessa, joten niiden ajantasaisuutta ei voida taata.

Kaikille lienee selvää, että AINA työmaiden kohdalla tilanteet elää ja muuttuu.
Toivoin selvennystä tähän 1.9. tehtyyn karttaan, tarkoittavatko kyseiset vihreät viivat todellakin sitä, ettei mihinkään muualle kuin bussipysäkiltä bussipysäkille pääse,
jos kulkee Itäväylän yli/ali niinkuin vihreä viiva.

Tiedotteen mukaan 26:n reitti ei muutu, mutta Leonkadulla kulkusuuntanuoli osoittaa vastakkaiseen suuntaan kuin tämänhetkinen reitti.

Hei, kiitos huomiosta. Karttaan jäänyt virhe joka nyt korjattu.

Voidaanko linjalle 26 merkitä pysäkiksi se Kalasataman metroasemaa eteläpuolella lähin paikka, jossa voi liikennesääntöjen mukaan pysähtyä sivukadulla?

Linja 26 voi pysähtyä todellakin tarpeen mukaan sivukaduilla myös muualla kuin pysäkeillä, missä se on liikenneturvallisuuden ja - säännösten mukaista. Kuitenkin johtuen Kalasataman työmaasta ja muuttuvista katujärjestelyistä tällaista paikkaa ei ole yleispätevästi mahdollista merkitä. Kulloisessakin tilanteessa kuljettaja tekee tilannearvion turvallisesta pysähtymispaikasta.

Pysäkki 2516 Suvilahti kai säilyy linjan 55 käytössä?

Kalasataman pysäkkimuutokset 1.9. eivät vaikuta pysäkkiin Suvilahti (h2516). Pysäkki säilyy nykyisellä paikallaan siis syyskuun alussakin.

Mitä lie uusavuttomuutta itse katsoa uuden reitin kartasta että kyllä se suvilahti siellä on?

Samaa kuin kartan laatijalla, siis suunnassa Koskelaan kun näkyisi.

Pysäkkihän jää kartan alueen ulkopuolelle.

Riippuu mihin rajaa. Täpärästi mahtuisi esille.

Ei oikein saa selvää kartasta. Olisi parempi, että olisi katujen nimet ja bussilinjojen numerot seuraisi katujen vieressä. Tai nuolilla osoitettaisiin selkeästi. Miten ryhmittyä selkeästi. Voisi olla myös pari erillistä karttaa, jotta tiedot mahtuisi paremmin. Sörnäisiin ja Vallilaan menijöille omat kartat.

Hei, kiitos palautteesta. Karttaan on merkitty nyt nuolilla bussien liikennöintisuunnat. Tapauskohtaiseen ja räätälöityyn tarkempaan reittiopastukseen soveltuvat parhaiten reittiopas.fi ja Hsl:n asiakaspalvelu. puh. 09 4766 4000

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.