Linjan 23 reitti muuttuu Ruskeasuolla, yölinja 23N jatkaa Jätkäsaareen

Linjan 23 reitillä tapahtuu muutoksia, kun HSL:n liikenteessä siirrytään talvikauden aikatauluihin 14. elokuuta 2017.

Ruskeasuolla linjan reitti Rautatientorin suuntaan muuttuu kulkemaan reittiä Nauvontie–Ruskontie–Mannerheimintie, jolloin Ruskeasuon pysäkki Mannerheimintien varressa (H1931) jää pois linjan käytöstä. Sen sijaan linja pysähtyy Nauvontien pysäkillä Ruskontien varressa (H2079). Muutoksen tarkoituksena on sujuvoittaa bussin kulkua Ruskeasuolta Mannerheimintielle.

Linjan 23 uusi reitti Ruskeasuolla Rautatientorin suuntaan

Viikonloppujen yölinjan 23N reitti jatkuu eteläpäässä Rautatientorilta Jätkäsaareen, sillä Jätkäsaaren asukasluvun kasvamisen myötä tarve aamuyöliikenteelle alueella on kasvanut.

Linjan 23N uusi reitti Reittioppaassa

Kommentit

Hei, tulin juuri ( klo 20.05) bussilla 23 Nauvontien pysäkiltä. Käykääpä katsomassa sitä näin pimeän aikaan, oli todella turvaton olo. Valo lisää ja äkkiä.

Tähän liittyen tulevana maanantaina (2.10.) onkin tulossa muutos: linjan reitti Pasilan ja Rautatientorin suuntaan pysyy samana kuin nytkin, mutta Nauvontien pysäkki poistuu käytöstä ja bussi alkaa pysähtyä kulman takana Mannerheimintien varressa. Tiedotamme aiheesta erillisellä tiedotteella tämän viikon aikana. Toivottavasti tämä auttaa ongelmaan!

Järjestyykö linjalle 23N myös suunnassa Jätkäsaareen pysähtymiskohtaa läheltä Postitaloa, Elielinaukiota ja päärautatieasemaa?

Linjan reitti näkyy Reittioppaassa: https://www.reittiopas.fi/linjat/HSL:1023N/pysakit/HSL:1023N:1:01

Ydinkeskustassa linja pysähtyy Länsiterminaalin suuntaan kulkiessaan Rautatientorin pysäkillä Mikonkadulla ja sen jälkeen Simonkadun pysäkillä Simonkadulla. Kaivokadun varressa ei enää ole bussipysäkkejä lännen suuntaan, kun Sokoksen vieressä ollut pysäkki on otettu pois käytöstä.

Muodostuu uudenlainen tilanne, kun keskellä Kaivokatua busseista ajaa enää yöliikennettä. Yöllä kai olisi mahdollista pysähtyä raitiovaunupysäkin 0302 kohdalla liikenneruuhkien vaikeuttamatta.

Pitkät pysäkinvälit eivät välttämättä helpota vaihtamista liikennevälineestä toiseen.

Suunnassa pohjoiseen bussilla 23N on Tyynenmerenkadulla kovin vähän muuta palvelua kuin päätepysäkki. Onko mahdollista pystyttää pysäkki lähelle Rionkatua? Voidaanko tulevan uuden bussilinjan 20 reittiä myös ulottaa samaan kohtaan?

Pysäkkiaikataulu on oikeassa, ja tässä päässä unohtui, että 23N:llä on arkiöinä lähtöjä päätepysäkiltään ennen yötaksaan siirtymistä. Yön läpi linja kulkee vain perjantain ja lauantain jälkeisinä öinä.

Jahas. Selvitetäänpä tässä tapauksessa, miten on. Jommassakummassa on virhe.

Vastaus löytyi, ja meidän inhimillisen virheemme vuoksi pe-merkintä on jäänyt sähköisistä aikatauluista pois. Teemme korjauksen.

Eli linja 23N kulkee vanhaan malliin vain pe-la- ja la-su-öinä.

Olisi varmaan hyvä muistuttaa jätkäsaarelaisille, että 23N liikennöi vain viikonlopun öinä (pe-la ja la-su) (vaikka aikatauluhaku antaa yhteyden myös torstaille 24.8?)

Tämä täsmennys on lisätty tiedotteeseen. Aikatauluhaku näyttää linjaa myös torstaille 24.8. siksi, että Helsingissä vietetään silloin Taiteiden yötä. Tapahtuman vuoksi HSL:n liikenne kulkee tuolloin perjantain aikataulujen mukaan.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.