Länsiväylää kulkevat vuorot Inkoosta Kirkkonummen kautta Helsinkiin U-vuoroiksi maanantaina 12.3.

Länsiväylää Inkoosta, Siuntion ja Kirkkonummen kautta Helsinkiin kulkeville kaukobussivuoroille palautetaan U-liikennesopimus maanantaista 12.3. alkaen eli HSL-liput käyvät näillä linjoilla jatkossa. Linjojen linjatunnus on 192(K, T, V). Helsingissä linjat käyttävät Kampin kaukoliikenneterminaalia, jonne ne ajetaan Eteläisen Rautatiekadun kautta. Linjoilla on neljä eri reittiversiota Helsingissä: linjojen T-vuorot ajetaan Lauttasaaren kautta ja V-versio kulkee Katajaharjun ja Lemissaaren liittymien kautta. Reittiversiot 192 ja 192K kulkevat sen sijaan suoraan Länsiväylää.

Kirkkonummella linjat käyttävät kantatien 51:n rampin pysäkkejä (Kirkkonummenportti) lukuunottamassa linjan 192K  Kirkkonummelta klo 7.00 kulkevaa vuoroa Helsinkiin ja  klo 15.45 Kampista lähtevää vuoroa Inkooseen, jotka käyvät Kirkkonummen matkakeskuksessa. Yhteensä lähtöjä on 7 päivässä arkisin molempiin suuntiin ja kaksi lauantaisin sekä sunnuntaisin . Linjojen aikataulut ja niiden käyttämät pysäkit Länsiväylän varrella löydät 12.3. alkaen Reittioppaasta ja tulostettavista aikatauluista. Linjoja liikennöivät Oy Pohjolan Liikenne Ab, Ampers Busstrafik Ab ja Wikströms Busstrafik Ab.

Kommentit

Kiitos tästä! Voisiko aikatauluhakuun saada sellaisen haun, joka tuottaisi kaikki 192-bussien aikataulut kirjaimesta riippumatta? Nyt haku pitää tehdä erikseen 192, 192K, 192V ja 192T. Aikataulua ei ole myöskään vielä painettavissa aikatauluissa, sellainen tulee varmasti pian?

Hei, tulostettaviin aikatauluihin on tulossa pian näiden linjojen aikataulut. Välitän osaltani eteenpäin toiveenne Reittioppaan yhdistelmäaikatauluista. Voitte toki myös itse laittaa aiheesta palautetta HSL.fi/palaute -sivun kautta.

Aikataulut tuntuvat olevan liian tiukat, tänäänkin tämä 13.25T vuoro tuli n. 20 minuuttia myöhässä Finnoonsolmun pysäkille. Aikataulujen mukainen ohitusaika on 13.38 , mutta bussi saapui vasta 13.55.

Hei, liikennöitsijät vastaavat U-liikenteen aikatauluista. Kyseistä vuoroa liikennöi Ampers Busstrafik Ab.

Eikö HSL:llä ole mitään sanottavaa asiaan? Luulisi että HSL maksaa kuljetuksesta josta taas me asiakkaat maksamme HSL:lle. Onko linjan 192 autoja mahdollista saada liveseurantaan mahdollisimman pian?

-Ärsyyntynyt moottoritien pysäkin vieressä asuva Espoolainen

Hei, pahoittelut myöhässä ajavista busseista ja voimme välittää tämän tiedon liikennöitsijälle tiedoksi. Reaaliaikaseuranta on kuitenkin mahdollista ainoastaan LIJ-laitteet omaavissa busseissa, joita näissä kauko- ja seutuliikenteen busseissa ei ole asennettuna.

Miksi 192 on ohjattu kulkemaan Mechelininkadun kautta eikä suoraan samaa linjaa Porkkalankatu pitkin Kamppiin kuin Länsiväylää kulkeneet bussit aiemmin?
Nykyinen reitti on huomattavasti ruuhkaisempi ja hidastaa bussin kulkua Helsingin päässä. Myöskään yhteydet Kampin eteläpuolelle eivät ole yhtä sujuvat kuin aiemmin.
Tulee väkisinkin mieleen, ettei linjasta ole haluttu tehdä liian sujuvaa, jotta asiakkaat pysyisivät metron käyttäjinä.

Hei, valitettavasti Kampin lähiliikenneterminaalin ja kaukoliikenneterminaalin välinen ajoyhteys Kampin keskuksessa on suljettu. Tästä johtuen linjat kulkevat Rautatiekatujen kautta.

Tämä on tapa selittää, sitä ettei haluta tehdä linjasta liian sujuvaa. Kun Länsimetro liityntäliikenteineen on niin hidas, niin mikään mukaan ei saa olla nopeampi. Asiakkaille ei saa muistua mieleen, miten nopeaa ja kätevää on matkustaa bussilla suoraan Kamppiin. HUONOA HSL! Järjestäkää niin, että Länsiväylää kulkevat bussit ajavat Porkkalankatua Kamppiin. Ja ottakaa pois ne Helsingin sisäiset linjat sieltä. Ne osaltaan ovat TODELLA HITAAT, kun pitää ajaa Kampista joko Mannerheimintielle tai sitten Runerberginkadulle. Summa summarum tästä on siis, että olette hidastaneet sekä Länsiväylän bussit, että pohjoiseen menevät bussit, laittamalla ne vääriin terminaaleihin. Linja 63 takaisin Elielinaukiolle, ja Runeberginkadun bussit takaisin katuterminaaliin. Ja Länsiväylän bussit Espoon terminaaliin. Miksi teidän pitää tehdä asiat näin HUONOSTI?

Koska Kampin lähiliikenneterminaalissa (ex. Espoon terminaali) on jo muita linjoja. Lisäksi osa 192:n vuoroista kuljettaa Matkahuollon rahtia ja rahtiterminaali on kaukoliikenteen terminaalin yhteydessä.

Kampin lähiliikenneterminaalissa on monta laituria, joilta ei lähde ollenkaan busseja. Se, että sieltä jo lähtee muita busseja, ei siis ole syy. Ja miten muka voi olla mahdotonta ajaa alas Rautatiekaduilta terminaaliin ja seuraavaksi poistua Lapinrinteeseen terminaalista? Rautatiekaduilta ajaa nykyisin busseja alas terminaaliin ja Länsiväylän yöbussit ajaa Lapinrinteeseen, joten ei yksinkertaisesti voi olla mahdotonta ajaa näin.

Hei, onko mahdollista jatkaa myös linja 191N Kamppiin? On hieman epäkäytännöllistä, että Kirkkonummen suunnasta tuleva yöbussi päättää reittinsä Matinkylään keskellä yötä (klo 1.17).

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.