Linjat 20N, 21 ja 21B siirtyvät poikkeusreitille työmaan takia Lauttasaaressa maanantaina 19.2.2018

Päivitys 22.2. Maanantaina 26.2. käyttöön korvaava pysäkki Heikkiläntiellä vastapäätä pysäkkiä H1074.

 

Linjat 20N, 21 ja 21B siirtyvät poikkeusreitille maanantaina 19.2.2018 Lauttasaaressa. Poikkeus johtuu kaivutyömaasta ja sen on arvioitu kestävän kesään 2019.

Linjojen 21 ja 21B poikkeusreitti:

Linjoilta poistuvat pysäkit: (Nahkahousuntie) ”H1045”, (Vattuniemenkuja) ”H1046”, (Vattuniemenkuja) ”H1047”, (Heikkilänaukio)”H1062”.

Poikkeusreitti: Melkonkatu – Nahkahousuntie – Vattuniemenkatu – Melkonkuja – Itälahdenkatu – Nahkahousuntie – Melkonkatu.


Linjan 20N  poikkeusreitti:

Poistuvat pysäkit: (Heikkiläntie)”H1043”, (Heikkiläntie)”H1044”, (Nahkahousuntie) ”H1045”, (Vattuniemenkuja) ”H1046”,(Vattuniemenkuja) ”H1047”, (Heikkilänaukio)”H1062”.

Korvaavat pysäkit: Heikkiläntien pysäkkipari Pajalahden puiston kohdalla  ja (Nahkahousuntie)”H1048”, (Melkonkatu)”H1052”, (Melkonkatu)”H1053”,

Poikkeusreitti suunnassa Katajaharju: Heikkiläntie – Melkonkatu - Nahkahousuntie – Vattuniemenkatu – Melkonkuja – Itälahdenkatu – Nahkahousuntie – Melkonkatu
Poikkeusreitti suunnassa keskusta . Heikkiläntie – Melkonkatu – Melkonkuja – Vattuniemenkatu- Nahkahousuntie – Melkonkatu – Heikkiläntie.

Kommentit

Tarkennus edelliseen: eli pysäkkien lisääminen Melkonkadulla koskee nykyistä poikkeusreittiä, joka sinällään on tosiaan parempi kuin ed. varsinainen reitti.

Kun nyt reiteistä keskustellaan, niin Vattuniemen bussireittejä voisi miettiä kokonaan uusiksi siten, että bussit ajavat ympyrää seuraavasti: Gyldenintie - Tallbergin puistotie – Särkiniementie- Wavulinintie - Itälahdentie – Melkonkuja – Vattuniementie – Tallbergin puistotie - Gyldenintie. Ja joka toinen bussivuoro ajaisi reittiä vastakkaiseen suuntaan, jolloin Vattuniemen itä- ja länsipuolien yhteydet paranisivat ja nopeutuisivat. Nykyiset linjat on suunniteltu mahdollisimman huonosti, kun bussit joutuvat poukkoilemaan aikaa vievästi ahtailla pikkukaduilla. Myös pysäkkejä voisi lisätä ainakin Melkonkadulla.

Hei, kiitos kehitysehdotuksesta koskien Lauttasaaren bussilinjoja. Mikäli haluat vielä henkilökohtaisen vastauksen, kannattaa laittaa ehdotus lisäksi virallisten palautekanaviemme kautta suoraan suunnittelijalle: hsl.fi/palaute

Ohjasin lapsen bussille 21B, Vattuniemenkadun pysäkille 1048. Tästä seuraava pysäkki on päätepysäkki Melkonkadulla.
Tarkoituksena oli että lapsi jatkaa sitten päätepysäkiltä seuraavalla bussilla metrolle.
Tänään aamulla, klo8.10, ulkona -17c ja bussikuski ei suostunut ottamaan 9vuotiaan kyytiin vaan tokaisi että ”Seuraava on minulla päätepysäkki. Voit yhtähyvin kävellä.” Ja nauroi.
Joten lapsi käveli sitten koko matkan Lauttikseen.
Hänellä on jo muutenkin pitkä koulumatka, kesto n45-60min, ja tämä järjestely pidentää matkaaikaa edelleen.
Olen ymmärtänyt ettäbussiin saa nousta myös päätepysäkkiä edeltävältä pysäkiltä.
Tämä äiti on aika pettynyt tämän aamuiseen touhuun!

Hei, pahoittelut tästä kokemuksesta. Busseilla voi myös matkustaa niin halutessaan yhden pysäkin välin. Laitan tästä tietoa eteenpäin linjan liikennoitsijälle ja voitte myös itse halutessanne tehdä henkilökohtaisen palautteen palautekanaviemme kautta.

Koska tämän järjettömän poikkeusreitin käyttö loppuu? Eihän ole suunnitelmissa jättää tätä järjestelyä pysyväksi? . Lähimmälle pysäkille matkaa nyt 700 m, joka on aivan liian pitkä matka kantakaupungissa.
Päätepysäkin pitäisi sijaita lenkin lakipisteessä tai vähän ennen eli pysäkin H1048 kohdalla tai viimeistään käännyttäessä Melkonkujalle. Nykyinen päätepysäkki ja pysäkki H1053 molemmat liian kaukana Vattuniemenkadun ja Purjeentekijänkadun alusta.

Hei, poikkeusreitti on voimassa nykyisen tiedon mukaan 7.3. saakka. Kesto riippuu kuitenkin työmaan edistymisestä.

Onko tuo H1074 nyt korvaava pysäkki metron suuntaan? Ja millä linjalla?

Hei, pysäkki Heikkilänaukio H1074 sijaitsee normaalilla paikallaan ja sitä käyttävät linjat 20N Asema-aukiolle ja 21 Vattuniemeen.

Minkä takia Vattuniemen kauppojen kohdalla ei ole (H1045:ttä ja H1062:hta) korvaavaa pysäkkiä? Pysäkkitolppakin (kyltti peitettynä) on jo valmiina Heikkiläntiellä paikallaan 21BX:n ajalta. Miksi kyseinen pysäkki ylipäätänsä siirrettiin Heikkiläntieltä Kiviaidankadulle? Kuitenkin samaan kohtaan Heikkiläntielle toiselle puolelle katua siirrettiin pysäkki Melkonkadulta? (Miksi se sitten siirrettiin siihen?)

Hei, kiitos kommentista. Heikkiläntie on kyseisessä kohtaa haastava väliaikaiselle pysäkille johtuen useista suojateistä ja tonttiliittymistä. Katsomme vielä olisiko mainitsemaasi kohtaan mahdollista laittaa korvaava pysäkki suunnassa Lauttasaaren metroasemalle.

Aivan järjetöntä että Vattuniemenkadun pysäkkiä H1045 ja Kiviaidanpysäkkiä H1062 ei ole voitu siirtää Melkonkadulle 65 "vanhoille" pysäkeille, s-marketin eteen. Kuka ihme on voinut keksiä niin kornit korvaavat pysäkit Melkonkadulle H1052 ja H1053 Vattuniemen kadun työmaan ajaksi? Sapettaa todella!!!

Aika järeä siirto. Voisi luulla, että Vattuniemenkatu katkaistaan koko matkalta, mutta kaivutyö kuulemma koskee vain Vattuniemenkadun ja Vattuniemenkujan risteystä, jossa toinen kaista on pois käytöstä. Eikö olisi voinut ajattaa linjat normaalireittiään muuten, mutta Vattuniemenkujan sijaan käyttää Kiviaidankatua myös toiseen suuntaan ajettaessa ja pistää sinne kadun varren tilapäisen pysäköintikiellon, jotta bussit mahtuvat kulkemaan. Näin olisi voitu pitää kaikki pysäkit ennallaan. H1053 on oudossa paikassa keskellä korttelia - houkuttelee oikomaan pihojen poikki.

Kartta on epäselvä, joten vastaattehan, kiitos. Voisitte avata, mikä uusi pysäkki korvaa minkäkin käytöstä poistetun.
-Mikä on H1047 korvaava pysäkki mennessä kohti pohjoista?
-Miksi H1048 on merkitty korvaavaksi pysäkiksi, kun se on nytkin käytössä? Eli minkä se korvaa?

Hei, pysäkkiä Nahkahousuntie (H1047) käyttää tällä hetkellä 20N Asema-aukiolle ja 21 Erottajalle. Työmaan aikana lähin pysäkki linjoilla 20N ja 21/B on H1053 Melkonkatu. Nahkahousuntie (H1048) taas on merkitty korvaavaksi pysäkiksi tiedotteessa, koska se sijaitsee lähimpänä pysäkkiä H1047 ja sitä voidaan käyttää yhteytenä linjoilla 21/B esimerkiksi Lauttasaaren metroasemalle.

Hei, miksi nahkahousuntien pysäkki kestustan suuntaan on kokonaan poistettu eikä esimerkiksi siirretty muutamia kymmeniä metrejä etelään? Melkonkujalle taivaltaminen vie puolet pidempään ja edelleen vaikeuttaa jo valmiiksi ontuvaa liikenettä metropysäkille. Kiitos vastauksesta jo etukäteen! Ja mitä tämä muutoksen pysyvyys edellisessä kommentissa tarkoitti?

Hei, koska linjat 21/B kiertävät poikkeusreittiä myötäpäivään Vattuniemenkadun, Melkonkujan ja Itälahdenkadun kautta, käyttäisi ainoastaan linja 20N siirrettyä pysäkkiä poikkeuksen aikana. Yölinjoilla taas ei ole päällekkäistä liikennöintiä metron kanssa ajallisesti.

Hienoa, tämän muutoksen pitäisi 21 osalta jäädä pysyväksikin reitiksi! Mutta miksei pysäkkiä H1062 Vattuniemestä voisi korvata korvaavalla pysäkillä? Samalla se korvaisi osaltaan myös pysäkkiä H1045, joka on pois käytöstä. Taitaisi olla korvaava pysäkkitolppakin vielä valmiina paikassa Heikkiläntiellä, jossa tuo sama Heikkilänaukion pysäkki Vattuniemestä päin sijaitsi 21BX:n aikana ennen kuin se jostain syystä (miksi?) siirrettiin Kiviaidankadulle (Samalla kuitenkin toiselle puolelle katua samaan kohtaan siirrettiin pysäkki Melkonkadulta.).

Mitä värit tässä kartassa tarkoittavat? Kadunnimet helpottaisivat tulkintaa. Nyt ei kyllä saa tästä selvää.

Hei, kiitos palautteesta. Karttaan lisätty nyt selite ja linjaviivoja ohennettu. Linjojen käyttämät reittikadut löydät myös tiedotteen tekstistä.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.