Merkittävä osa Pohjolan Kaupunkiliikenne Oy:n busseista ei liikennöi 4.10. aikana - liikenne palaa normaaliksi perjantaiaamuna

Päivitys 4.10. klo 18.15. Pohjolan Kaupunkiliikenteen liikennöimistä linjoista torstai-iltana 4.10. ajetaan noin kolmannes.  Liikennöinti alkaa normaaliin tapaan perjantai-aamuna 5.10. klo 4.00 alkaen.

Esimerkiksi linjalla 58 on lähes normaali liikenne. Espoon osalta iltapäivän liikenteessä noin joka neljännes lähtö kulkee. Espoonlahteen matkustavat voivat vaihtaa Niittykummussa linjoille 124 ja 125, jotka ajetaan normaalisti. Ajettavia vuoroja voit seurata Reittioppaan reaaliaikaisesta linjanäkymästä. Vihreänä olevat lähdöt ovat reaaliajassa eli ne ajetaan varmuudella. Esimerkiksi linjan 58 osalta täältä https://www.reittiopas.fi/linjat/HSL:1058/pysakit/HSL:1058:0:01

Ohje reittiopas linjanäkymä

Pohjolan Kaupunkiliikenne Oy:n Helsingin, Espoon ja Vantaan alueella liikennöivät bussilinjat jäävät ajamatta torstaina 4.10. työnseisauksen vuoksi. Bussit eivät kulje aamuliikenteen alusta lähtien ja työnseisaus jatkuu torstain ja perjantain väliseen yöhön. Oy Pohjolan Liikenne Ab:n kehyskuntien liikenne Sipoossa, Kirkkonummella ja Tuusulassa toimii normaalisti.

Työnseisaus vaikuttaa liikenteeseen etenkin eteläisessä Espoossa Suur-Espoonlahden ja Matinkylän alueella, Tapiolan ja Leppävaaran välillä, eteläisen Espoon ja Jorvin välisissä yhteyksissä, Westendissä, Pakilan ja Paloheinän suunnalla, Metsälässä, Oulunkylässä sekä paljon myös Helsingin poikittaislinjoilla.

Ainakin osittain ajamatta jäävät seuraavat linjat:

50
51
52
56
57
58
59
61 61T 61N
64
65
66 66K
67 67N
67V
104
111
113 113N
114 114N
143
145
146 146N
147 147N
164 164V
165 165N
531
531K
542
552
555
Katso vaihtoehtoiset bussilinjat 4.10. poisjääville linjoille

Joillain linjoilla osa vuoroista saatetaan ajaa riippuen siitä, kuinka paljon kuljettajia työnseisauksesta huolimatta tulee töihin, mutta tilanne selviää vasta torstaina.

Matkustajien kannattaa huomioida, että HSL:n Reittiopas ei Pohjolan Kaupunkiliikenne Oy:n linjojen osalta ole torstaina ajan tasalla. Myös pysäkkinäytöillä voi olla virheellistä tietoa.

Kommentit

Hyvä Kuljettajat, niin teidän pitääkin puolustaa työkavereitanne. Tässäkin tapauksessa jos asiakas olisi asiallisesti maksanut matkansa, ei olisi tullut ongelmaa. Pummi, ei suostunut poistumaan. Kuljettajan olisi pitänyt odotuttaa bussilastillista matkustajia, että olisi saatu vartija paikalle ja jos henkilö ei olisi vieläkään poistunut olisi pitänyt odottaa poliisia paikalle ja he olisivat voineet painia tämän "uropn" kanssa. MIKSI kukaan muu matkustaja ei auttanut kuljettajaa? Mitä jos sinun työpaikallesi ilmestyy joku huijari huonosti käyttäytymään, miten toimisit? Ymmärtääkseni turvatallenteessa näkyy, että pummi yritää huitaista kuljettajaa ja kuljettaja puolustautuu?? Ymmärtääkseni kyseessä on hyvä kuljettaja, aina ajallaan, ei hajota autoja. Ymmärrän työnantajaa on kansalaisten painostuksesta pääätynyt tähän, luulevat pääsevänsä helpoimmailla, kun irtisanovat perusteella väkivaltainen käytös. Työantaja ei voi sallia väkivaltaista käytöstä, mutta pitää heidänkin puolustaa omia työntekijöitään. Onko puolutautuminen ollut siis aiheeton? Myös meidän matkustajien on oltava kuljettajien puolella, syyttömän päälle ei olla suoraan hyökätty, vaan kuljettaja on puolustautunut, kun pummi ei ole häipynyt. Näitä pummejako me puolustamme? Ajelkaa vain jatkossakin ilmaiseksi ja kieltäytykää poistumasta, vaihdetaan vaan kuljettajia, niin sillä selvitään(kö). Toivottavasti kuljettajan irtisanominen peruutetaan.

Ymmärsinkö oikein, että Pohjolan Liikenteen kuskit kapinoivat ja lakkoilevat siksi, että yksi kuskeista sai potkut lyötyään matkustajaa? Ja eikös perjantai olisi ollut sopivampi lakkopäivä kuten aikaisempina vuosina? Olisi tullut pidempi viikonloppukin kuskeille. Viimeksi lakon syynä taisi olla joku luottamusmiehen "pahoinpitely" mistä ei sen enempää edes lakon jälkeen informoitu.

Hassua, ettei Helsingissä linjan 66K lähtöjä jäisi ajamatta.

Hei, kiitos huomiosta. Tämä on päivitetty nyt tiedotteeseen.

eli linja 69 korvaa linjat 61/ T ja 64 ja jos haluan esim. käpylään tai sörnäisiin niin pääsen 69??

Hassua, mutta linjoja 61/T korvaa kai myös linja 79 Siltamäen lähistöllä. Ylimääräinen vaihto taidetaan tarvita esim. Malmilla tai Mäkelänkadulla.

Eikö HSL voisi kertoa myös syytä seisaukseen, ja millä keinolla yksinomaan Pohjolan kaupunkiiikenteen liikennöimistä lähiöistä pääsee ihmisten ilmoille? Hyvittääkö HSL kausilippuja sellaisissa lähiöissä asuville, jotka eivät voi työnseisauksen vuoksi käyttää kausilippua työnseisauksen aikana?

Miksi reittioppaaseen ei saa etukäteen tiedossa olevien poikkeustilanteen mukaista tietoa?

Matiknkylässä matkustajalla ja kuljettajalla oli erimielisyys lipun oikeellisuudesta. Tilanne eteni pahoinpitelyksi ja seuraavana päivänä työnantaja irtisanoi kuljettajan. Tästä kuljettajien liitto riemastui ja järjesti asiasta työnseisauksen ja eivät halua tulla julkisuuteen. Huomenna on kuitenkin pakko koska iso remmi on laitetty nyt päälle ja toimittajien sekä matkustien tiedusteluja huomenna satelee.
Sama lyhyesti suomeksi: Kuljettaja löi matkustajaa ja sai kenkää.

Hei HSL! Millä vuosituhannella kymmeniä miljoonia euroja maksaneeseen reittioppaaseen voidaan syöttää päivän varoitusajalla liikennöintihäiriöt? Ei tuntuisi olevan kovin vaikeaa tässä tapauksessa, kun on vielä selkeästi tietyt linjanumerot jotka eivät liikennöi tietyillä tunneilla.

Tämä on täysin mahdollista, sillä esimerkiksi vappuaattona, joulupäivänä ja uudenvuodenaattona muutetaan aina yksittäisen päivän aikataulut kullakin linjalla. Jos tämä on mahdollista, on mahdollista nytkin muutella aikataulua yksittäisenä päivänä. Joku vaan ei jaksa tehdä tätä.

Tai tää on ilmeisesti syynä: "Ajettavia vuoroja voit seurata Reittioppaan reaaliaikaisesta linjanäkymästä"

Tämä on vähän hankalampi kiertää, mutta yksi tapa voisi olla sen kartan palauttaminen käyttöön jossa näkyy pisteenä kukin liikenteessä oleva kulkuväline.

Eli 562 bussi ja 736 bussi kulkevat normaalisti???

Eikö kalasatamassa pääse bussilla 4.10. lainkaan Pasilasta?

Jääkö linja165 kokonaan huomenaamuna ajamatta? Olisi hyvä tietää että voi töihin ilmoittaa ettei pääse tulemaan, ei täältä pääse Matinkylään mitenkään muuten.

Kyllä jää. Matinkylään pääsee kuitenkin Kauklahdesta E,U- ja L-junilla vaihtamalla bussiin 533 Kauniaisten asemalla. Linjaa 533 liikennöi Nobina.

Kiitos, pitää mennä junalla ja bussilla.

Meidän joukkoliikenteen käyttäjien ei myöskään tarvitsisi tietää, mitä linjoja ajaa mikäkin yhtiö. Menemme bussiin sen perusteella, mitä linjaa se ajaa ja milloin. Työnseisauksesta kärsivien linjojen numerot siis näkyviin, kiitos!

Kyllä tarvitsee! Kyllä pitää omien linjojen liikennöitsijät tietää, täytyy olla jotain pahasti vialla, mikäli ei voi niitä millään muistaa.. Muistelet vaikka bussin sisustusta niin tiedät, kuka sitä liikennöi..

Sinussa on jotain vialla, kun et voi pitää turpaasi kiinni!

Hei, lista poisjävävistä linjoista tuli juuri valmiiksi ja on nyt luettavissa. HSL pahoittelee viivettä!

Tämä viestintä ontuu nyt pahasti. Ilmoittakaa selkeästi mitkä linjat jäävät ajamatta.

On se kumma kun ei näitä peruutettuja vuoroja saada Reittioppaaseen asti puolen päivän varoajalla.

Harva varmaankaan tietää, mitä linjoja Pohjolan Kaupunkiliikenne ajaa, joten voisitteko lisätä, mitä linjoja tämä koskee?

Eiköhän jokainen tiedä, kuka liikennöi omia/käyttämiään bussilinjoja..

Ei tarvi tulla tänne vittuilemaan! Eivät kaikki, kuten en minäkään, tiedä mikä bussiyhtiö ajaa mitäkin linjoja. Meillä on tähdellisempääkin tekemistä kuin painaa tämä asia mieleen.

Eiköhän jokainen tiedä, kuka liikennöi omia/käyttämiään bussilinjoja..

Sivut

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.