Raitiolinja 4 ajaa poikkeuksellisesti Pikku Huopalahteen 14.5.–3.6., korvaava bussi 4X välillä Ooppera–Munkkiniemi

Raitiovaunu 4 ei liikennöi Töölön tullin ja Munkkiniemen välillä maanantaista 14.5. alkaen 3.6. asti. Syynä ovat Tukholmankadulla tehtävät katutyöt, jotka estävät raitioliikenteen kadulla.

Linja 4 kulkee Katajanokan ja Pikku Huopalahden välillä. Bussi 4X korvaa raitiovaunulta ajamatta jäävää osuutta välillä Ooppera–Munkkiniemi.

Raitiovaunua korvaavan bussin pääte- ja lähtöpysäkki on Töölön kisahallin pysäkki etelän suuntaan Mannerheimintiellä. Paras paikka vaihtaa raitiovaunuista bussin 4X kyytiin on Oopperalla, jossa Munkkiniemen suunnan bussi lähtee Runeberginkadun varresta (pysäkki H1332, Töölöntorin suuntaan).

Raitiovaunu 4 jättää ajamatta seuraavat pysäkit: Töölön tulli (Tukholmankadulla), Meilahden sairaala, Meilahdentie, Paciuksenkaari, Munkkiniemen puistotie, Laajalahden aukio, Tiilimäki, Saunalahdentie.

Korvaava linja 4X kulkee raitiovaunun 4 reittiä sillä poikkeuksella, että Munkkiniemen suuntaan linja kulkee Runeberginkatua, Topeliuksenkatua ja Haartmaninkatua pitkin Tukholmankadulle. Lisäksi bussi ei pääsääntöisesti mahdu pysähtymään raitiovaunupysäkeillä, vaan käyttää lähistöllä sijaitsevia kadunvarren bussipysäkkejä.

Raitiovaunua korvaavissa busseissa kelpaavat raitiovaunuliput, ja korvaavan bussin kyytiin voi nousta myös keskiovesta.

Raitiolinjan 4 aikataulu

Korvaavan bussin 4X aikataulu 14.5.-3.6.

Munkkiniemeen ja Munkkiniemestä voi myös matkustaa useilla tavanomaisilla bussilinjoilla. Meilahden ja Töölön kautta Kampin suuntaan kulkevat muun muassa bussilinjat 14, 18 ja 39, Meilahden kautta Pasilan suuntaan linjat 58 ja 551 ja Meilahden kautta Mannerheimintietä Kamppiin linjat 206, 212 ja 213.

Linjan 4X pysäkit:

Ooppera (vain Munkkiniemen suuntaan)

Linjan virallinen lähtöpysäkki sijaitsee Mannerheimintien varressa Töölön kisahallilla etelän suuntaan (H1914), mutta linjan kyytiin kannattaa nousta Oopperan pysäkillä Runeberginkadulla (H1332).

Pysäkit kartalla:
Oopperan pysäkki Runeberginkadulla (H1332): linkki
Töölön kisahallin pysäkki Mannerheimintiellä (H1914): linkki

Töölöntori (vain Munkkiniemen suuntaan)

Bussi pysähtyy Topeliuksenkadun varressa sijaitsevalla bussipysäkillä H1309.

Pysäkki kartalla: linkki

Töölön kirjasto (vain Munkkiniemen suuntaan)

Bussi pysähtyy Topeliuksenkadun varressa sijaitsevalla bussipysäkillä H1315.

Pysäkki kartalla: linkki

Kirjailijan puisto (vain Munkkiniemen suuntaan)

Bussi pysähtyy Topeliuksenkadun varressa sijaitsevalla bussipysäkillä H1319.

Pysäkki kartalla: linkki

Haartmaninkatu/Tukholmankatu/Mäntytie (korvaa raitiovaunupysäkkiä Meilahden sairaala)

Munkkiniemen suuntaan bussi pysähtyy Haartmaninkadun pysäkillä Haartmaninkadun varressa (H1323). Töölön kisahallin suuntaan bussi pysähtyy Tukholmankadun pysäkillä Tukholmankadun varressa (H1380) ja Mäntytien pysäkillä Tukholmankadun varressa (H1382).

Pysäkit kartalla:
Haartmaninkadun pysäkki: linkki
Tukholmankadun pysäkki: linkki
Mäntytien pysäkki: linkki

Meilahdentie

Bussi pysähtyy Paciuksenkadun varressa sijaitsevilla bussipysäkeillä (H1384, H1385).

Pysäkit kartalla:
Munkkiniemen suuntaan (H1385): linkki
Töölön kisahallin suuntaan (H1384): linkki

Paciuksenkaari

Bussi pysähtyy Paciuksenkadun varressa sijaitsevilla bussipysäkeillä (H1386, H1387).

Pysäkit kartalla:
Munkkiniemen suuntaan (H1387): linkki
Töölön kisahallin suuntaan (H1386): linkki

Munkkiniemen puistotie

Bussi pysähtyy Munkkiniemen puistotien varressa sijaitsevilla bussipysäkeillä (H1399, H1400). Lisäksi bussi pysähtyy Töölön kisahallin suuntaan myös Munkkiniemen aukion pysäkillä Paciuksenkadulla (H1390).

Pysäkit kartalla:
Saunalahdentien suuntaan (H1399): linkki
Töölön kisahallin suuntaan, Munkkiniemen puistotie (H1400): linkki
Töölön kisahallin suuntaan, Munkkiniemen aukio (H1390): linkki

Laajalahden aukio

Bussi pysähtyy Munkkiniemen puistotien varressa sijaitsevilla bussipysäkeillä (H1401, H1402)

Pysäkit kartalla:
Saunalahdentien suuntaan (H1401): linkki
Töölön kisahallin suuntaan (H1402): linkki

Tiilimäki

Bussi pysähtyy molempiin suuntiin raitiovaunun 4 käyttämillä pysäkeillä.

Pysäkit kartalla:
Saunalahdentien suuntaan (H0125): linkki
Töölön kisahallin suuntaan (H0126): linkki

Saunalahdentie

Bussi käyttää samaa lähtöpysäkkiä kuin raitiovaunu.

Pysäkki kartalla (H0127): linkki

Töölön tulli (vain Töölön kisahallin suuntaan)

Bussi pysähtyy Töölön tullin bussipysäkillä Tukholmankadulla (H1378).

Pysäkki kartalla: linkki

Kansaneläkelaitos (vain Töölön kisahallin suuntaan)

Bussi pysähtyy Kansaneläkelaitoksen bussipysäkillä Mannerheimintiellä (H1916, Alepan edessä).

Pysäkki kartalla: linkki

Töölön kisahalli (korvaa raitiovaunupysäkkejä Töölön halli ja Ooppera)

Bussi pysähtyy Töölön kisahallin bussipysäkillä Mannerheimintiellä raitiovaunuvarikon kohdalla (H1914). Bussin 4X päätepysäkki.

Pysäkki kartalla: linkki

Saat esiin suuremman version klikkaamalla karttaa!

Kommentit

Hups kirjoitin vahingossa ruunebetgkinkadulla vaikka olisi pitänyt kirjoittaa ruuneberginkadulla

Tässä tiedotteessa lukee että linjan 4x pääte ja lähtöpysäkki on töölön kisahallilla ja sama reittioppaassa mutta kartassa näkyy että 4x päätepysäkki on töölön kisahallilla ja lähtöpysäkki ooppera ruunebetginkadulla. kumpi on oikein?

Linjan lähtöpysäkki on virallisesti tosiaan Töölön kisahalli, mutta olemme ohjeistaneet matkustajia sekä kartoissa että muissa kanavissamme nousemaan kyytiin Oopperan pysäkiltä, missä vaihtokävely-yhteys on kaikkein lyhin.

Tänään 14.5. ratikka 10 ajoikin Pikku Huopalahdesta katajanokalle. Onneksi ei ollut kiire mihinkään.

Astuithan varmasti ratikan 10 kyytiin

Linja 4 voisi kyllä kääntyä töölön hallin ratapihalla ja pysäkillä töölönhalli hallin ratapihalla ja pysäkillä sibeliuksenkatu ja HSL vastatkaa miksi ei käänny siellä

Hups unohdin kirjoittaa ratapiha ja pysäkillä välissä pysähtyä

Hups unohdin kirjoittaa ratapiha ja pysäkillä välissä pysähtyä

Hei, yleensä linja 4 tällaisessa poikkeustilanteessa kääntyisi tosiaan joko Töölön hallilla tai Kuusitiellä, mutta näillä kääntöpaikoilla ei ole linjan 4 raitiovaunuille tällä hetkellä tilaa. Töölön hallin kääntöpaikka on linjan 8 käytössä elokuun loppuun asti, ja Kuusitien kääntöpaikalle taas päättyy linja 3. Tästä syystä ratikka 4 ajaa Pikku Huopalahteen asti.

"Raitiovaunun pääte- ja lähtöpysäkki on Töölön kisahallin pysäkki etelän suuntaan Mannerheimintiellä. Paras paikka vaihtaa raitiovaunuista bussin 4X kyytiin on Oopperalla, jossa Munkkiniemen suunnan bussi lähtee Runeberginkadun varresta (pysäkki H1332, Töölöntorin suuntaan)."

Tuossa alussa pitäisi varmaan lukea "korvaavan bussin", "4X:n" tms.

Kiitos kommentista - niin todellakin pitäisi. Tämä on nyt korjattu.

Tuleeko linjojen 4 ja 10 vaunuille siirtymisiä linjalta toiselle Pikku Huopalahdessa?

Linjat 206, 212 ja 213 kulkevat nykyään Kamppiin, toki Mannerheimintien kautta.

Kiitos korjauksesta - tämä on nyt muokattu. Tiedotteen laatija eli tuolla ratkaisevalla hetkellä menneisyydessä.

Kyllä on mukavaa olla HSL:n asiakas. Milloin on mitäkin. Jännää kun ei yhtään tiedä ehtiikö perille puuttuvien vuorojen vuoksi, varsinkin nyt tulee korvaava 4x bussi. Matkaan saa lähteä tunnin puolitoista ennen tarvittavaa ajankohtaa. On tämä niin suurkaupunki.

Sitten ihmetellään kun yksityisautoilu ei vähene. No ei kai. Esim. normaalistikin 4 saisi olla paljon enemmän vuoroja. Ja auta armias kun puuttuu välistä vuoro (joka päiväistä, voinen väittää) ja kun puuttuva 4 tulee. Ollaan kuin sillit purkissa, jokainen on vihainen, ihmiset eivät tajua ottaa reppua pois selästä, ja onpa mukavaa saada jatkuvasti repusta naamaan tms.

4.nenhan kulkee arkisin jo 5-6minuutin vuoroväleillä miten siihen lisättäisiin enemän vuoroja. Ja toiseksi 4X on myöhässä Munkkiniemen suuntaan vain sen takia että meilahden risteyksen valot eivät ole tarpeaksi nopeat usean bussin kääntymiseen mikä aiheuttaa per lenkki 2-3minuutin myöhästymisen. Ja itse en ole nähnyt 4.osta ikinä niin täynnä ettei sinne tiivistämällä mahtuisi ja mitä poikkeustiedotteita seuranneena voin sanoa että en ole ikinä nähnyt tiedotetta joka koskisi 4.losen peruttua vuoroa

En tiedä miten, mutta jos kyseessä on ns. "HKL-minuutit", eli kun ratikka on tulossa vaikkapa 6 minuutin päästä, ja 6 minuutin päästä edelleen tulossa 6 minuutin päästä, niin jotain pitäisi tehdä. Mutta totta on, eihän sinne ruuhkaan auta mitään jos laittaa lisää ratikoita jonottamaan. Paitsi yhdessä asiassa: ensimmäinen 4 ratikka ei meni niin täyteen kun voisi jäädä hyvin mielin odottamaan jo näkyvissä tulevaan toiseen 4:een.

Jos et ole nähnyt 4 ratikkaa niin täynnä ettei sinne mahdu enää, niin ei todista muusta kuin että sinä et ole moista nähnyt. Olen nähnyt jopa tilanteen, jossa tupaten täysi ratikka ajoi pysäkin ohi, ja päästi ulos pyrkivät siellä ulos (olin itse kyydissä).

Ja sitten vähän hymyä huuleen. Nythän tämä pysäkkisekoilu loppuu 3. päivä. Mukavaa. Toivottavasti ei nyt ihan tänä kesänä tule lisää pysäkkien puuttumisia 4:elle. Kiitos. Mukavaa kesää kaikille.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.