Raitiolinjat 4 ja 10 palaavat normaaleille reiteille maanantaina 17.9.

Kiskotöistä johtuen raitiolinjojen 4 ja 10 liikenne korvataan osittain busseilla 3.-16.9. Linjat eivät liikennöi Oopperalta Munkkiniemeen tai Pikku Huopalahteen tuolloin. Raitioliikennettä korvaavia bussseja 4X ja 10X liikennöidään raitiolinjojen normaaleina liikennöintiaikoina ja ne käyttävät reitin varrella olevia bussipysäkkejä, jotka on merkitty linjan tunnuksella eli 4X tai 10X. Vaihto raitiovaunusta korvaavaa bussiin tapahtuu Oopperan pysäkeillä, jossa korvaavat bussit käyttävät sekä Helsinginkadulla (H2185) että Mannerheimintiellä (H1999) sijaitsevia Oopperan bussipysäkkejä suunnassa Munkkiniemeen ja Pikku Huopalahteen.

Raitiolinjojen poikkeusreitit

  • Raitiovaunu 4 liikennöi väliä Katajanokka - Ooppera normaalisti ja kiertää poikkeusreitillä Eläintarha-Alppila lenkin myötäpäivään. Bussilinja 4X korvaa väliä Ooppera – Munkkiniemi.
  • Raitiovaunu 10 liikennöi välin Kirurgi - Ooppera normaalisti ja kiertää poikkeusreitillä Alppila-Eläintarha lenkin vastapäivään. Bussilinja 10X korvaa väliä Ooppera – Pikku Huopalahti.

Raitiolinjoja korvaavien bussien reitit

Linja 4X kulkee Munkkiniemen suuntaan reittiä Helsinginkatu–Mannerheimintie-Tukholmankatu ja siitä edelleen linjan 4 reittiä päätepysäkilleen Munkkiniemeen. Kohti Oopperaa linja 4X kulkee samaa reittiä. Linja 4X Reittioppaassa

Linjan 4X pysäkit suunnassa Ooppera;

  • Saunalahdentie H0127; Tiilimäki H0126; Laajalahden aukio H1402; Munkkin. puistotie H1400; Munkkiniemen aukio H1390; Paciuksenkaari H1386; Meilahdentie H1384;Tukholmankatu H1380; Töölön tulli H1378; Kansaneläkelaitos H1916; Töölön kisahalli H1914; Ooppera H2062 (Helsinginkatu)

Linjan 4X pysäkit suunnassa Munkkiniemi;

  • Ooppera H2185 (Helsinginkatu);Ooppera H1999 (Mannerheimintie); Töölön kisahalli H1915; Kansaneläkelaitos H1917; Töölön tulli H1379; Tukholmankatu H1381; Meilahdentie H1385; Paciuksenkaari H1387; Munkkin. puistotie H1399; Laajalahden aukio H1401; Tiilimäki H0125; Saunalahdentie H0127

 

Linja 10X kulkee Pikku Huopalahden suuntaan reittiä Helsinginkatu–Mannerheimintie-Vihdintie linjan päätepysäkille Korppaanmäkeen. Kohti Oopperaa 10X kulkee samaa reittiä kuin raitiolinja 10 normaalisti. Korppaanmäentiellä bussit käyttävät samoja pysäkkejä kuin linjan 10 raitiovaunut, mutta Mannerheimintiellä bussipysäkkejä. Linja 10X reittioppaassa

Linjan 10X pysäkit suunnassa Ooppera;

  • Korppaanmäki H0148, Haapalahdenkatu H0146, Kytösuontie H0144, Ruskeasuo H1928, Tilkka H1926, Kuusitie H1920, Töölön tulli H1918, Kansaneläkelaitos H1916, Töölön kisahalli H1914, Ooppera H2062 (Helsinginkatu)

Linjan 10X pysäkit suunnassa Pikku Huopalahti;

  • Ooppera H2185 (Helsinginkatu);Ooppera H1999 (Mannerheimintie); Töölön kisahalli H1915; Kansaneläkelaitos H1917; Töölön tulli H1919; Kuusitie H1923; Tilkka H1927; Ruskeasuo H1931; Ruskeasuon varikko H1935; Korppaanmäki H0148

 

Kartta raitiolinjoista ja korvaavista busseista 3.-16.9.

Raitiolinjasto 3.9.-16.9.2018

Raitiovaunujen 4 ja 10 poikkeusreitit

 

 

Takaisin ylös

Kommentit

Alppila kiittää lisääntyneistä yhteyksistä ja lähes palautetusta suorasta yhteydestä Töölöön! Kiitos!

Toimivatko nämä linjat myös samalla lailla, kuten 8x, eli ovat "raitiovaunuja"? Eli kaikista ovista saa kulkea ja lippua ei tarvitse piipata laitteeseen, jos matka maksettu?

Jos näin on, voitteko informoida tästä ihmisiä mm. pysäkkimainoksin ja bussissa kuljettaja voisi tästä muistutella, yms. Matkanteko sujuvoituu ja aikataulussa pysytään paremmin, kun 20 ihmistä ei jonota lipun leimaamiselle ja vain 2 tajuaa mennä keski- ja takaovista.

Hei, näissä busseissa tosiaan toimitaan kuten raitiovaunuja korvaavien bussien osalta yleensäkin eli bussiin voi nousta myös keskiovesta ja raitiovaunuliput käyvät. Tästä on myös tiedotettu bussien liikennöitsijää. Valitettavasti pysäkkimainoksia tämän kahden viikon osalta ei ole erikseen tehty aiheesta.

Eikö sentään saisi A4-tiedotetta lyhyellä nasevalla otsikolla, jolloin sen huomaa mahd. moni.

Ja kuljettajien informointia ei voi liikaa korostaa. Nimim. ihan liikaa kuraa niskaansa saanut näiden remppojenne yhteydessä.

Kiitos kommentista. Tietoa lippukäytännöistä löytyy mm. aikatauluista ja lisäksi niiden pysäkkien aikataulunäytöistä joilla 4X tai 10X pysähtyvät.

Ainakaan pysäkillä 1400 Munkkiniemen puistotie en huomannut minkäänlaista tiedotetta poikkeusreitistä edes ylipäätään. Aikataulunäytöllä muistaakseni näkyi 4X, mutta mitään mainintaa lippujen kelpoisuudesta tai ovien käyttämisestä ei ollut.

Hei, korvaavilla pysäkeillä on korvaavien linjojen linjakilvet ja aikataulut, mutta ei erillistä tiedotetta. Tiedotteita on asennettu niille pysäkeille joilta 4 ja 10 raitiovaunut eivät kulje. Aikataulunäytöissä näillä korvaavilla pysäkeillä kuitenkin lukee "Raitiovaunuja korvaavassa X-bussissa käyvät raitiovaunuliput, voimassaolevalla lipulla voi nousta kyytiin myös keskiovesta."

Saattaa olla että lukikin. Kyseisellä pysäkillä aikataulunäyttöön ei mahdu tiedoteesta kuin pari sanaa kerrallaan, joten tuonkin mittaisen virkkeen lukemiseen menee hyvä tovi. Oletteko käyneet mittaamassa kuinka kauan?

Hei, kiitos kommentista. Pienillä aikataulunäytöillä on tosiaan rajoitteensa ja lisäksi näytöissä on hieman eroja toisiinsa verrattuna. Kyseisen tiedotteen näyttämiseen kuuluu näytöllä jolla asiaa mitattu noin 17 sekunttia.

Eikös tämä Alppilan lenkki ole parempi kuin Töölön hallille ajo?
Koska 4 ja10 ajelee Alppilan lenkin, niin reitille osuvat pysäkit ovat kai käytössä? Näiden korvaavien bussejen LISÄKSI voisi vihjaista, että voihan sitä myös vaihtaa raitiovaunu kolmoseen tai kolmosesta yhteisillä pysäkeillä Alppilassa !?

Ainakin huonojalkaiset vanhukset tykkää enemmän raitiovaunuista kuin busseista, niin heille tosi hyvä vaihtoehto.

Ja juu, tiedostan ettei kuitenkaan sovi heille, jotka menevät eri kohtiin kuin kolmosen reitti...mutta auttanee joitakin.

Onko tosiaan niinkuin kartassa näkyy että oopperan pysäkeiden nimet muutetaan Ooppera (Mannerheimintie) ja Ooppera (Helsinginkatu)

Hei, pysäkit on karttaan merkitty Helsinginkadun ja Mannerheimintien pysäkeiksi, koska poikkeuksen aikana raitiolinjat käyttävät  sekä Helsinginkadun että Oopperan pysäkkejä eivätkä ainoastaan vain toista. Pysäkin nimiä ei siis olla tässä yhteydessä muuttamassa virallisesti.

Kyllähän linjat 10 ja 4 voisi päättyä
töölön hallille/Oopperalle ja eihän linja 8 käytä sitä kun tämä poikkeusreitti alkaa

Raitiolinjojen 4 ja 10 poikkeusreittiä ei ole haluttu kytkeä linjan 8 poikkeuksen loppumiseen. Muun muassa tästä johtuen linjat eivät pääty poikkeuksen aikana Töölön hallille.

Voisitte avata hieman, että miksi? Viekö kaksi linjaa Töölön hallila liikaa tilaa, ettei pysty tasaamaan aikaa siellä..?

Näin tosiaan on ettei kahden raitiolinjan päättämistä Töölön hallille ole katsottu järkeväksi liikennöinnin kannalta. Lisäksi jos odottamattomasta syystä linja 8 ei pääsisi palamaan normaalille reitillleen 1.9. niin myös sen pitäisi kääntyä Töölön hallilla. Tästä johtuen yllä mainittu poikkeusreitti on suunniteltu.

Voisiko olla niin, että tämän päivän raitiovaunut ovat painavempia verrattuna esim 1950- ja 1970/80-luvun vainuihin ja kuormittavat ratoja enemmän?
Siirtyminen takaisin lyhyempiin vaunuihin jotka liikennöisivät tiheämmin olisi mukavaa. Vaikka tässä poliittisessa ilmastossa ei varsin realistista.

Voi luoja että olen kyllästynyt näihin jatkuviin muutoksiin tällä alueella. Milloin ei ole pysäkkiä, milloin ei kulje joku linja. Milloin taas katoaa pysäkki toisesta paikkaa. Ja taas näitä. Heitättekö siellä tikkaa kartalle, että mistä katkaistaan matkustajien kiusaksi vähän linjoja, ja poistetaanpa vähän pysäkkejä.

Ymmärrettävää, että muutokset harmittavat. Meillä on rajalliset mahdollisuudet estää muutoksia, jotka johtuvat asuntojen ja liiketilojen rakentamisesta tai kaapeloinnista. Myös raiteet kuluvat ja vaativat kunnostamista. Ratatyöt pitää tehdä kesäaikaan. Ratatöitä tehdään joka kesä, mutta vaihdellen eri alueilla, eivätkä kaikki työt ole yhtä laajoja, vaan työt voidaan tehdä pääasiassa yöaikaan äänekkäitä työvaiheita lukuun ottamatta.

Nimenomaan! Tuntuu siltä, että erilaiset poikkeukset ja muutokset ovat lisääntyneet tätä nykyä todella paljon. Joskus saattoi olla vuodessa yksi tällainen tapaus, mutta nyt niitä on kyllä vuodessa aivan liikaa. Ja koko ajan pitäisi sopeutua muutoksiin, mutta aika vaiketa kun näin tiuhaan tahtiin tulee...

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.