Suuret työmaat käynnistyvät Sipoon Nikkilässä – bussit siirtyvät poikkeusreiteille 4.6. alkaen

Kesäkuussa Sipoon Nikkilässä alkaa uuden linja-autoterminaalin rakennustyöt ja Ison Kylätien saneeraaminen. Töiden vuoksi kaikki Nikkilässä kulkevat bussilinjat siirtyvät poikkeusreiteille kesäkuussa. Ensimmäiset linjat siirtyvät poikkeusreiteille maanantaina 4.6., ja loputkin linjat saavat uudet reitit kesäaikataulukauden vaihtuessa maanantaina 18.6.

Töiden arvioidaan valmistuvan syksyllä 2018, mutta tiettyjen poikkeusreittien osalta päivämäärät tarkentuvat vielä. Mikäli Ison Kylätien ajoyhteys ei ole käytössä vielä talviaikatauluihin siirryttäessä 13.8.2018, myös linjat 984, 992 ja 993 (vain talvikauden liikenteessä ajavat) siirtyvät poikkeusreitille. Näistä poikkeusreiteistä tiedotetaan erikseen.

4.6.2018: Linjat 986 ja 987 siirtyvät poikkeusreiteille

Työt alkavat 4.6., jolloin liikenne Suursuonkujan kautta katkeaa. Samalla linjat 986 ja 987 siirtyvät poikkeusreiteille: ne kääntyvät Isolta Kylätieltä Nikkiläntielle vasemmalle ja ajavat Jokipuiston koulun vieressä sijaitsevalle kääntöpaikalleen (Pilvilinnantien pysäkki Puutarhurintien päässä). Reitti on sama myös päinvastaisessa suunnassa.

Linjojen 986 ja 987 poikkeusreitti on voimassa 12.8.2018 asti.

Ajamatta jäävät pysäkit: Nikkilän terveysasema, Suursuontie, Nikkilän koulukeskus, Urheilutie, Kirkkoniityntie

Linjojen 986 ja 987 poikkeusreitti Nikkilässä

18.6.2018: Muut Nikkilässä kulkevat linjat siirtyvät poikkeusreiteille, linja 841N jatkaa Nikkilään

Linjat 785, 786, 787, 788 ja 985

Liikenne Isolla Kylätiellä katkeaa Nikkiläntien eteläpuolella, jolloin Nikkilän bussilinjat eivät enää voi ajaa Itäisen Jokipuiston lenkkiä. Kun bussit saapuvat Helsingin tai Keravan suunnasta Nikkilään, ne käyvät ensin tekemässä piston Jokipuiston koulun vieressä sijaitsevalle väliaikaiselle kääntöpaikalle (Pilvilinnantien pysäkki Puutarhurintien päässä) ja jatkavat sen jälkeen Nikkilän linja-autoasemalle. Kun bussit lähtevät Nikkilän linja-autoasemalta Helsingin tai Keravan suuntaan, ne käyvät tekemässä piston Jokipuiston koululla.

Poikkeuksen sääntöön muodostaa Helsinki–Nikkilä–Porvoo-reitillä ajava linja 788: se käy Helsingistä saapuessaan ensin linja-autoasemalla ja vasta sitten Jokipuiston koulun kääntöpaikalla. Vastaavasti Porvoon suunnasta saapuessaan bussi käy ensin Jokipuistossa ja vasta sitten linja-autoasemalla.

Poikkeusreitti on voimassa syksyyn 2018 asti. Tarkempi päivämäärä varmistuu myöhemmin.

Ajamatta jäävät pysäkit: Kuntala, Kirkkoniityntie

Linjojen 785, 786, 787, 788 ja 985 poikkeusreitti Nikkilässä

Linja 991

Linja 991 kiertää Ison Kylätien työmaan Nikkiläntien ja Brobölentien kautta. Linjalle rakennetaan Brobölentielle Söderkullan suuntaan tilapäiset pysäkit Martinkyläntien th ja Vanha kirkko.

Poikkeusreitti on voimassa syksyyn 2018 asti. Tarkempi päivämäärä varmistuu myöhemmin.

Ajamatta jäävät pysäkit: Kuntala, Urheilutie, Vanha kirkko (Isolla Kylätiellä)

Linjan 991 poikkeusreitti Nikkilässä

Linja 841N

Yölinjan 841N reitti jatkuu Söderkullasta Nikkilään, ja lähdöt Rautatientorilta ajavat Linnanpellon kautta Jokimäkeen. Linja 841N alkaa ajaa Nikkilässä samaa poikkeusreittiä kuin linja 991.

Kommentit

HSL vaikuttaa parhaillaan maksimoivan lipputulonsa, ja kaipa matkustajakin kelpaa osallisiin.

Mitä varsinaiseen kiertoreittiteemaan tulee, miltä näyttää kartalla toivottavasti tilapäinen kesäkierros viikonloppuyönä Nikinmäestä tai muualta itäiseltä Vantaalta Nikkilään? Entä Sipoon Myyraksesta Nikkilään?

nimim. Öinen liikkumiskieltoko

Samaan tapaanhan nykyisellään kierros Mellunkylästä tai Söderkullasta Nikkilään on pitkä. Matkustajia on sen verran vähän, ettei voida ajaa kumpaakin reittiä vaan oleellisinta on kantakaupungista Nikkilään pääseminen, jossa suurin osa ajanvietosta tapahtuu.

Omasta mielestäni paras olisi palaaminen takaisin vuoteen 2014, eli Porvoon yölinjan ajattaminen Östersundomin ja Sipoonrannan kautta ja linjan 841N lakkauttaminen ja siltä vapautuvien resurssien käyttäminen Nikkilän yöliikenteeseen. 841N ja 848 on turhan päällekkäiset, kun 848 kuitenkin menee tunnin välein.

Kelpaavatko linjalla 841N kaikilla matkoilla HSL:n liput?

Miksi linjalla 841N kelpaisi HSL-liput kaikilla matkoilla? Älä kuormita turhaan tätä palvelua, just hyvä kun on mahdollisuus kommentoida ja ainakin toistaiseksi saa vastauksia.

HSL vaikuttaa parhaillaan maksimoivan lipputulonsa, ja kaipa matkustajakin kelpaa osallisiin.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.