Metro ei liikennöi välillä Kamppi - Helsingin yliopisto - Raitiolinjat 7 ja 9 kulkevat Hakaniemen ja Kampin välillä

Päivitys 23.8. klo 22:28: Metro liikennöi lauantaina 24.8. koko osuudella, mutta Rautatientorin metroasema pysyy kiinni: Liikennetiedote aiheesta

Päivitys 23.8. klo 21:15: Metrot aloittaneet liikennöinnin osuudella Kamppi-Ruoholahti

Metro ei liikennöi välillä  Kamppi - Helsingin yliopisto. Metrot liikennöivät osuuksilla Matinkylä-Kamppi ja Helsingin yliopisto-Mellunmäki/Vuosaari mutta harvennetuin vuorovälein. Häiriö johtuu Rautatientorin metroasemalla kertyneestä vedestä.

Korvaavat yhteydet

Raitiolinja 9 ajetaan poikkeusreittiä Ruoholahden kautta Jätkäsaareen raitioliikenteen loppuun. Huutokonttori ja Välimerenkatu jäävät ajamatta.

Korvaavina yhteyksinä toimivat Lauttasaaren bussit 20, 21 ja 21B jotka ajavat poikkeuksellisesti Kampin terminaaliin suoraan Porkkalankatua.  Lisäksi liikennöidään erillistä linjaa välillä Kampin terminaali ja Lauttasaaren metroasema. Lauttasaaren ja  Kampin välillä on korvaavassa bussiliikenteessä noin 5 minuutin vuoroväli. Korvaava liikenne loppuu klo 23:30. Linjat käyttävät reitin varrella olevia pysäkkejä kuten Lapinrinne. Ajamatta jäävät osuudet Bulevardi ja Eira.

Lännestä tullessa: Jää pois Kampissa. Täältä kävely tai raitiovaunut 7 ja 9 Helsingin yliopiston metroasemalle tai Hakaniemeen.

Idästä tullessa: Jää pois Hakaniemessä tai Helsingin yliopistolla metrosta ja raitiovaunuilla 7 tai 9 Kamppiin. Kampin terminaalista bussit 20 ja 21 lähtevät laitureista 53 ja 54 Lauttasaareen jossa vaihto metroon.

 

Lisäliikenne Espoon suorilla linjoilla:

  • Linjalla 147A:
    • Lähdöt Kampista minuuteilla :07, :22, :37, :52. Ensimmäinen lähtö 14:22. Viimeinen lähtö 18:52. Ajetaan laiturista 47.
  • Linjalla 164A:
    • Lähdöt Kampista minuuteilla :12 ja :42. Ensimmäinen lähtö 14:42. Viimeinen lähtö 18:42. Ajetaan laiturista 48.
  • Paluusuuntaan ajetaan reittiä 164AV.
    • Lähdöt Saunalahdesta minuuteilla :27 ja :57. Ensimmäinen lähtö 15:27, viimeinen lähtö 17:57.

 

Kamppi-Lauttasaari bussien reitti

Lauttasaaren kääntö

Linjojen 20, 21, 21B poikkeusreitti Kamppiin

Kommentit

kulkeeko metrot huomenna aamusta lähtien ihan normaalisti?

Moneen saakka Kampin terminaalin ja Lauttasaaren metroaseman väliä ajetaan?

Korvaava liikennettä ajetaan normaalin metron liikennöintiajan loppuun eli klo 23:30 saakka. Tämän jälkeen busseilla on normaali yöliikenne yölinjoilla.

Missä viipyvät Itäkeskuksen suuntaan menevät korvaavat bussilinjat?

Metroliikennettä pyritään liikennöimään Mellunmäen ja Vuosaaren suuntiin keskustasta. Lisäksi Itäväylällä on olemassa rinnakkaista bussiliikennettä kuten linjat 500 ja 510 Pasilaan jossa voi vaihtaa junaan kohti keskustaa. Myös korvaavan liikenteen järjestäminen vaatii aina kalustoa ja kuljettajia. Tästä syystä erillistä korvaavaa liikennettä ei ole aloitettu idän suunnassa.

Mutta Espoon suuntaan saatiin lisä bussit onnistumaan... hmm??Mitä tarkoitaa termi pyritään konkreettisesti?Kulkeeko metro itään vai ei?

Ajaako linja 21B myös Kamppiin asti ja takaisin? Normaali reitti Vattuniemi-Lauttasaaren metroasema?

Hei, kaikki Lauttasaaren linjat eli 20, 21 ja 21B ajetaan suoraan Porkkalankadun ja Lapinrinteen kautta Kampin terminaalin.

Nyt katkoksen ilmoitetaan kestävän loppupäivän ajan. Onko luvassa korvaa liikennettä, esimerkiksi bussia 99X tai raitiovaunua 11 välillä Yliopisto-Ruoholahti?

Hei, raitiolinja 9 ajetaan poikkeuksellisesti Jätkäsaareen Ruoholahden ja Kampin kautta eli tämä korvaa osittain liikennettä. Myös Lauttasaaren bussit ajavat poikkeuksellisesti Kampin terminaaliin.

Vaihtoehtoja on riippuen mistä on lähdössä.

Tässä vaihtoehdot Ruoholahdesta Kaapelitehtaan suunnasta:

Ratikalla 8 Itämerenkadun itäpäähän eli siihen Mechelininkadun kulmaan. Siellä sitten vaihto, kävelyä n. 100 m, Ruoholahdenrannan ratikkojen 7 ja 9 pysäkille (eli Länsilinkki) tai kävelyä n. 150 m ratikka 6 pysäkille. Ed. ratikoilla pääsee esim. Rautatieasemalle.

Aivan. Rautatieasemalta metroa korvaa bussi 16 Kalasatamaan (Itäväylä) ja Kulosaareen.

Rautatieasemalta kannattaa kävellä Rautatientorin yli ja mennä Casinon vierestä sisäänYliopiston metroasemalle.

Montako raitiovaunua irtoaisi Sturenkadun ylitarjonnasta ajamaan selkeästi Linjat - Kaisaniemenkatu - Kamppi - Ruoholahti?

"Metro ei liikennöi välillä Ruoholahti - Helsingin yliopisto."

Millä linjalla tai poikkeuslinjalla tämä väli on matkustettava idän ja lännen välillä?

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.