Söderkullassa reittimuutoksia 12.8. – linja 991 lopettaa liikennöinnin

Söderkullan alueella liikennöivissä linjoissa tapahtuu muutoksia 12. elokuuta alkaen. Linjojen uusia reittejä ja aikatauluja voi tarkastella Reittioppaassa valitsemalla haettavaksi ajankohdaksi 12.8. jälkeisen päivän.

Linjat 841 ja 991 yhdistetään niin, että Itäkeskukseen liikennöivän linjan 841 reittiä jatketaan Söderkullasta Amiraalintien kautta Nikkilään. Lisäksi perustetaan uusi linja 842 Itäkeskus-Söderkulla-Eriksnäs. Linja 991 lopettaa liikennöinnin samassa yhteydessä. Linjan 841 reitti Linjan 842 reitti

Lauantaisin uusi linja 843 Itäkeskus-Söderkulla-Kalkkiranta korvaa linjan 995 palvelun. Linjan 843 reitti

Linjoja 841 ja 842 liikennöidään arkisin läpi päivän 60 minuutin välein, jolloin vuoroväli osuudella Itäkeskus-Söderkulla on 30 minuuttia. Lauantaisin liikennöidään päiväliikenteessä 60 minuutin vuorovälillä linjaa 841 ja 120 minuutin vuorovälillä linjoja 842 ja 843, jolloin vuoroväli osuudella Itäkeskus-Söderkulla on 30 minuuttia. Sunnuntaisin ja iltaisin liikennöidään 120 minuutin välein linjoja 841 ja 842, jolloin vuoroväli osuudella Itäkeskus-Söderkulla on 60 minuuttia.

Yölinja 841N alkaa Söderkullassa poiketa Pähkinälehdossa ja siirtyy Nikkilässä kulkemaan Pornaistentietä pitkin. Linjan 841N reitti

Kommentit

Uudistus heikensi yhteyksiä. Neiti Miilin terminaaliissa on liityntäparkkipaikkoja, jotta työmatkoja voisi tehdä kätevämmin julkisilla. Nyt pysäkiltä menee työmatkaliikenteen ruuhka-aikoina KERRAN TUNNISSA bussi 842 Itäkeskukseen ja metrolle. Tämä on ihan käsittämätöntä ja ajaa valitettavasti linjan aiempia käyttäjiä takaisin henkilöautoilijoiksi myös Graniittitien ympäristön uusista asuinkerrostaloista.

991:n poistuminen on ikävä heikennys koululaisten kannalta valmiiksi harvassa liikennöinnissä.

Erittäin toivottavaa olisi kehittää 841:n reittiä kiertämään Miilin terminaalin kautta. Ei juuri vaikuta reitin kokonaisaikatauluun, mutta auttaisi oppilaita ehtimään oppitunneille ajoissa. Asiakaslähtöisyyttä, kiitos!

Jääkö Kallbäck vaivihkaa ilman bussia, paitsi koulupäivinä koulusuuntaan kouluaikoina?

Hei, Kallbäckissä tosiaan poistuu palvelu Eriksnäsintieltä koululaisten kulkuaikoja lukuunottamatta Sipoonlahden levähdysalueen ja Uuden Porvoontien välillä. Kävelymatkat lähimmille pysäkeille pysyvät kuitenkin kohtuullisina. Linja 842 ollaan aikeissa muuttaa kulkemaan Sipoon levähdysalueen kohdalta Hiekkamäentien ja uuden Työpaikkakadun kautta suoraan Graniittitielle, mutta moottoritien kautta ajetaan kunnes uusi katuyhteys on valmis.

Kutistuuko suunnassa Helsinkiin bussin 841N palvelu Nikkilässä jotenkin, miksi?

Vaan sen kyytiin Helsinkiin hypätään Nikkilässä Pornaistentiellä tuon mukaan? Hieman jää epäselväksi.

Hei, linjan 841N kyytiin Helsingin suuntaan voi nousta sen lähtöpysäkiltä Nikkilän terminaalista.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.