Bussien pysäkkikuulutukset alkavat nyt Itä-Helsingin linjoilla

Bussien pysäkkikuulutukset laajenevat tällä kertaa Itä-Helsinkiin kun Roihupellon varikon bussit aloittavat kuulutukset tällä viikolla. Varikolta liikennöidään Itä-Helsingin bussilinjoja muun muassa Laajasalon, Vartiokylän, Mellunmäen ja Vuosaaren suunnilla. Kuulutuksissa seuraavan pysäkin nimi kuulutetaan suomeksi ja ruotsiksi hieman ennen kuin bussi saapuu pysäkille. Yhteensä kuulutukset otetaan tällä kertaa käyttöön noin 80 bussissa.

Kevään aikana kuulutusten käyttöönottoa on tarkoitus jatkaa HSL-alueella liikennöitsijäkohtaisesti. Linjakohtaisesta käyttöönotosta tiedotetaan HSL.fi sivujen liikennetiedotteella ja muun muassa kyseisten linjojen bussien pysäkkinäytöillä. Vaiheittaisella käyttöönotolla mahdollistetaan tarvittaessa laitteistojen säätäminen matkustajilta ja kuljettajilta saadun palautteen perusteella. Käyttöönoton jälkeen kaikilla HSL-liikenteen linjoilla – niin metrossa, raitiovaunuissa kuin myös lähijunissa ja busseissa – on käytössä kuulutusjärjestelmä osana HSL:n matkustajainformaatiota.

Helsingin vammaisneuvosto on palkinnut runkolinjabussien ja raitiovaunujen kuulutukset esteettömyyspalkinnolla vuonna 2018.  Pysäkkikuulutukset parantavat joukkoliikenteen esteettömyyttä ja tekevät siitä saavutettavampaa.

Linjat joita liikennöidään Roihupellon varikolta: 79, 80, 81, 82, 82B, 83, 84, 85, 85B,  85N, 86, 86N, 88, 92, 92N, 93, 93K, 94, 94A, 94B, 95, 95N, 97, 97N, 97V, 98.

Kommentit

Tulevatko kuulutukset myös linjalle 88B tai 87N vai liikennöiddänkö niitä joltain muulta varikolta?

Monia linjoja liikennöidään useammalta varikoilta, mutta kaikille linjoille on tulossa pysäkkikuulutukset. Eli kuulutukset tulevat myös ruuhkalinjalle 88B ja yölinjalle 87N. Esimerkiksi ensi viikolla kuulutuksia laajennetaan Hakunilan varikolle, jolloin myös mahdollisesti puuttuvat bussit Itä-Helsingissä aloittavat kuulutukset.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.