Ei raitioliikennettä Pasilan asemalle 29.6.-12.7.

Opastinsiltaa korjataan Ratapihantien yllä Pasilan aseman kyljessä, ja tämä katkaisee linjojen 7 ja 9 liikenteen asemalle maanantaista 29.6. sunnuntaihin 12.7. Myös linja 2 on poikkeusreitillä 12.7. asti, joten Pasilan asemalle ei ole kahteen viikkoon raitioliikennettä. Linjojen poikkeusreitit ja -aikataulut löytyvät Reittioppaasta.

Linja 7 ajaa Mäkelänkatua Käpylään.

Linja 9 ajaa keskustasta Itä-Pasilan suuntaan omaa reittiään, mutta päätepysäkki on Radanrakentajantiellä (H0617). Tästä linja lähtee takaisin keskustan suuntaan Mäkelänkatua Sörnäisiin(M) ja Helsinginkatua omalle reitilleen.

Raitiovaunujen käytöstä poistuvat pysäkit Pasilan asema (H0612 ja H0621), Messukeskus (H0614), Kellosilta (H0616), Radanrakentajantie (H0618 ) sekä Asemapäällikönkatu (H0662), Jämsänkatu (H0660), Pasilan konepaja (H0658) Kotkankatu (H0656) Sturenkatu (H0654) ja Fleminginkatu (H0652).

Pasilan asemalta pääsee lähimmäksi Mäkelänkadun suuntaa busseilla 50 ja 59, jotka ajavat Teollisuuskatua. Aleksis Kiven kadun suuntaa palvelevat runkolinjat 500 ja 510. Hakaniemeen pääsee Pasilan asemalta bussilla 23.

Alppilasta keskustaan pääsee mm. raitiovaunulla 3 ja bussilla 23, joiden reitti kulkee Viipurinkatua ja Porvoonkatua.

Kartta linjojen 7 ja 9 poikkeusreiteistä 29.6.-12.7.:

Lataa kartta isompana pdf-muodossa

Kartta raitiolinjojen 2, 3, 4, 5 ja 7 ja 9 poikkeusreiteistä

Raitiolinjan 2 poikkeusreitti jatkuu 12.7. asti Pasilansillalla tehtävien viimeistelytöiden vuoksi. Linja ei aja Oopperan ja Pasilan välillä, vaan Oopperalta jatketaan Vallilaan. Poistuvaa reittiosuutta korvaa bussi 2X keskustasta Pasilaan. Linjan 2X keskustan päätepysäkki siirtyy maanantaina 29.6. Elielinaukiolle. Raitiovaunusta korvaavaan bussiin 2X voi vaihtaa myös Oopperalla. Linkki erilliseen tiedotteeseen.

Tämä tiedote korvaa aikaisemmin (17.6.) julkaistun tiedotteen raitiolinjojen 7 ja 9 poikkeusreiteistä Kallion ja Pasilan välillä 29.6.-12.7.

Kommentit

Miksi raitiovaunulinja 7 ei voi ajaa omalla reitillään Mäkelänkatua Sörnäisiin asti? Nyt sinne ajaa poikkeuksellisesti linja 9 ja linja 7 ajaa poikkeusreitillä Sturenkatua. Linja 7 voisi ajaa Sörnäisiin asti omalla linjallaan sen jälkeenkin, kun Opastinsillan remontti valmistuu. Käsittääkseni ei ole mitään syytä, miksi sen pitää ajaa Sturenkatua.

Linja 7 palaa Sörnäisiin tämänhetkisen tiedon mukaan syksyllä 2020 kun Hämeentie-Hakaniemi osuus avautuu liikenteelle. Linjan pidentynyt reitti Käpylään ei myöskään mahdollista Sörnäisten kautta ajamista poikkeuksen aikana. Linja 9  taas kulkee Sörnäisten kautta vain toiseen suuntaan eikä tämä kiertoreitti vaikuta linjan matka-aikaan yhtä merkittävästi.

Reitti Karhupuiston ja Sörnäisten kautta olisi selvästi hitaampi.

Ilmeisesti linja 9 tahdottiin kuitenkin pitää lähellä Vaasankatua.

Pitääkö tästä päivästä lähtien paikkansa linjan 9 aikatauluun merkitty "f) Helsinginkadun pysäkiltä" ? Aiemmin oli tiedotettu linjan 9 lähtöjen hallista ajavan Sturenkatua.

Linjan 9 lähdöt Koskelan hallilta aamuisin klo  05:03, 05.15, 05:25, 05:35, 05:45 todellakin ajetaan Helsinginkadun kautta. Nopeasti muuttuvissa tilanteissa ja poikkeusjärjestelyissä muutokset liikenteessä ovat mahdollisia.

Olen joskus ennenkin ihmetellyt miksi tuo Brahenpuistikon pysäkki on poissa käytöstä? Varsinkin kun näitä poikkeusreittejä ajetaan, on meillä Konepajalaisilla kovin pitkät matkat pysäkeille, ja Brahenpuistikon pysäkki olisi lähimpänä (keskustan suuntaan mennessä).

Hei, Brahenpuistikon eli Porvoonkadun pysäkit ovat pituudelta varsin lyhyitä. Mikäli kyseisillä pysäkille on samaan aikaa kaksi vaunua, on riskinä että ne tukkivat Sturenkadun ja aiheuttavat näin merkittävän liikennehäiriön koko Helsingin liikenteessä. Tästä syystä pysäkkejä ei ole voitu käyttää poikkeusjärjestelyiden aikana.

.Porvoonkadun raitiovaunupysäkki

 

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.