Lähijunaliikenteessä muutoksia aikataulujen vaihtuessa 10.8.

HSL:n lähijunaliikenteessä tapahtuu  talvikauden liikenteen alkaessa 10.8.2020 joitakin muutoksia. Siuntioon kulkeville U-junille otetaan käyttöön oma linjatunnus X. Muutos selkeyttää tunnusten käyttöä ja jatkossa Siuntion junat käyttävät ainoastaan tunnuksia X ja Y ja linjatunnuksella U ajetaan vain Kirkkonummelle saakka.

Myös useiden junien vuoroväleissä Pääradalla ja Kehäradalla tapahtuu muutoksia arki- ja lauantai-iltaisin taloudellisten sopeuttamistoimenpiteiden vuoksi. Lisäksi VR:n lähijunat eli junat R-, D-, T- ja Z  palaavat normaaleihin vuoroväleihin 10.8. alkaen, kun Väyläviraston siltatyöt Pukinmäessä päättyvät tältä vuodelta.

Junien aikataulut 10.8. alkaen löytyvät Reittioppaasta ja HSL:n tulostettavista aikatauluista (Linkki aikatauluihin)

Keskeisimmät muutokset liikenteessä 10.8. alkaen

Kehärata

  • P-junien vuoroväliä harvennetaan 10 minuutista 15 minuuttiin arkisin ja lauantaisin klo 19-21 välisenä aikana. Samalla myös I-junien vuoroväliä harvennetaan vastaavasti 15 minuuttiin arkisin ja lauantaisin klo 18-19 välisenä aikana.

Rantarata

  • Siuntioon liikennöivät jatkossa junat tunnuksilla X ja Y.
  • Arkisin ajettava L-juna Kirkkonummelta klo 5.58 muuttuu klo 6.07 lähteväksi U-junaksi ja samalla aloittaa ma-pe kulkeva A-juna Leppävaarasta klo 6.26.
  • Arkisin ajetaan uusi E-juna Kauklahdesta klo 6.05.
  • Arkisin Siuntiosta klo 7.20 lähtevä U-juna muuttuu Kirkkonummelta klo 7.29 lähteväksi U-junaksi ja Y-junalle tulee uusi lähtö Siuntiosta ma-pe klo 7.09.

Päärata

  • K-junien vuoroväliä harvennetaan 10 minuutista 15 minuuttiin arkisin ja lauantaisin noin klo 18-19. Keravalta lähtevien K-junien vuoroväli harvenee joka päivä 30 minuuttiin jo klo 21.42 alkaen. Lisäksi K-junan lähtö Keravalta klo 3.05 viikonloppuisin lopettaa liikennöinnin..
  • VR:n lähijunat D, R ja Z kulkevat 10.8. alkaen samoilla aikatauluilla kuten kevätkaudella 29.3. alkaen.

 

Lähijunaliikenteen linjakartta 10.8.2020 alkaen

Lähijunat 10.8. alkaen. X-juna aloittaa liikenteen Siuntioon

Kommentit

Joko tiedetään, mitä tapahtuu L-junalle kello 23.03 Helsingistä?

Hei, jokaisena viikonpäivänä kulkeva L-juna Helsingistä klo 23.03 jatkaa edelleen Siuntiosta klo 23.59 Karjaalle eli tässä liikenteessä ei tapahdu muutoksia.

Linjatunnus S tuntuisi varmasti paremmalta ja helpommin Siuntioon miellettävältä. X on liittynyt joukkoliikenteessä lyhyeen tilapäisyyteen.

Vaikka asunkin nopean Kehäradan varrella, en ole käyttänyt sitä maaliskuun alun jälkeen. Eikä ole tarkoituskaan käyttää, koska meiltä pääsee hyvin bussilla Helsingin keskustaan ja muuallekin, jos tarve käyttää julkisia. Junassa on lähes mahdotonta säilyttää turvaväli.
Maskipakko junissa ja busseissakin olisi hyvä. Ehkä se on vielä pakko toteuttaakin...

I ja P junien vuorovälejä ei tule pidentää jo klo 18 jälkeen, jos vaunuja ei lisätä juniin. Junat ovat vielä alkuillasta tupaten täynnä. Pyörä ja lastenvaunuille tarkoitettu vaunu on täynnä matkustajia ilman vaunuja tai pyörää, jolloin pyörällä osan työmatkaa liikkuva matkustaja joutuu tukkimaan oviaukkoja.
Useat matkustajat eivät ymmärrä pitää turvaväliä ns. Koronarakoa. Eikä se ole aina mahdollistakaan. Junassa kiertävien lippujentarkistajien toivoisi huomauttavan asiasta. Voisitteko siis lisätä vaunuja juniin!? Kun lentomatkustajia alkaa taas liikkua junissa, junat tulevat olemaan täynnä entisestään. Junien siisteyteenkin voisi kiinnittää huomiota vaihtamalla RTKn toiseen firmaan. Pullojen kerääminen roskiksista ja roskien sinne jättäminen ei ole kovin kummoista siivoustyötä. HSLn ja VRn täytyy myös kantaa vastuu ihmisten terveyden säilyttämisestä.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.