Metroliikenteessä vaihtuu aikataulukausi 15.6.

Metroliikenteessä otetaan käyttöön kesäaikataulu 15.6. alkaen. Normaalin kesäaikataulukauden alkaessa otetaan käyttöön samat aikataulut, jotka olivat myös kevään aikana voimassa 27.4. alkaen.

Kesäaikatauluissa liikenne kulkee Itäkeskuksen ja Tapiolan välillä 3,75 minuutin vuorovälillä maanantaista perjantaihin klo 6.30-20 sekä lauantaina klo 10-20 ja Matinkylään sekä metron itäisillä haaroilla 7,5 minuutin vuoroväleillä. Kaikkina muina aikoina vuoroväli on Itäkeskuksen ja Tapiolan välillä 5 minuuttia ja haaroilla 10 minuuttia.

Kommentit

Eli lähteekö viimeinen metro Vuosaareen rautatientorilta klo 23.39? Ainakin reittioppaan aikatauluhaun mukaan lähtisi, mutta tässähän oli sekaannusta keväälläkin

Juuri näin, viimeinen metro kohti Vuosaarta lähtee Rautatientorilta klo 23.39 tämän tulevan aikataulun mukaan. Keväällä sekaannusta on luultavasti aiheuttanut se, että silloin jouduttiin hetken aikaa operoimaan koronatilanteesta johtuen vuodelle 2019 suunnitelluilla kesäaikatauluilla, joista nuo vasta sen vuoden syksyllä lisätyt uudet, aiempaa myöhemmät lähdöt vielä puuttuivat. Syksyllä totutut uudet illan viimeiset vuorot jäivät tästä syystä siis pois väliaikaisesti. Tämä korjaantui 27.4., kun siirryttiin vuodelle 2020 suunniteltuihin kesäaikatauluihin, joissa tuo Vuosaaren viimeinen lähtökin oli taas mukana. Nyt 15.6. metro alkaa kulkea taas noiden vuoden 2020 kesäaikataulujen mukaan.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.