Raitiolinjat 6 ja 6T eivät aja Hietalahden kautta 2.3. - 20.7. - myös bussilinjat 21 ja 23N poikkeusreiteillä

Raitiolinjat 6  ja 6T siirtyvät poikkeusreiteille 2.3. - 20.7. väliseksi ajaksi ja myös bussilinjat 21 ja 23N ovat poikkeusreiteillä Hietalahden alueella. Raitiolinja 6 siirtyy ajamaan Kampin kautta linjana 6T maanantaista 2.3. alkaen. Näin ollen Bulevardin ja Hietalahden reittiosuus jää siis ajamatta eikä linja 6 aja Bulevardille tai Hietalahteen tänä aikana.

Kulku Hietalahden kautta on estynyt Hernesaaren raitiotien rakentamiseen liittyvän työmaan takia. Liikenne palaa normaaliksi maanantaina 20.7.2020.

Raitiolinja 6 ei aja Hietalahden tai Bulevardin kautta 2.3.-20.7.

Työmaa  vaikuttaa myös bussilinjaan 21 sekä yöbussilinjaan 23N vastaavalla aikavälillä eli 2.3.-20.7. Pysäkki Hietahdentori (H1169) siirtyy Hietalahdentorin toiselle laidalle ja pysäkki Hietalahdentori (H0807) poistuu väliaikaisesti käytöstä.

Linjan 21 poikkeusreitti: Fredrikinkatu-Bulevardi-Abrahaminkatu-Lönnrotinkatu-Hietalahdenkatu-Hietalahdenranta. Keskustan suuntaan: Hietalahdenranta-Uudenmaankatu-Albertinkatu.

Linja 21 ei aja Hietalahdentorin pysäkkien kautta 2.3.-20.7
Linjan 23N poikkeusreitti: Albertinkatu-Bulevardi-Abrahaminkatu-Lönnrotinkatu-Hietalahdenkatu-Hietalahdenranta. Keskustan suuntaan: Hietalahdenranta-Uudenmaankatu-Fredrikinkatu.

Linjan 23N ei Hietalahdentorin pysäkkien kautta 2.3.-20.7.

 

Kommentit

Miksei normikuutonen voisi ajaa vaikka Kolmikulmaan?

Kolmikulman päätepysäkkiä tarvitaan mm. poikkeusreitteihin joten sitä ei kannata käyttää normaalin linjan päätepysäkkinä. Lisäksi ajamalla linja 6 linjana 6T tarjotaan lisäpalvelua Länsiterminaaliin.

Kolmikulma päätteenä on hankala muun liikenteen, sekä raitiovaunujen kannalta. Kolmikulma ei myöskään tarvitse lisää joukkoliikennettä kun taas länsisatama tarvitsee. Kolmikulma lyhentäisi merkittävästi vaunujen kierrosaikaa, joka puolestaan tarkoittaisi sitä että vaunut joutuisivat odottamaan pitkiäkin aikoja kolmikulmassa

Mutta 3 ratikka jatkaa omaa reittiään vielä?

Olisi ystävällistä, jos raitiovaunukartta olisi alareunastaan suurempi ja näyttäisi koko poikkeamat.

Tarkoitatko linjan 6T reittiä Länsiterminaaliin? Linja 6T ajaa normaalistikin Länsiterminaaliin eli tältä osin kyse ei ole poikkeusreitistä. Kartta näyttääkin ensimmäisen normaali reitin pysäkin molemmissa suunnassa. Valitulla kartan rajauksella myös Bulevardin alueen pysäkit voidaan esittää suuremmalla.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.