Runkolinja 200 aloittaa 10.8. ja korvaa linjan 235

Uusi runkolinja 200 aloittaa liikenteen reitillä Elielinaukio – Pitäjänmäki – Leppävaara – Karakallio – Jorvi – Espoon keskus maanantaina 10.8. Runkolinja perustetaan linjan 235 pohjalle.

Runkolinjan nopeuttamiseksi bussit eivät pysähdy kaikilla pysäkeillä.  Linjaan 235 verrattuna jää runkolinjalta pois Espoon suuntaan 12 ja Helsingin suuntaan 10 pysäkkiä. Poistuvien pysäkkien valintaan ovat vaikuttaneet matkustajamäärät ja tärkeys vaihtopysäkkinä. Pysäkit, joilla runkolinja pysähtyy, varustetaan oranssein katosreunuksin.

Bussien väri vaihtuu oranssiksi, sisään voi astua myös keskiovista ja voimassa olevaa lippua ei tarvitse näyttää kuljettajalle tai kortinlukijalle.

Öisin liikennöidään linjaa 235N Lähderannan kautta Kuurinniittyyn entiseen tapaan.

Lue lisää runkolinjasta 200: hsl.fi/200. Linkin takana ovat kartat ja pysäkkiluettelo.
Runkolinjan reitti, pysäkit ja aikataulu löytyvät myös Reittioppaasta, kun haun tekee 10.8. jälkeisillä päivämäärillä. Aikataulut löytyvät pdf-muodossa myös tulostettavista aikatauluista.

Kommentit

Haluaisin tietää, miksi runkolinja 200 ei pysähdy E6026 Kirkkopuiston pysäkillä, jota käyttävät
monet Keski-Espoon Uimahallin asiakkaat sekä Kuninkaantien lukion oppilaat. Lisäksi se on
lähin suoraan Helsinkiin menevän linjan 200 pysäkki Espoon Tuomiokirkkoa sekä hautausmaata.
Espoon Tuomiokirkossa pidetään runsaasti suosittuja konsertteja, esim. Urkuyö ja Aaria festivaali kesäisin sekä sunnuntaikonsertteja, joihin Helsingistä tulevien on muilla julkisen
liikenteen välineillä hankala tulla. Runkolinja palvelisi heitä.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.