Suomenlinnan lautalle otetaan viikonloppuna 23.-24.5. kyytiin tavallista vähemmän matkustajia vuoroa kohden koronaviruksen takia

Suomenlinnan lautta ottaa viikonloppuna 23.-24.5. kyytiin tavallista vähemmän matkustajia vuoroa kohden koronaviruksen takia. Riittävän matkustusväljyyden takaamiseksi lautan matkustajamäärää rajoitetaan lauttarannan porteilla.

Lautta, jossa on paljon väkeä pienessä tilassa, on virukselle otollinen paikka levitä, joten matkustaminen Suomenlinnaan kannattaa koko epidemian ajan rajoittaa välttämättömään. Suomenlinnan asukkaat tarvitsevat lauttaa välttämättömiin menoihinsa. Vieraillaan me muut saarilla taas sitten, kun epidemia on ohi.

Kommentit

Ei ole liikennelaitoksen paikka toimia tulppana saareen kulkemiselle. Kaupungin tehtävä olisi turvata kulku kaupunginosiinsa, niin satunnaisille vierailijoille kuin asukkaillekin. Täysin harkintaa vailla vastavalmistunut tunneliremonttikin tehtiin niin halvalla ettei se tarjoa yhteyksiä edes tälläisissä poikkeusolosuhteissa. Miten kuvittelette saaren palvelujen toimivan, jos tänne ei saa tulla asiakkaita? Jos todella olisitte huolissanne tartuntavaarasta, lauttojen vuorovälit pitäisi ajaa tiheästi edes normaalin kesäaikataulun mukaisesti - eikä harvoin vuorovälein säännöstellen matkustajamääriä. Tämä on silkkaa säästelyä koronaverukkeella: muka turvallisuuden nimissä loihdittu savuverho. Saareen kun ei voi kävellä.

Mikä on se laki, joka antaa valtuudet tällaiseen toimenpiteeseen? Käsittääkseni joukkoliikennevälineeseen on otettava kaikki matkustajat. Suomenlinnaa ei ole asetettu poikkeavaksi alueeksi eikä suomenlinnan lauttoja koske minkäänlaiset poikkeavat määräykset. HSL ei myöskään ole sellainen viranomainen, joka voi puuttua liikkumisvapauteen.

Asia olisi eri, jos lautta liikennöisi tiheästi.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.