Hyppää laudalle ja aja!

Vuosaaressa kokeillaan tänä vuonna kaupunkipotkulautoja. Kausi alkaa toukokuussa ja päättyy lokakuun lopussa. Käytettävissä on noin 300 potkulautaa, joista puolet on tavallisia potkittavia lautoja ja puolet sähköllä kulkevia. Laudat löytyvät 28 asemalta, joita on ympäri Vuosaarta.

Lataa Samocatin sovellus

Lataa kännykkääsi Samocatin sovellus ja rekisteröidy potkulautailijaksi.

Tavallisen potkulaudan käyttö maksaa 0,50 e (ensimmäiset viisi minuuttia) + 0,05 e/minuutti (seuraavilta minuuteilta).

Sähköisen potkulaudan käyttö maksaa 1 e (ensimmäiset viisi minuuttia) + 0,15 e/minuutti (seuraavilta minuuteilta).

Hae potkulauta

Tarkista asemat ja vapaat potkulaudat Samocatin sovelluksella tai HSL:n Reittioppaasta. Vapaan laudan tunnistat asemalla vihreästä valosta. Irrota lauta lukemalla Samocatin sovelluksella QR-koodi. Taita lauta auki ja potkaise matkaan!

Avaa asemakartta.

Potkaise matkaan

Tavallisella potkulaudalla saat potkia jalkakäytävällä. Sähkölaudalla aja aina pyörätiellä tai ajoradalla. Huomioi toiset liikkujat. Laudalla saa ajaa yksi ihminen kerrallaan. Palauta mille tahansa potkulauta-asemalle, joko telinepaikalle tai telineen päähän lukitusvaijerilla, jos asema on täynnä.

Halutessasi voit varata laudan sovelluksen kautta etukäteen. Veloitus alkaa 10 minuutin kuluttua varauksesta ja on voimassa tunnin ajan, jos et peru sitä.

Täyteen ladatun sähköpotkulaudan akku riittää enintään noin 15 kilometrin matkalle. Laudalla voi ajaa korkeintaan 25 km/h.

Käyttöehdot

Lataa Samocatin sovellus 

    

HSL toteuttaa potkulautapilotin yhdessä Samocat Sharing Oy:n kanssa. Pilotti on osa HSL:n IdeaLab-hanketta, jossa kokeillaan uudenlaisia liikkumispalveluita HSL-alueen liikenteessä.

Samocatin asiakaspalvelu, puh. 09 315 74747 (palvelee pilotin aikana)