Vierailijat matkustavat vaivattomasti vuorokausilipulla

Pääkaupunkiseudulle odotetaan jälleen kesäkuukausina runsaasti turisteja ja tapahtumavieraita niin muualta Suomesta kuin ulkomailta. HSL:n vuorokausilipulla voi matkustaa joukkoliikenteessä rajoituksetta.

Viime kesänä vuorokausilippuja myytiin noin 177 000 kappaletta.

Vuorokausilipun voi hankkia 1–7 vuorokaudeksi, ja se kelpaa kaikissa pääkaupunkiseudun joukkoliikennevälineissä. Vuorokausilippuja saa kaikille vyöhykkeille.

Vuorokausilippuja on erikseen aikuisille ja lapsille (7–16-vuotiaat). Esimerkiksi Helsingin sisäinen yhden vuorokauden lippu maksaa aikuiselle kahdeksan euroa ja Helsingissä, Espoossa, Kauniaisissa ja Vantaalla kelpaava seutulippu puolestaan kaksitoista euroa. Lapset saavat vuorokausilipun puoleen hintaan.

Vuorokausilippujen suosio on kasvussa: viime vuoden kesä-elokuussa vuorokausilippuja myytiin noin 177 000 kappaletta, kun taas vuonna 2011 vastaava myyntimäärä oli noin 154 000 kappaletta.

Lippuja saa nyt myös suurista marketeista

Vuorokausilippu ladataan myyntipisteessä pahviselle kertakortille. Kuka tahansa, jonka hallussa kortti on, voi matkustaa lipulla. Sen voimassaoloaika alkaa, kun korttia näytetään ensimmäisen kerran kortinlukijalle. Lipun voi siis ostaa myös kätevästi ennakkoon.

Vuorokausilippujen myyntiverkosto on jatkuvasti laajentunut, ja nyt niitä saa hankittua myös suurista marketeista. Kertakortille ladattavia lippuja myydään pääkaupunkiseudulla mm. HSL:n palvelupisteissä, R-kioskeissa, K-Citymarketeissa, Prismoissa ja Helsingin kaupungin matkailuneuvonnassa.

Helsingin sisäisiä ja seudullisia vuorokausilippuja voi ostaa myös HSL:n ja VR:n lippuautomaateista sekä kuljettajalta että konduktööriltä. Liput ovat paperisia, ja ne ovat voimassa ostohetkestä alkaen.
 

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.