Laskutettava ja toistaiseksi voimassa oleva kausilippu poistuu lippuvalikoimasta 31.12.

Käynnissä oleva lippu- ja informaatiojärjestelmän uudistus tuo muutoksia kausilipun maksamiseen. HSL:n e-lasku- ja suoramaksusopimukset sekä laskutussopimukset toistaiseksi voimassa olevista työsuhdematkalipuista päättyvät viimeistään 31.12. Näihin sopimuksiin liitetyt matkakortit eivät kelpaa joukkoliikennevälineissä, jollei niitä päivitetä ennen viimeisen laskutuskauden loppua.

Olemme postittaneet sopimusasiakkaille kirjeen, jossa kerrotaan sopimusten päättymisestä. Kirjeessä on mainittu myös kausilipun viimeinen voimassaolopäivä.

Mitä tehdä, jos et ole vielä päivittänyt matkakorttiasi ja sinulla on e-lasku- tai suoramaksu-sopimus kausilipun maksamisesta?

Sinun pitää käydä HSL:n palvelupisteessä irtisanomassa sopimus ja päivittämässä matkakorttisi, jotta voit käyttää sitä myös laskutussopimuksen päättymisen jälkeen.

Matkakortti pitää päivittää ennen viimeisen laskutuskauden päättymistä. Voit tarkastaa päivämäärän joko joulukuun laskusta tai sinulle kotiin postitetusta kirjeestä.

Ota mukaan matkakortti ja virallinen henkilöllisyystodistus.

Jos et päivitä matkakorttiasi määräaikaan mennessä, se joudutaan sulkemaan. Korttia ei voi sen jälkeen ottaa enää uudelleen käyttöön. Uudesta matkakortista peritään 5 euron korttimaksu. Lisäksi veloitamme palvelumaksuna 6 euroa, jos nykyiselle matkakortillesi ladattu arvo siirretään uudelle kortille.

Matkakortin voi ladata lukuisissa myyntipisteissä

Voit ladata matkakortin monissa paikoissa, esimerkiksi HSL-alueen R-kioskeissa, lipunmyynti-automaateissa ja monissa marketeissa. Latauspaikat tunnistat matkakorttitarrasta. Voit ladata matkakortille valintasi mukaan 14–366 päivää kautta yhdellä kertaa.

Oma matkakortti -palvelusta voit tilata sähköpostiin maksuttoman muistutuksen kauden päättymisestä. Rekisteröidy palvelun käyttäjäksi ja tilaa muistutus: https://omamatkakortti.hsl.fi/

Työmatkoille työmatkaseteleitä

Myös toistaiseksi voimassa oleva laskutettava työsuhdematkalippu poistuu lippuvalikoimasta 31.12. Viimeisen laskutuskauden päätyttyä laskutussopimuksiin liitetyt työntekijöiden matkakortit eivät enää kelpaa matkustamiseen. Yrityksille on lähetetty postitse toimintaohjeet. Lisätietoja voi kysyä sähköpostitse: yritysmyynti@hsl.fi.

Yritys voi jatkossakin maksaa työsuhdematkaliput laskulla, mutta kausiliput ladataan silloin määräajaksi ja ne maksetaan kerralla kokonaan. Lisäksi työnantaja voi tukea työmatkoja tarjoamalla työntekijöilleen työmatkaseteleitä tai yksityisten yritysten tuottamia sähköisiä maksuvälineitä.

Lue lisää työsuhdematkalipuista
 

Kommentit

Olen täysin samaa mieltä kirjoittajan Utelias kanssa: on käsittämätöntä, että palvelua huononnetaan poistamalla mm. suoraveloitusmahdollisuus, mutta ei tuoda uusia, vastaavia vaihtoehtoja. Verkkokauppamahdollisuus matkakortin lataamiseen olisi ehdottoman tärkeää.

Hei,
milloin tulee verkkokauppa, jossa voi ladata arvoa ja kautta kortille? Tämmöinen palvelu on jo esimerkiksi Tallinnassa ja Oslossa eli ei pitäisi olla tietotekniikan kärkimaa Suomessakaan mahdoton. Mielestäni ei ole hyvä, että palvelua huononnetaan, mutta ei tuoda vaihtoehtoja, kuten verkkokauppaa.

Nettilataus on mahdollista myös esim. Tampereella, missä matkakortin nettilataus otettu käyttöön jo v. 2012.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.