Maraton muuttaa bussien ja raitiovaunujen reittejä 16.8.

Helsinki City Marathon aiheuttaa lauantaina iltapäivästä alkaen poikkeusreittejä useille Helsingin bussi- ja raitiolinjoille. Katariinankadun katujuhlan vuoksi raitiolinjoilla 2 ja 3 on poikkeusliikennettä koko päivän.

Maraton juostaan lauantaina klo 15–21 ja siihen osallistuu noin 6 000 juoksijaa. Mäntymäentie suljetaan liikenteeltä jo perjantaina klo 18. Mannerheimintie on suljettu lauantaina noin klo 15–15.20 Helsinginkadun ja Runeberginkadun risteyksestä keskustaan päin, joten Mannerheimintiellä on odotettavissa ruuhkia. Myös muita katuosuuksia suljetaan joksikin aikaa juoksun edetessä, joten liikenteessä on monin paikoin viivästyksiä ja ruuhkia.

Huom! Muutoksia aiemmin ilmoitettuihin poikkeusreitteihin linjalla 3X, 14 ja 18. Muutetut poikkeusreitit johtuvat katutöistä.

Raitioliikenteen poikkeusjärjestelyt

Noin klo 14.20 – 19 raitiolinja 2 ajaa Aleksanterinkadulta Katajanokan terminaalille ja linja 3 Rautatieasemalta Kolmikulmaan. Bulevardin, Fredrikinkadun, Tehtaankadun ja Etelärannan reittiosuudet jäävät ajamatta.

Raitiovaunuja korvaa bussi 3X, joka kulkee välillä Lasipalatsi – Bulevardi – Fredrikinkatu – Neitsytpolku noin klo 14.30 -19.15. Bussi käyttää Mannerheimintiellä bussipysäkkejä, muilla reittikaduilla raitiovaunupysäkkejä.

hcm_3x.pdf

Katariinankatu on lauantaina suljettu katujuhlan vuoksi klo 8.00 alkaen koko päivän. Sen vuoksi raitioliikenne pääsee eteläisessä Helsingissä kulkemaan vain suunnassa Kauppatori - Tehtaankatu – Fredrikinkatu.

Klo 8 – 14.20 sekä klo 19 alkaen liikenteen loppuun saakka raitiolinja 3 ajaa Kaivokadulta Mannerheimintien ja Aleksanterinkadun kautta Eteläsatamaan. Siitä vaunut jatkavat linjatunnuksella 2 Kamppiin reittiä Tehtaankatu – Fredrikinkatu – Bulevardi – Mannerheimintie – Simonkatu.

Raitiolinja 6T ajaa klo 14.15 – 19 Länsiterminaalille Kampin kautta linjan 9 reittiä. Bulevardin ja Hietalahden osuudet jäävät ajamatta.

Raitiolinjan 8 tilapäinen päätepysäkki on klo 14.20 – 19.30 Salmisaaren kääntöpaikalla. Reittiosuus Länsisatamankadulta Saukonpaateen jää ajamatta.

Bussien poikkeusreitit

Eteläisessä kantakaupungissa bussit ovat poikkeusreiteillä noin klo 15 – 19.
Linja 14  ajaa reittiä…Laivurinkatu –Pietarinkatu - Kapteeninkatu – Tehtaankatu – Laivurinkatu – oma reitti.Tilapäinen päätepysäkki on Eiran sairaalalla (0443).

Linjat H14 ja H18 ajavat reittiä:

hcm_h14_eira.pdf

Myös bussi 18 ajaa Laivurinkadulta reittiä …Laivurinkatu –Pietarinkatu - Kapteeninkatu – Tehtaankatu – Laivurinkatu – oma reitti tilapäiselle päätepysäkille Eiran sairaalalle.

hcm_h18_eira.pdf

Linja 24 ajaa eteläisessä kantakaupungissa reittiä Korkeavuorenkatu – Tehtaankatu – Kapteeninkatu – Korkeavuorenkatu. Päätepysäkki on Kapteeninpuistikko (1206). Lisäksi bussi kulkee Töölössä suoraan Mechelininkatua eikä kierrä Hietaniemen kautta.

Linjan 24 reitti Eirassa

Linjan 24 reitti Töölössä

Bussit 53 ja 503 ajavat perjantaista 15.8. klo 18 alkaen Mäntymäentien sijasta reittiä Helsinginkatu – Runeberginkatu – Ruusulankatu. Bussi 53 palaa normaalireitilleen lauantaina noin klo 17.

Linjojen 53 ja 503 reitti

Linja 20 ajaa klo 15.40 – 20 keskustassa Bulevardin/Uudenmaankadun sijasta reittiä Erottaja – Mannerheimintie – Postikatu – Asema-aukio - Kaivokatu – Simonkatu – Urho Kekkosen katu – Pohjoinen Rautatienkatu – Mechelininkatu – Itämerenkatu.

Lauttasaaren tuloliittymän ollessa suljettuna liikenteeltä noin klo 15.50 – 20 bussi ei aja Katajaharjuun vaan  Särkiniementien,  Wavulinintien ja Melkonkadun kautta Itälahdenkadulle, jossa päätepysäkkinä toimii Melkonkuja-pysäkki (1051).

Linjan 20 reitti keskustassa

Linjan 20 reitti Lauttasaaressa

Linja 21V ajaa Vattuniemeen samoin reittiä Särkiniementie – Wavulinintie – Melkonkatu – Itälahdenkatu.

Linjan 21V reitti Lauttasaaressa

Normaalisti Lauttasaarentietä liikennöivät seutubussilinjat ajavat klo 15.50 - 20 Länsiväylälle/Länsiväylältä Lemissaarentien liittymän kautta. Katajaharjun liittymä on suljettu. Pysäkit Lahnalahdentie (1064 ja 1065) ja Katajaharju (1066 ja 1067) ovat poissa käytöstä.

 

Kommentit

Miksi lauantaina 16.8.2014 Vantaalta 453 ei kulkenut? Missä ei ole poikkeuinfo eikä muutaka ilmoitusta. Ja tämä ei ole eka kerta kun sellainen tapahtu

Reittioppaan Linjakartassa 3 X:llä näköjään yksi ylimääräinen pysäkki "Lasipalatsi" (pitkänumero 1020101).

Palautetta: tiedote on todella vaikeasti löydettävissä: sitä ei näe ellei tiedä mitä etsii. Reittioppaassa tai poikkeusinfossa ei MITÄÄN tietoa maratonista tai poikkeavista reiteistä - edes reittioppaan aikatauluissa ei mitään muutosta, linjat kulkevat mukamas normaalisti!

Katajaharjussa asuvana henkilönä olen erittäin, erittäin pettynyt HSL:n toimintaan: viime vuonna oli sama juttu, jopa bussikuljettajat olivat ajaa harhaan, eikä asiakkaista lähes kukaan tiennyt poikkeavista reiteistä. Koska Kataharju suljetaan sekä linjalta 20 että T-linjoilta, olisi arvostettavaa, että näistä poikkeavista reiteistä vähintäänkin uutisoitaisiin ympäri mediaa ja reittien varsilla (väh. pääteasemat ja pysäkit, joita poikkeavat reitit koskevat), paljon ennen itse tapahtumaa.

Huomioikaa, että myös Katajaharjussa asuu todella paljon esimerkiksi ikääntyneitä henkilöitä, joilla ei välttämättä kunto kestä kävellä Lemmissaarentieltä Katajaharjuun asti, varsinkaan jos mukana on kauppakasseja.

Toivottavasti asia korjataan jo tälle vuodelle, mutta viimeistään ensi vuodelle. Kiitos.

Linjan 24 reitti ei kulje normaalisti eikä nyt poikkeusliikenteenkään aikana Eirassa. Oikea kaupunginosa on Ullanlinna.

Miten poikkeusreiteissä on huomioitu kaikki T-vuorot lauttasaaren läpi ja linjat jotka ajavat Paciuksenkatua. Onko tiet poikki taas pasilan sillan paikkeilta pasilankadulta ja savonkadulta viipurinkadun risteykseltä?

Tiedotteen lopussa on nyt maininta T-vuorojen poikkeusreitistä
Paciuksenkadulla tulee lyhyitä pysähdyksiä juoksijoiden ylittäessä katua. Savonkadulla tulee juoksun alkuvaiheessa lyhyitä pysähdyksiä. Pasilassa liikenne ruuhkautuu juoksun alussa Nordenskiöldinkadun sulun takia.
Poliisi ohjaa liikennettä juoksun aikana.

"Katariinankatu on lauantaina suljettu katujuhlan vuoksi klo 8.00 alkaen koko päivän. Sen vuoksi raitioliikenne pääsee eteläisessä Helsingissä kulkemaan vain suunnassa Fredrikinkatu – Tehtaankatu – Kauppatori."
Tässä suunnassa nimenomaan EI päästä ajamaan, vaan sekä 2 että 3 ajavat vastakkaiseen suuntaan Unioninkadulta Tehtaankadun kautta Fredalle.

Aivan oikein - pahoittelemme virhettä! Ratikat tosiaan ajavat klo 8 – 14.20 ja jälleen klo 19 alkaen loppuillan vain suunnassa Kauppatori - Tehtaankatu - Freda.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.