Uusi HSL Mobiililippu käy kaikkialla - HSL pilotoi uutta lippusovellusta

HSL:n lippuautomaatti kutistuu taskukokoon, kun HSL aloittaa keskiviikkona 25.11. HSL Mobiililippu -sovelluksen pilotoinnin. Android-puhelimiin ladattavalla sovelluksella voi ostaa kertalipun kaikkiin HSL-alueen liikennevälineisiin koko HSL-alueella.

Kaikille HSL:n vyöhykkeille – Helsinki, Espoo ja Kauniainen, Vantaa, Kerava ja Sipoo, Kirkkonummi sekä seutu, lähiseutu 2 ja lähiseutu 3 – on oma kertalippunsa.

”Mobiililippu on helppo ostaa: se on älykkäämpi versio tekstiviestilipusta. Mobiililippu käy kaikkialla. Asiakas voi matkustaa sillä ja vaihtaa rajattomasti valitsemallaan matkustusalueella lipun voimassaoloaikana”, kertoo ryhmäpäällikkö Risto Vaattovaara HSL:n Matkustajapalvelut-osastolta.

Mobiililipun ostamista varten puhelimeen ladataan maksuton sovellus, jolla lipun voi tilata. Sovelluksen saa sovelluskaupasta aluksi Android-puhelimiin. Windows Phone- ja iOS -puhelimien sovellus tulee sovelluskauppoihin loppuvuoden aikana. Lipun voi ostaa Soneran, Elisan, DNA:n ja näiden tytäryhtiöiden liittymistä. Kertalippu veloitetaan puhelinlaskulla.

HSL Mobiililippu -sovelluksella tilattava kertalippu on samanhintainen kuin kuljettajalta tai konduktööriltä ostettava kertalippu. Mobiililippu näytetään bussissa kuljettajalle. Muissa liikennevälineissä – metrossa, raitiovaunuissa, lähijunissa ja Suomenlinnan lautalla – mobiililippu näytetään pyydettäessä konduktöörille tai matkalipuntarkastajalle.

”HSL Mobiililippu sopii hyvin satunnaiseen matkustamiseen koko HSL-alueella. Myös kotimaisille matkailijoille HSL Mobiililippu on helppo tapa hankkia kertalippu”, sanoo HSL Mobiililipun projektipäällikkö Jarmo Riikonen HSL:n Matkustajapalvelut osastolta.

Mobiililippu on voimassa 80 minuuttia ostohetkestä. Koko HSL-alueella kelpaava lähiseutu 3 -lippu on voimassa pidempään, 100 minuuttia. Nykyisen tekstiviestilipun tapaan mobiililippu on ostettava ja sen pitää saapua HSL Mobiililippu -sovellukseen ennen kuin matkustaja astuu liikennevälineeseen tai metron tai Suomenlinnan lautan laiturialueelle.

HSL Mobiililippu on osa HSL:n digijulkistusten sarjaa, joka käynnistyi marraskuun alussa verkkokaupan ja sähköisen asiakasohjelman avautumisella. Ensi vuoden aikana HSL tuo asiakkaidensa käyttöön kaupunkipyörien digipalvelut, mobiililipun seuraavan version sekä täysin reaaliaikaisen liikennetiedon koko HSL-alueelle. Matkakortin lataus onnistuu verkkokaupassa arviolta vuoden 2017 alussa. HSL kehittää aktiivisesti digipalveluitaan ja etsii jatkuvasti yhteistyömahdollisuuksia alan muiden toimijoiden kanssa.

Lue lisää HSL Mobiililippu -sovelluksesta täältä.

 

 

Kommentit

Tiedote alkaa lauseella "HSL:n lippuautomaatti kutistuu taskukokoon", vaikka eihän tämä sovellus ole mitenkään verrattavissa automaattiin. Sovelluksessahan lippu nimittäin maksaa saman verran kuin kuljettajalta ostettava lippu. Automaatista ostettaessa Helsingin sisäinen lippu on huomattavasti halvempi kuin kuljettajalta (ja sovelluksesta) ostettava lippu. Aika röyhkeää.

Miksei tässä ole oikeasti sama hinnasto kuin lippuautomaateissa?

Onko suunnitelmissa lisätä HSL Mobiililippu -sovellukseen muitakin maksumadollisuuksia, kuten luottokortti tai IQ-lasku (kuten Turussa Fölin Mobiililippu -sovelluksessa voi)?

Kyllä on. Muita maksutapoja tullaan lisäämään palveluun jatkokehitysvaiheessa.

HSL Mobiililippu -sovelluksella tilattava kertalippu on samanhintainen (Helsingin sisäinen 3.00€ ) kuin kuljettajalta tai konduktööriltä ostettava kertalippu.

Tekstiviestilipulla Helsingin sisäinen lippu 2.40€ joten sillä mennään niin kauan kuin se on halvempi vaihtoehto.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.