HSL Mobiililipun voi nyt maksaa maksukortilla - kokeile Android-pilottia

HSL Mobiililippu -sovelluksella tilatut liput voi maksaa nyt myös Visa- ja Mastercard-maksukorteilla. Jos sinulla on Android-käyttöjärjestelmän puhelin, tule mukaan kokeilemaan!

Pilottivaiheessa mukaan mahtuu 2000 testaajaa. Lataa GooglePlay-kaupasta HSL Mobiililippu -sovelluksen uusin versio:

https://play.google.com/apps/testing/com.hsl.mobiililippu

Jos olet jo asentanut HSL Mobiililippu -sovelluksen laitteellesi, hyväksy testikutsu, ja testiversio päivittyy puhelimeesi pienellä viiveellä. Jos et ole vielä asentanut sovellusta, lataa se ensin Google Playsta. Saat kokeiluversion sisältävän päivityksen muutaman tunnin kuluessa.

Sovelluksella tilattu sisäinen kertalippu maksaa 2,90 euroa, seutu- ja lähiseutu 2 -liput 5,00 euroa ja lähiseutu 3 -lippu 7,20 euroa. Yökertaliput kello 2.00–4.30 maksavat vastaavasti 5,00 euroa, 7,00 euroa ja 10,00 euroa. Lue lisää HSL mobiililipusta täältä: hsl.fi/mobiililippu

Anna palautetta sovelluksen palautelomakkeella – teemme palautteesi avulla sovelluksesta vielä paremman!

Arvomme osallistujien kesken 20 lämpimät Maailman pohjoisin metro -villasukat.

Kommentit

Miksi mobiililippua ei voi ostaa lastenlippuna? Koululaisella pysyy kännykkä mukana, mutta matkakortti on jatkuvasti hukassa.

Kiitos palautteestasi! Koetamme etsiä tähän ratkaisuja, kun kehitämme digipalveluitamme.

Hyvä muuten. Mut testaajana minulle tulee kalliimmaksi. Miksei näihin saada alennusryhmiä? Kun itellä hsl kortissa on

Kiitos palautteesta! Otamme sen huomioon, kun kehitämme sovellusta.

Hyvä muuten. Mut testaajana minulle tulee kalliimmaksi. Miksei näihin saada alennusryhmiä? Kun itellä hsl kortissa on

HSL:n mobiililipullahan pääseekin sitten järvenpäähän, eikö niin? Mistä saat ostettua 10 matkan lipun yöllä järvenpäähän? Reittioppilas on nyt lipuista sekaisin?

En toki. Vertasin VR:n (Järvenpäähän) ja HSL:n (vain Keravalle) lippujen hinnoittelua, kun bussiin ei tarvitse vaihtaa.

Etukäteen ostettu 10 matkan lippu vaikuttaa edullisesti sopivan melko satunnaiseen matkustamiseen "lippuun merkittyjen asemien välillä", esimerkiksi pari kertaa viikossa. "Sarjalippu on voimassa 2 kuukautta. Ei kelpaa kaukoliikenteen junissa. Sarjalipun voit ostaa [...] palveluaseman lipunmyynnistä, lippuautomaatista, R-kioskilta, [...]" https://www.vr.fi/cs/vr/fi/sarjalippu

Kolmen vyöhykkeen yökertalippu on hinnoiteltu junamatkustamiseen kovin kalliiksi kymmeneen euroon, kun esimerkiksi Järvenpäähän matkustaa 10 matkan lipulla alle 6 eurolla (opiskelijat alle 3 eurolla) kaikkina aikoina.

Hei! HSL Mobiililiput ovat kertalippuja, joita voi ostaa kätevästi kaikille HSL:n matkustusalueille. Usein julkista liikennettä käyttävän kannattaa käyttää HSL:n matkakorttia, johon voi ladata kausilipun tai maksaa yksittäisiä matkoja.  

Väittämä "usein julkista liikennettä käyttävän" + "yksittäisiä matkoja" sisältää vain osittain katetta esimerkiksi markkinavertailuna tai määräalennuksena. HSL:n lippujen vahvana piirteenä on monipuolinen vaihto-oikeus, mikä tuntuu myös hinnoittelussa.

http://www.kkv.fi/Tietoa-ja-ohjeita/markkinointi-ja-asiakassuhde/sopimaton-markkinointi-ja-menettely-asiakassuhteessa/harhaanjohtavuus/

Kuinka HSL perustelee mobiililipun ostamisen uutisarvoista teknistä tai muuta kätevyyttä? Missä määrin kyseessä on vain pyyntö siirtyä itsepalveluun matkustajan omin laittein?

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.